Πρωτοτυπία: Γονείς κάνουν «δημοψήφισμα» για τα παιδιά μεταναστών στα σχολεία!

ΣΤΗ ΧΙΟ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Νέο κρούσμα ακραίας αντίδρασης για την ένταξη παιδιά μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σημειώθηκε στη Χίο.

Πηγή φωτογραφίας Politischios.gr
Πηγή φωτογραφίας Politischios.gr
Σύμφωνα με το politischios.gr, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μοίρασε στους μαθητές ερωτηματολόγιο, ζητώντας από τους γονείς τους να απαντήσουν με ένα «Ναι» ή ένα «Όχι» αν συμφωνούν στο ενδεχόμενο ένταξης παιδιών μεταναστών στις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού. Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της Χίου, προς το παρόν, δεν προβλέπεται.

Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αντέδρασε, σταμάτησε τη διανομή που είχε γίνει σε μερικά τμήματα και δεν επέτρεψε στους μαθητές να παραδώσουν τα έγγραφα στους γονείς τους.
Όπως τονίστηκε στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η όποια διαδικασία θα έπρεπε να γίνει εκτός σχολείου, σε γενική συνέλευση του φορέα τους.
Η ενέργεια του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου προκάλεσε αναβρασμό στην κοινότητα του νησιού, καθώς πολλοί την χαρακτήρισαν απαράδεκτη και ρατσιστική. Επιπλέον, έκαναν λόγο για παραπλανητικό τρόπο που τίθενται τα ερωτήματα, με στόχο να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ενδεικτικά επισημαίνουν την παράγραφο στην οποία καταγράφεται «το αναμφισβήτητο δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των παιδιών στην γνώση την εκπαίδευση και την υγιεινή», ωστόσο οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται λίγο πιο κάτω, όταν σημειώνεται ότι ο στόχος είναι να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν «από την άμεση συνύπαρξη των παιδιών σε επίπεδο πολιτισμικό, κοινωνικό (διαφορετική κουλτούρα, διαφορετική αποδεκτή κοινωνική συμπεριφορά, θρησκευτική έκφραση, συνήθειες) αλλά και πρωτίστως θέματα υγιεινής – καθαριότητας εφόσον οι συνθήκες διαβίωσης των μαθητών προσφύγων παραμένουν δυστυχώς χωρίς βελτίωση».
Τι λένε οι γονείς από τη Χίο για το «δημοψήφισμα»  
Τη θέση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού σχολείου του Αγίου Θωμά στη Χίο, επιχείρησε να παρουσιάσει η πρόεδρος Χρυσάνθη Δημητρούλη, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τοπική ιστοσελίδα Politischios.gr.
«Στηρίζουμε με όλη μας την αγάπη  και το ενδιαφέρον τα προσφυγόπουλα, πρέπει  να έχουν κάθε δικαίωμα στην εκπαίδευση, είμαστε γονείς όλων των παιδιών, αλλά ζητάμε  απλά να τηρηθούν κάποιοι κανόνες ασφαλείας και υγιεινής, όπως  έχουν ζητήσει και οι υπόλοιποι σύλλογοι» είπε η κ. Δημητρούλη, μετά τον αναβρασμό που προκλήθηκε στο σχολείο.
«Δεν υπήρχαν ούτε κατευθυντήριες γραμμές ούτε τίποτα» είπε η ίδια, και ξεκαθάρισε ότι το ερωτηματολόγιο απευθυνόταν στους γονείς και όχι τα παιδιά.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι οι ίδιοι οι γονείς ζήτησαν να μοιραστούν τα ερωτηματολόγια αυτά για να μην χρειάζεται να έρχονται ξανά και ξανά στις συνελεύσεις. (Αναλυτικά ΕΔΩ)

Δεύτερη ημέρα χωρίς σχολείο για τα ελληνόπουλα στη Βόλβη
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι αντιδράσεις γονέων στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο για να μην έρθουν σε… επαφή με τα προσφυγόπουλα.
Η σημερινή ήταν η δεύτερη ημέρα που η πλειοψηφία των γονέων κράτησαν στο σπίτι τους μικρούς μαθητές, με μόλις 25 από τα 130 παιδιά του σχολείου να μπαίνουν στις διδακτικές αίθουσες. Τη Δευτέρα, το «παρών» έδωσαν μόλις 16 παιδιά… (Αναλυτικά ΕΔΩ)
 ΕΘΝΟΣ