Πέμπτη, Μαΐου 9

Σίγουρα θα σε βοηθήσουν: Πέντε σκέψεις που κάνουν άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση

Υπάρχουν πέντε σκέψεις που όλα τα άτομα με υψηλή αυτοπεποίθηση κάνουν και ίσως σε βοηθήσουν να τονώσεις και εσύ τη δική σου.

Ιδού μερικές σκέψεις που θα σε βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Δε φοβάμαι τις προκλήσεις: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση βλέπουν τις προκλήσεις ως ευκαιρίες για ανάπτυξη και όχι ως εμπόδια. Είναι πρόθυμοι να βγουν από τις ζώνες άνεσής τους και να αντιμετωπίσουν νέες εμπειρίες με ενθουσιασμό, γνωρίζοντας ότι έχουν τις δεξιότητες και τις ικανότητες να χειρίζονται οτιδήποτε τους έρθει.

Παίρνω πρωτοβουλία: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι προορατικοί παρά αντιδραστικοί. Δεν περιμένουν να συμβούν πράγματα. Αντίθετα, αναλαμβάνουν την ευθύνη των καταστάσεων και κάνουν τα πράγματα να συμβαίνουν. Δεν φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους, να αναλάβουν την ηγεσία ή να ξεκινήσουν συζητήσεις.

Διατηρώ τη θετική εικόνα του εαυτού μου: Η αυτοπεποίθηση συχνά πηγάζει από μια θετική εικόνα για τον εαυτό σας. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση εστιάζουν στα δυνατά τους σημεία παρά στις αδυναμίες τους. Ασκούν τη συμπόνια και τη φροντίδα του εαυτού τους, αντιμετωπίζοντας τον εαυτό τους με καλοσύνη και σεβασμό.

Μαθαίνω από την αποτυχία, δεν τρομάζω: Τα άτομα με αυτοπεποίθηση κατανοούν ότι η αποτυχία είναι ένα φυσικό μέρος της μαθησιακής διαδικασίας. Αντί να μένουν στα λάθη, τα χρησιμοποιούν ως ευκαιρίες για μάθηση και ανάπτυξη. Θεωρούν τις αποτυχίες ως προσωρινές και διατηρούν μια ανθεκτική νοοτροπία, αναπηδώντας πιο δυνατά από πριν.

Δεν περιμένω επιβεβαίωση από άλλους: Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση βασίζονται λιγότερο στην εξωτερική επικύρωση και περισσότερο στην εσωτερική. Αναγνωρίζουν την αξία τους εκ των έσω αντί να αναζητούν συνεχή επιβεβαίωση από τους άλλους. Αυτή η αυτοπεποίθηση τους επιτρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις με βάση τις δικές τους πεποιθήσεις και πεποιθήσεις, αντί να επηρεάζονται από εξωτερικές απόψεις.

Αν αυτές οι σκέψεις σου φαίνονται άγνωστες, ίσως θα πρέπει να επενδύσεις λίγο χρόνο για ενδοσκόπηση ώστε να αλλάξεις ρότα. Μόνο κερδισμένη θα βγεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .