Ευρωπαϊκές εκκλησίες στο στόχαστρο τζιχαντιστών
Εκκλησίες-σύμβολα ανά την Ευρώπη βρίσκονται στο στόχαστρο τζιχαντιστών του ISIS, προειδοποιούν οι μυστικές υπηρεσίες. Ένας από τους τζιχαντιστές που απολογήθηκαν χθες σε ισπανικό δικαστήριο για το μακελειό της Βαρκελώνης είπε ότι ήθελαν να χτυπήσουν σημαντικά μνημεία με εκρηκτικά.

Επιπλέον, το περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους "Rumiyah" παρουσιάζει στην τελευταία έκδοσή του μια φωτογραφία του ιστορικού ναού της Παναγίας στην Δρέσδη (Frauenkirche) με τον τίτλο "Απλές τρομοκρατικές τακτικές". Στη Γερμανία έχουν στηθεί ήδη τσιμεντένια οδοφράγματα γύρω από τον Καθεδρικό ναό της Κολωνίας, καθώς οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες πιστεύουν ότι αποτελεί στόχο των τζιχαντιστών. Όπως προέκυψε, στο στόχαστρο του ISIS ήταν και η εκκλησία Sagrada Familia στη Βαρκελώνη, όπου πλέον έχουν αυξηθεί τα μέτρα ασφαλείας.
Ο καθηγητής Πίτερ Νάουμαν, ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας στο King's College του Λονδίνου, δήλωσε στην "Bild": "Ίσως οι τρομοκράτες να δίνουν πλέον περισσότερη έμφαση σε τέτοιους στόχους. Είναι σοκαριστικό, αλλά ταιριάζει στο πλαίσιο λόγω του στόχου των θυτών στη θρησκευτική αντιπαράθεση".
dailymail.co.uk