Την αλλαγή διάταξης για το δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι δικηγόροι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΣΕ ΚΟΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Φωτογραφία:Eurokinissi
Φωτογραφία:Eurokinissi

Την τροποποίηση διάταξης που αφορά στο δικηγορικό απόρρητο ζητούν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι.
Με επιστολή του προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομίας, Σταύρο Κοντονή και Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος ης Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Βασίλης Αλεξανδρής ζητεί την τροποποίηση της προτεινόμενης διάταξης σε σχετικό νομοσχέδιο που αφορά και το δικηγορικό απόρρητο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξανδρής ζητεί να τροποποιηθεί η προτεινόμενη διάταξη για το δικηγορικό απόρρητο, στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής οδηγίας 2014/104/ΕΕ, ώστε να διασφαλιστεί το υψηλότερο επίπεδο προστασίας του.
Ακόμη, ο πρόεδρος του ΔΣΑ, σημειώνει ότι «λόγω του διαφορετικού επιπέδου προστασίας του απορρήτου στην περίπτωση των εμμίσθων δικηγόρων στο ενωσιακό και το ελληνικό δίκαιο, η διατήρηση της προτεινόμενης διατύπωσης, η οποία προβλέπει την εφαρμογή του δικηγορικού απόρρητου όπως ισχύει «δυνάμει του ενωσιακού ή του εθνικού δικαίου», προκαλεί αδικαιολόγητη ασάφεια και ανασφάλεια δικαίου».
Κατ´ αποτέλεσμα, συνεχίζει ο κ. Αλεξανδρής, μπορεί να οδηγήσει σε υποβάθμιση της παρεχόμενης προστασίας του δικηγορικού απορρήτου, δυνάμει του εσωτερικού μας δικαίου.

Πηγή: | iefimerida.gr