Παρασκευή, Μαΐου 19

«Χρυσάφι» για Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ






Εισέπραξε πάνω από 1.000.000 ευρώ για άγνωστα έντυπα και site με μηδαμινή σχέση με τον χώρο της δημόσιας υγείας!
Ο ταν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π. Πολάκης μιλούσε σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο για «βοθροκάναλα και πληρωμένους παπαγάλους», κάποιος που δεν ήταν μυημένος στην ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ και του πάρτι που είχαν στήσει κάποιοι με το δημόσιο χρήμα στον τομέα της Υγείας θα απορούσε. Σε εκείνη την ανάρτηση ο υπουργός έκανε και μια αναφορά στον «συμπατριώτη του Κουρτάκη», λέγοντας ότι τον στοχοποιεί για συγκεκριμένους λόγους, σημειώνοντας:


«ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

1) Επί υπουργίας Αδωνι Γεωργιάδη ο Κουρτάκης πήρε κι αυτός ένα σκασμό λεφτά από ΚΕΕΛΠΝΟ (15χίλιαρα για ΜΙΑ δημοσίευση άρθρου πολιομυελίτιδα-Συρία!!!, ή νοσοκομειακές λοιμώξεις ή για μπάνερ για ένα μήνα !!!).
ΟΤΑΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΕΡΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ “ΛΟΓΙΚΟ” ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ (ειδικά όταν νιώθεις ότι ασυλία τέλος).
Καταλάβατε παληκάρια (της φακής);... και έπεται συνέχεια...».

Η «δημοκρατία» αποκαλύπτει σήμερα ένα τμήμα του τι εννοούσε ο Πολάκης (στον οποίο πάντως, έχουμε κατά καιρούς ασκήσει δριμεία κριτική) μιλώντας για τις διαδρομές του χρήματος. Η ιστορία του ΚΕΕΛΠΝΟ δείχνει ότι ορισμένοι κύριοι που θησαύριζαν με έωλες κυκλοφορίες εφημερίδων (καθώς δεν έχει λειτουργήσει ακόμα το αντικειμενικό σύστημα του barcode) και μηδαμινής επισκεψιμότητας site κατάφερναν να εισπράττουν δημόσιο χρήμα με εντολές άνωθεν.
Πάντως, ένας εκ των «πρωταθλητών», ο κ. Γιάννης Κουρτάκης με τις παραφυάδες που έχει δημιουργήσει στα ΜΜΕ, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε έναν χρόνο κατά τον οποίο η χώρα βρισκόταν στο Μνημόνιο, κατάφερε να εισπράξει το αστρονομικό ποσό του 1.039.462 με εισηγήσεις-καρμπόν που του διασφάλιζαν και με το παραπάνω πακτωλό χρημάτων για να κάνει παιχνίδι.
Ο... λογαριασμός
Συγκεκριμένα, ο Κουρτάκης εισέπραττε: Για τις «Παρά ένα υπηρεσίες διαδικτύου» το ποσό των 190.947 ευρώ, για το «Καρφί» 178.083 ευρώ, για το Health Pro 177.252 ευρώ, για το site Αλάτι και Πιπέρι 177.238 ευρώ, για το Moneypro 137.878 ευρώ, για το APOSPASMA IKE 118.183 ευρώ και για τα «Παραπολιτικά» 59.881 ευρώ.

Ο παραλογισμός έφτανε στο σημείο να κοστολογούν τη μία καταχώριση 16.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ!) κάθε μήνα σε site που ήταν και είναι στα αζήτητα, ενώ για μια καταχώριση στα «Παραπολιτικά» ζητούσαν και έπαιρναν κάθε φορά 14.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ! Δηλαδή, ένα πραγματικό πάρτι, με άγνωστα στην πλειονότητά τους έντυπα, τα οποία ουδεμία σχέση είχαν με το έργο που οφείλει να παράγει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων;

Καταγράφουμε το σκεπτικό των εισηγήσεων και των συμβάσεων που υπέγραφε ο Κουρτάκης με το ΚΕΕΛΠΝΟ και είχαν όλες την ίδια διεύθυνση εταιρίας στον Πειραιά (Ιάσονος 2). Μέχρι και το πριν από λίγο καιρό «αφεντικό» του και συνεργάτης του -και καταδικασμένος για την υπόθεση του «Noor 1» (με την απίστευτη ποσότητα ναρκωτικών)- Αιμίλιος Κοτσώνης είχε πάρει λεφτά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για το site metrogreece, που είχε κατασκευαστεί με συγχρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ (!) 86.648 ευρώ, δηλώνοντας και αυτός την ίδια διεύθυνση στην Ιάσονος!

Αναφερόταν, μεταξύ άλλων, στις προτάσεις που γίνονταν αποδεκτές από τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις εισηγήσεις: «Η συγκεκριμένη ειδησεογραφική ιστοσελίδα με δυναμική επισκεψιμότητας αποτελεί έναν σημαντικό χώρο ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα που άπτονται της δημόσιας υγείας... Το κόστος συνεργασίας ανέρχεται στο καθαρό ποσό των 16.000 ευρώ για χρονική διάρκεια ενός μήνα»! Στη συνέχεια καλούσαν τον Κουρτάκη για την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού, που ήταν άλλωστε συνηθισμένος από τις τόσες υπογραφές στις μπίζνες που έκανε με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Φυσικά, ούτε στις εισηγήσεις ούτε στο συμφωνητικό γινόταν οποιαδήποτε αναφορά στις προδιαγραφές για επισκεψιμότητα στο site, ούτε καν αναφορά για το πόσες επισκέψεις είχε το συγκεκριμένο banner που θα αναρτούσαν.
Την ίδια φάμπρικα ακολουθούσαν όλα τα μέσα του Κουρτάκη, που μάζευε αφειδώς και ακόπως το δημόσιο χρήμα, για να παριστάνει τον ισχυρό άνδρα στα ΜΜΕ... Είμαστε βέβαιοι ότι η Δικαιοσύνη θα βγάλει και άλλα λαυράκια στην υπόθεση ΚΕΕΛΠΝΟ.
http://www.dimokratianews.gr/content/74820/hrysafi-gia-koyrtaki-apo-keelpno