Βούτσης: «Οι εταίροι Αφέντες μας, που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα στηρίζουν εμάς, γιατί είμαστε πιστά υπάκουα σκυλάκια και ότι μας διατάξουν το κάνουμε...»

ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Βούτσης: «Οι εταίροι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά τώρα στηρίζουν εμάς»
Βόμβες εκτόξευσε από το Βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό.

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως οι Θεσμοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά σήμερα, για τους δικούς τους λόγους, στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

«Δεν βρήκατε το ιστορικό θάρρος να πείτε δημόσια ότι το δήθεν success story το απαξίωσαν και το εκμηδένισαν και σας οδήγησαν τελικά σε αποδρομή από την εξουσία οι περίφημοι διεθνείς θεσμικοι εταίροι σας που ομνύουν όπως κι εσείς στον φιλελευθερισμό και οικοδόμησαν το καθεστώς της στρατηγικής της λιτότητας και την Ευρώπη των ανισοτήτων τα τελευταία χρόνια.

Αυτοί φταίνε, αυτό όμως είναι πταίσμα. Ούτε σήμερα βρίσκετε το θάρρος να κάνετε μια γενναία αυτοκριτική για το ποιες είναι οι αλλαγές μέσα στην κοινωνία από τις θεραπείες σοκ που επιβλήθηκαν αυτά τα χρόνια, και από την άλλη να παραδεχτείτε οτι οι θεσμοι σήμερα για δικούς τους λόγους για αδυναμίες και προτεραιότητες δικές τους για αδιέξοδα δικά τους σε μια διεθνή και ευρωπαΐκή κατάσταση που αλλάζει άρδην και άκρως αντιφατικά υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην πολιτική και γεωστρατηγική σταθερότητα της χώρας στις οικονομικη επίτευξη και υλοποίηση όλων των αναγκαίων βημάτων ώστε να υπάρξει έξοδος, βιώσιμη έξοδος» ήταν τα λόγια του.

«Κυοφορείται ένα αντί ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο πάνω σε σαθρά υλικά και πολιτικές ιδιοτέλειες και σε βαθιά συντηρητική πολιτική . Οι εμπνευστές του όμως θα διαψευστούν», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Οι φράσεις αυτές και το πολιτικό σκεπτικό που τις ακολούθησε προκάλεσαν την σφοδρή αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου: «Είναι απαράδεκτο και πρωτοφανές αυτό που είπε ο κ. Βούτσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να καθορίζει τα κίνητρα της αντιπολίτευσης. Είναι νομοτέλεια της κυβέρνησης της αντιπολιτεύονται τα κόμματα που δεν μετέχουν στο κυβερνητικό συνασπισμό. Μήπως θέλει να γράφει και τους λόγους της αντιπολίτευσης και να μας καλεί να τους διαβάζουμε; Πρέπει να ανακαλέσει αμέσως».

Το λόγο πήρε εκ νέου ο πρόεδρος της Βουλής για να απαντήσεις στον βουλευτή της δημοκρατική συμπαράταξη. «Δεν είπα ότι η αντιπολίτευση είναι ύποπτη, είπα ότι στήνεται ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο με τη συμβολή πολιτικών δυνάμεων».