Κουρουμπλής: Οι υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι---Καθώς κι εσύ φαντάζομαι, όμως γιατί δεν καταδέχεσαι να μιλήσεις με Έλληνα πολίτη ψευτοαριστερέ κ. Κουρουμπλή, τόσο πολύ ανέβηκαν οι μετοχές σου με τους Συριζαίους;

Κουρουμπλής: Οι υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι

Στη γραμμή του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά εμφανίστηκε το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής δηλώνοντας ότι οι οριστικοί υπερθεματιστές δεν είναι αδειούχοι. «Δεν έχουν πάρει ακόμη άδειες οι υπερθεματιστές» επέμεινε ο υπουργός σε δηλώσεις του το Σάββατο.

«Ο νόμος λέει ότι οι τέσσερις έχουν ανακηρυχθεί οριστικοί υπερθεματιστές, δεν είναι αδειούχοι, υπάρχουν μεταξύ τους ενστάσεις, ελέγχεται το πόθεν έσχες έχουμε μια διαδικασία, ας κάνουν λίγη υπομονή να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαδικασία" πρόσθεσε.

Μάλιστα, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι «δεν είναι τέσσερις άδειες, είναι και η ΕΡΤ, και η ΕΡΤ 3». Δυο κανάλια μένουν χωρίς άδεια, και οι εργαζόμενοι που θα χάσουν τη δουλειά τους θα ενσωματωθούν στα κανάλια με άδεια υποστήριξε, κάνοντας λόγο για επιδότηση θέσεων εργασίας για προσλήψεις των εργαζομένων.

Ο υπουργός δήλωσε ότι ο νόμος Παππά για την αδειοδότηση τηρείται κατά γράμμα, προσθέτοντας ότι ποινικές ευθύνες θα έχουν όσοι από τους υποψηφίους φοροδιαφεύγουν αν διαπιστωθεί κάτι τέτοιο.

«Ούτε ένας ψηφοφόρος που ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετακινείται δεξιά, ο λαός ξέρει τι σημαίνει Δεξιά. Ο κ. Μητσοτάκης έδειξε ανωριμότητα που ζητεί εκλογές» ανέφερε δε ο υπουργός.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε αιχμές και κατά του Γιάννη Στουρνάρα για τους ελέγχους στην Attica Bank, δηλώνοντας ότι «περιμένω από την ΤτΕ ελέγχους στα θαλασσοδάνεια της τελευταίας δεκαετίας».

Για τη διαμάχη Φίλη-Εκκλησίας ανέφερε ότι στο μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να πέσουν οι τόνοι, το θέμα είναι επιστημονικό, ο υπουργός (Παιδείας) έχει πει ότι πρέπει να γίνει διάλογος, και είμαι βέβαιος ότι τα πράγματα θα αποκατασταθούν και θα λυθεί η παρεξήγηση.

«Κανείς από αυτή την κυβέρνηση δεν έχει αμφισβητήσει τον ρόλο της Ορθοδοξίας αυτές τις κρίσιμες στιγμές, είναι ρόλος πατριωτικός και εθνικός. Η κυβέρνηση έχει ιδιαίτερα ειλικρινή σεβασμό στην εκκλησία» τόνισε.

«Ο Τσίπρας δεν είναι μασόνος, ας ψάξουν αλλού» απάντησε δε σε ακραίους ιεράρχες, σχόλιο που προκάλεσε αίσθηση.