Προσοχή: Αυτές είναι οι τρεις συσκευές που καίνε πάρα πολύ ρεύμα!

kaine-para-poly-reyma
Ειδικά την πρώτη ούτε που τη φαντάζεστε…
Αρκετές από τις συσκευές που έχουμε στο σπίτι μας, καταναλώνουν πολύ ρεύμα με αποτέλεσμα όταν έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ να είναι… φουσκωμένος!
Γνωρίζουμε πως μερικές από αυτές έχουν μεγάλη κατανάλωση αλλά υπάρχουν και άλλες (όπως η πρώτη που θα δείτε) που δεν πάει το μυαλό σας.

Δείτε τρεις από τις συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα:
1. Πιστολάκι
Παρά το γεγονός ότι δεν το χρησιμοποιείτε ίσως καθημερινά και για πολύ ώρα, το πιστολάκι είναι μια συσκευή που είναι εξαιρετικά ενεργοβόρα. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι το αντικαταστήσετε με κάποιο άλλο πιο καινούριο που θα έχει καλύτερη ενεργειακή κλάση.
2. Φούρνος
Πρόκειται για μια ακόμη συσκευή που καταναλώνει πολύ ρεύμα οπότε την επόμενη φορά που θα πρέπει να ζεστάνετε το φαγητό σας σκεφτείτε αν έχετε μια εναλλακτική λύση. Επίσης προτιμήστε την ψηστιέρα για φαγητά που μπορούν να μαγειρευτούν εκεί.
3. Θερμοσίφωνας
Η πραγματική ποσότητα ενέργειας που ξοδεύεται όταν ανάβετε το θερμοσίφωνο έχει να κάνει με τον τύπο και το μέγεθός του αλλά και με το πόση ώρα τον έχετε αναμμένο. Είναι λοιπόν καλύτερο να μην τον αφήνετε αναμμένο για περισσότερο από 30-40 λεπτά ή να σκεφτείτε τη λύση του ηλιακού.
Πηγή: madata, dokari