Κοντονής: «Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γίνονται υπό το φως της μέρας»--Πως δε γίνονται; Ποια δικαστικός δοτή των ξένων κατοχικών δυνάμεων μέρα μεσημέρι πέταξε στο δρόμο συμβασιούχους με 10 χρόνια εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών τότε που φώναζε ο υπουργός Δικαιοσύνης και έντιμος Νομικός Αντώνης Ρουπακιώτης ότι αυτό είναι αντισυνταγματικό; Μήπως ήταν η γυναίκα σου κ. Κοντονή;

Κοντονής: «Οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη δεν γινόνται υπό το φως της μέρας»
Με τη φραση «ο σεβασμός της δικαιοσύνης ειναι κορωνίδα της πολιτικής μας», ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κόντονής μιλώντας στην εκδήλωση "Η Δικαιοσύνη ως Πυλώνας ανναπτυξης" του eplo και του Συνδεσμου Δικηγορικων Εταιριών Ελλάδας, έριξε τους τόνους στην αντιδικία του με τον προεδρο του Συμβουλίου Επικρατείας.


Προηγουμένως ειχε πει πως "πέφτουμε απο τα συννέφα οταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις", αναφερόμενος στην φράση που χρησιμοποίησε την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Σακελλαρίου. Είπε ο κ.Κοντονης: "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες να είναι αποτελέσματικος. Για αυτό κρίναμε ως απαραίτητη και τη δήλωση των μετρητών και πολύτιμων ειδών. Το μέτρο αυτό βοηθάει στην θωράκιση των θεσμών και τη διαφάνεια. Απαντά σε εύλογα και πάγια αιτήματα της κοινωνίας. Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη είναι κορωνίδα της πολιτικης μας και όσοι μιλουν διαφορετικα είναι κακοπιστοι και υποτιμούν τις κυβερνητικες προτάσεις. Πέφτουμε απο τα συννέφα οταν ακούμε για ωμές παρεμβάσεις. Όπως δε είπε χθες και ο καθηγητής Σταύρος Τσακυρακης, οι παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη δεν γινόνται υπό το φως της μέρας".