ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΧΗΓΟΣ ΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΥΡΙΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ -ΙΩΑΝΝΗ ΛΙΑΠΗ!

ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ-Ιερώνυμος: Όλοι μας έχουμε δυσκολίες, αλλά πορευόμαστε μαζί

«Όλοι μας έχουμε προβλήματα, έχουμε δυσκολίες, αλλά πορευόμαστε ο ένας στηριζόμενος πάνω στον άλλον» τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, εγκαινιάζοντας τον Ιερό Ναό Θεοφανείων, Τιμίου Προδρόμου και Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, στα Λουτρά Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Ο αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους πολίτες να αναλογίζονται ότι με αυτόν τον τρόπο, «γινόμαστε αδελφοί και συνοδοιπόροι» υπό τη σκέπη του Θεού και τους προέτρεψε να προσέρχονται στους τόπους λατρείας για να προσευχηθούν, παραπέμποντας και στους λόγους του Ιωάννη του Χρυσοστόμου.
«Αυτός ο ναός ξεκουράζει, αναπαύει, γαληνεύει, παρηγορεί. Για δείτε τους ανθρώπους, που έρχονται πολλές φορές κυνηγημένοι, σα γεράκια, σε αυτόν τον χώρο και φεύγουν περιστέρια» είπε ο κ. Ιερώνυμος και συνέχισε: «Αυτός ο χώρος να είναι για όλους μας, το στήριγμα μας, η ειρήνη μας, η ανάπαυση μας, η παρηγοριά μας».
Τον αρχιεπίσκοπο πλαισίωσαν παιδιά της περιοχής και εκείνος τους έδωσε τις ευχές τους.
«Η πληροφορία που διαχέεται, κάτω, στο κέντρο της Ελλάδος, ότι τα Μακεδονόπουλα είναι τα καλύτερα τέκνα της Ελλάδος είναι αλήθεια, είναι ακριβής» είπε ο αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Να διαβάζετε, να προσέχετε, να παίζετε, να γυμνάζεστε, να γεμίζετε τις ώρες σας δημιουργικά».

Τον αρχιεπίσκοπο προσφώνησε ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Ιωάννης, ευχαριστώντας τον για την παρουσία του στην μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης και για το έργο του και αναφερόμενος και σε όσους συνέβαλαν στην αποπεράτωση του ναού. Στα εγκαίνια του ναού παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του κλήρου, των τοπικών αρχών και φορέων, της αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας, κ.α.