Αφού χάσαμε τη κυριαρχία μας ως Έθνος και γίναμε επαρχία της Γερμανίας,τέλος στον εθνικό ύμνο και την έπαρση σημαίας στα σχολεία με το νέο νομοσχέδιο

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ
Περαιτέρω ένταση αναμένεται να προκαλέσουν οι επιπρόσθετες αλλαγές στην Παιδεία, σε μια στιγμή που το πολιτικό πεδίο φαίνεται ήδη… «βομβαρδισμένο».
Έπειτα από τις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους και το τέλος στην αναγραφή της διαγωγής, σταματάει και η έπαρση της σημαίας….


Σύμφωνα με το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, τα σχολεία θα ακολουθούν πλέον το τελετουργικό που υπάρχει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το Π.Δ. Του κ. Γαβρόγλου ορίζεται στο άρθρο 3 παράγραφος 7 μόνο ότι «η σημαία παραμένει ανηρτημένη στον ιστό του σχολείου, όπως προβλέπεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες».
Πρακτικά οι μικροί μαθητές δεν θα λένε το πρωί τον εθνικό ύμνο, ούτε έπαρση της σημαίας θα γίνεται καθώς αυτή θα μένει μόνιμα αναρτημένη στον ιστό, όπως σε όλα τα δημόσια κτήρια.
Η σημαία θα κατεβαίνει μόνο με απόφαση των διδασκόντων, κοινώς εάν υπάρχει κάποια φθορά. Ως τώρα προβλεπόταν να μένει η σημαία αναρτημένη όπως στις δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και επίσημη έπαρση της σημαίας με ωδή του εθνικού ύμνου κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα, αλλά και στις εθνικές και τοπικές εορτές.
Πηγή