Σάββατο, Ιουλίου 15

Εξώδικο σε εκκλησία να σταματήσει τις καμπάνες!

Εξωφρενικό αίτημα Ροδίτη επιχειρηματία
Απίστευτο, κι όμως αληθινό! Επιχειρηματίας έστειλε εξώδικο σε μητρόπολη και σε ιερέα γιατί τον ενοχλούσε ο ήχος της καμπάνας. Το περιστατικό συνέβη στη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, όπου ιδιοκτήτης ενοικιαζόμενων δωματίων έστειλε εξώδικο στον ιερέα της εκκλησίας του Αγίου Φανουρίου, αξιώνοντας τόσο από τη Μητρόπολη Ρόδου όσο και από τον προϊστάμενο του ιστορικού
ναού να θέσουν τέρμα στην καθιερωμένη κωδωνοκρουσία της Κυριακής, διότι «ενοχλούνται οι τουρίστες»!

Στο εξώδικο ο επιχειρηματίας απαιτεί και κάτι ακόμα από τον ιερέα της εκκλησίας, να τελεί τη θεία λειτουργία χαμηλόφωνα! Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες, ουδέποτε υπήρξε κάποιο πρόβλημα με τον ναό ή τη μικροφωνική εγκατάστασή του που λειτουργεί σε τόσο χαμηλή ένταση, ώστε οι πιστοί που τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού εκκλησιάζονται στην αυλή δεν ακούν καλά τον ιερέα.
«Βεντέτα»
Ο «θιγμένος» επιχειρηματίας φέρεται ότι έχει ανοίξει εδώ και χρόνια «βεντέτα» με τη συγκεκριμένη ενορία, με αφορμή τις κωδωνοκρουσίες και την ένταση των μεγαφώνων.
Βεβαίως, ούτε η Μητρόπολη Ρόδου ούτε και οι ιερείς του ναού έχουν πρόθεση να φοβηθούν από την εξωφρενική απαίτηση του επιχειρηματία, καθώς δεν υπάρχει νομοθεσία που να απαγορεύει τις κωδωνοκρουσίες.

Κατά καιρούς, οι κωδωνοκρουσίες και η ένταση των μεγαφώνων των ιερών ναών έχουν απασχολήσει και τις Αρχές της Ελλαδικής Εκκλησίας, κυρίως έπειτα από παράπονα πολιτών. Μάλιστα, το 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκδώσει εγκύκλιο συνιστώντας στις διοικήσεις των ναών να βάζουν σε λειτουργία της καμπάνες με προσοχή και διάκριση, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας.

Αντ. Τριανταφύλλου

 .dimokratianews.gr