ΣΑΚΟΡΑΦΑ: "Ιδιωτικοποιούν ακόμα και το νερό - Δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να αντισταθούμε με κάθε μέσο"

Είναι εντελώς αδιανόητο να πουλιέται το κοινωνικό αγαθό που λέγεται νερό. Σε διάταξη μάχης καλεί τους Έλληνες η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα για την απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης των νεοδοσίλογων της ψευτοαριστεράς να ιδιωτικοποιήσει το νερό. Να θυμήσουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων στην Θεσσαλονίκη το '14, στις οποίες συμμετείχε και ο τότε ΣΥΡΙΖΑ, που οδήγησαν τους Θεσσαλονικείς  στο μεγαλειώδες δημοψήφισμα της 18 Μαΐου 2014, με το οποίο είπαν με
 συντριπτικό ποσοστό 98% ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ. Τώρα δύο χρόνια μετά οι τότε αντιδρώντες είναι οι εισηγητές στη βουλή  και οι εκτελεστές του ξεπουλήματος.

Η δήλωση της Σοφίας Σακοράφα:

“Ιδιωτικοποιούν ακόμα και το νερό. Σε μια τέτοια στιγμή δε φτάνει απλώς να στηλιτεύουμε με ανακοινώσεις το μεγάλο ξεπούλημα, το οποίο για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία το επιχειρεί κυβέρνηση που αυτοαποκαλείται αριστερή. Δε φτάνει απλώς να αναλύουμε και να υπογραμμίζουμε τους κινδύνους από τη μετατροπή ενός τέτοιου αγαθού σε προϊόν, με αξία χρήσης την αποπληρωμή του χρέους. Δε φτάνει απλώς να συμπαραστεκόμαστε σε όλους αυτούς που αντιστέκονται.

Χρειάζονται πράξεις, χρειάζονται συνέργειες, χρειάζονται αποτρεπτικές ενέργειες.

Είμαστε στη στιγμή που η επίκληση της δήθεν νομιμότητας λειτουργεί ως άλλοθι για το μεγάλο έγκλημα. Η αποτροπή του εγκλήματος αυτού επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων , που δικαιούμαστε και υποχρεούμαστε να αντισταθούμε με κάθε μέσο.”
Share this post :