ΤΟ ΨΙΧΟΥΛΟ ΕΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Με τα νέα κριτήρια του...Αριστερού Αλέξη Τσίπρα μένουν εκτός για το 2018 περίπου 50.000 δικαιούχοι
Περικοπές στο ΕΚΑΣ, αλλά και απονομή των νέων μειωμένων κύριων και επικουρικών συντάξεων, παράλληλα με τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλομένων κύριων συντάξεων προβλέπει το επικαιροποιημένο από τον Τσίπρα Μνημόνιο.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ, κυρίως από την πλευρά των δαπανών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, για να μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να χαρίζει λεφτά στους αλλόθρησκους που εισέβαλαν με το έτσι θέλω στην πατρίδα μας. Να τους πληρώνει ΕΝΟΙΚΙΟ, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ,ΦΑΓΗΤΟ, ΣΥΝ 400 ΕΥΡΏ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΙΣΛΑΜΟΠΗΘΙΚΟ.
Το επικαιροποιημένο ΤΣΙΠΡΟμνημόνιο προβλέπει κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το 2019.
Με τα νέα κριτήρια μένουν εκτός για το 2018 περίπου 50.000 δικαιούχοι οι οποίοι θα λάβουν για τελευταία φορά το επίδομα αυτό με τη σύνταξη Δεκεμβρίου που πληρώνεται στο τέλος Νοεμβρίου.
Το ποσό που θα δοθεί το 2018 για το ΕΚΑΣ έχει κλειδώσει στο νέο αριστερό προϋπολογισμό του υπουργείου και περιορίζεται σε μόλις 81 εκατ. ευρώ. Το 2017 δόθηκαν 319 εκατ. ευρώ.
Το μεγάλο ΣΟΚ από τον Μπολσεβίκο Τσίπρα θα το αισθανθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι τέλος του Δεκέμβρη που πάρουν τη σύνταξη αντίδωρο και θα είναι η μείωση κατά 238 εκατ. ευρώ στο ΕΚΑΣ
Η απόφαση της Αριστεράς του ΚΟΠΡΟΤΣΙΠΡΑ με τα νέα κριτήρια καταργεί το ΕΚΑΣ από 50.000 δικαιούχους, και δίνει σε περίπου 185.000 επίδομα, αλλά χαμηλότερο από αυτό που έπαιρναν ως τώρα.
Το επίδομα σταματούν να λαμβάνουν όσοι παίρνουν σύνταξη άνω των 585 ευρώ, γιατί θεωρούνται πλούσιοι από τους Συριζαίους, ενώ όσοι έχουν μικρότερες συντάξεις θα παίρνουν ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟ των 35 ευρώ το μήνα.

oxafies.com