Παρασκευή, Δεκεμβρίου 1

Οι ελληνικές ταυτότητες, το γερμανικό «μπλόκο» και το 666

tautotita
Γράφει ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης
Με αφορμή το -πραγματικό- σκάνδαλο των πλαστών ελληνικών ταυτοτήτων που ανακάλυψαν οι Γερμανοί, διάβασα διάφορα σχόλια που εμπλέκουν την Εκκλησία της Ελλάδος επικαλούμενοι την κινητοποίηση του 2000 κατά της απαλείψεως του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.
Βεβαίως, πρόκειται για κορυφαία αρλούμπα που διακινούν εμπαθείς και συμπλεγματικοί που παριστάνουν τους φιλελευθέρους!

Πρώτον: Δεν γνωρίζω να έχει λάβει θέση η Εκκλησία της Ελλάδος κατά των νέων ταυτοτήτων. Τα περί 666 είναι ανοησίες περιθωριακών.
Δεύτερον: Η κινητοποίηση του 2000, κατά της απαλείψεως του θρησκεύματος από τις ταυτότητες δεν έχει καμία σχέση με τις νέες ταυτότητες, οι οποίες είναι κάτι σαν πιστωτικές κάρτες, με ενσωματωμένο μικροεπεξεργαστή κλπ. Βεβαίως, ακόμη σήμερα υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις περί εκείνης της αποφάσεως. Ενστάσεις που δεν έχουν σχέση με ιδεοληψίες παρεκκλησιαστικών κύκλων, αλλά με πραγματικά ζητήματα ασφαλείας που έχουν ανακύψει τόσο λόγω του ανεξέλεγκτου λαθρομεταναστευτικού ρεύματος όσο και λόγω των ασύμμετρων εσωτερικών απειλών που σχετίζονται με αυτό.
Τρίτον: Η κυβέρνηση Σημίτη αγνόησε την πιστοποιημένη αντίθεση 1.000.000 εκατομμυρίου υπογραφών και καλώς έπραξε αφού είχε αυτό το δικαίωμα από το σύνταγμα. Ομοίως, οι επόμενες κυβερνήσεις μπορούσαν απλώς να αγνοήσουν τους όποιους γραφικούς και να επιβάλουν τις νέες ταυτότητες. Άρα οι δήθεν φιλελεύθεροι απολογητές τους δεν μπορούν να κατηγορούν μερικούς υπέργηρους και γραφικούς ιεράρχες ότι εμποδίζουν την έκδοση των νέων ταυτοτήτων!
Αυτά είναι γελοιότητες μόνο στόχο έχουν να πλήξουν το θρησκευτικό συναίσθημα της ευρείας πλειοψηφίας και την Εκκλησία της Ελλάδος, της οποίας ο ισχυρός υπερθρησκευτικός ρόλος ενοχλεί πολλούς, εντός και εκτός Ελλάδος!
Δεν είμαι θρήσκος ούτε και εκκλησιάζομαι. Μάλλον είμαι αγνωστικιστής, ούτε άθεος ούτε ένθεος. Όμως, θεωρώ φασιστική παράνοια την εμμονική και διαρκή επίθεση κατά της Εκκλησίας της Ελλάδος και των πιστών. Για όσους μικρόνοες δεν το γνωρίζουν, το Διάταγμα των Μεδιολάνων υπεγράφη τουλάχιστον 1500 χρόνια προ της Διακηρύξεως των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου…
 rizopoulospost.com