Από τον
Δημήτρη Ριζούλη
Η διοργάνωση ενός συλλαλητηρίου με εθνικό περιεχόμενο είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται σε τυχαία πρόσωπα και άλλους μυστήριους τύπους. Επειτα από την τεράστια επιτυχία της συγκέντρωσης της Θεσσαλονίκης ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και οι κίνδυνοι έχουν πολλαπλασιαστεί. Τα αναφέρω όλα αυτά γιατί τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει εξελιχθεί στο παρασκήνιο ένα πραγματικό θρίλερ, που έχει να κάνει με το επικείμενο συλλαλητήριο της Αθήνας στις 4 Φεβρουαρίου.

Αρχικά, λοιπόν, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης δεν είχαν προγραμματίσει άλλη αντίστοιχη διαδήλωση στην Αθήνα. Ωστόσο, εμφανίστηκαν εδώ και μέρες αναρτήσεις στο διαδίκτυο που καλούσαν τον κόσμο στην πλατεία Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου. Ουδείς όμως γνώριζε ποιος ήταν ο επικεφαλής…
Η «δημοκρατία», γνωρίζοντας το θέμα και τον κίνδυνο που υπήρχε να μετατραπεί μια αγνή διαδήλωση σε φιάσκο, κράτησε αποστάσεις και επικοινώνησε με τους φορείς που είχαν την ευθύνη στη Θεσσαλονίκη, καλώντας τους να δράσουν. Τελικά αποδείχτηκε ότι τις εξαγγελίες για το συλλαλητήριο της Αθήνας έκανε ένα περίεργο πρόσωπο, ο Δημήτρης Μιχάκης που εκπροσωπεί μόνο τον… εαυτό του, και μάλιστα είχε το θράσος να επικοινωνεί με τα μέσα ενημέρωσης παριστάνοντας τον θεσμικό εκπρόσωπο του συλλαλητηρίου.
Τον συγκεκριμένο κύριο τον γνώρισα πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν είχε επισκεφθεί τα γραφεία της Ιεράς Συνόδου, υποτίθεται για να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο. Με προφανή άγνοια κινδύνου πήγε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στον χώρο, δήλωσε πρόεδρος ενός μακεδονικού συλλόγου που κανένας δεν ήξερε και ανακοίνωσε ότι οργανώνει συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου.

Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε, προσπαθώντας να καταλάβω τι ρόλο παίζει, αντιλήφθηκα ότι επρόκειτο για έναν άνθρωπο που δεν είχε συναίσθηση όσων έλεγε, παρότι είχε αγνές προθέσεις και μιλούσε με πολλή αγάπη για την πατρίδα. Οταν μάλιστα του πρότεινα να συντονίσει τη δράση του με τις άλλες μακεδονικές οργανώσεις, μου απάντησε: «Ωραία ιδέα, δεν το είχα σκεφτεί»…
Ηταν σαφές, λοιπόν, ότι επρόκειτο για μια «επικίνδυνη» περίπτωση. Τις προηγούμενες ημέρες η δράση του έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έπρεπε επειγόντως να μπει ένα φρένο. Διάφορες ιστοσελίδες έστησαν πάρτι (και δικαίως) με τον βίο και την πολιτεία του Μιχάκη που εμφανιζόταν ως οπαδός του Σώρρα, άλλοτε ως ψάλτης και άλλοτε ως… μουσικοσυνθέτης!
Αυτή ήταν η χρυσή ευκαιρία που έψαχναν όσοι μέρες τώρα προσπαθούσαν να πλήξουν το αγνό κίνημα πατριωτισμού που πυροδοτήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αδυνατώντας να διαχειριστούν την ηχηρότητα του μηνύματος που έστειλαν ενωμένοι οι Ελληνες.
Το επιχείρημα ότι επρόκειτο για φασίστες ήταν γελοίο και κατέρρευσε αμέσως, τα περί γραφικών που κυριάρχησαν ήταν αστεία να τα συζητά κανείς, ενώ και η προσπάθεια ορισμένων να μειώσουν τον αριθμό των διαδηλωτών έπεσε στο κενό. Ακόμα και τα Ελληνικά Hoaxes υπολόγισαν μέσω τοπογραφικών αναλύσεων τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο άνω των 300.000.
Ο Μιχάκης, λοιπόν, εμφανίστηκε για όλους αυτούς ως… δώρο εξ ουρανού, για να δυσφημήσουν το συλλαλητήριο της Αθήνας και παράλληλα να πλήξουν την επιτυχία της Θεσσαλονίκης. Ευτυχώς, κυριολεκτικά στο παρά πέντε και συγκεκριμένα χθες το βράδυ, η οργανωτική επιτροπή της Θεσσαλονίκης ανέλαβε την ευθύνη που της αναλογούσε. Ξεκαθάρισε στον Μιχάκη ότι πρέπει να κάνει πίσω και επίσημα συνέστησε τη νέα οργανωτική επιτροπή που περιλαμβάνει τα πρόσωπα που θα ενημερώνουν με σοβαρότητα τα μέσα ενημέρωσης.
Το φιάσκο απετράπη. Οι γραφικοί και οι περίεργοι απομακρύνθηκαν. Ετσι άνοιξε ο δρόμος για να στεφθεί με επιτυχία η διαδήλωση της Αθήνας και κυρίως να εξασφαλιστούν η ασφάλεια και η σωστή οργάνωση.
Το συλλαλητήριο στις 4 Φεβρουαρίου θα είναι μεγαλειώδες. Ας μην έχουν ψευδαισθήσεις οι εθνομηδενιστές και οι οπαδοί τους. Οσες προβοκάτσιες κι αν στήσουν (γιατί θα το κάνουν, να είστε βέβαιοι), η λαοθάλασσα που δεν καθοδηγείται από κόμματα και συμφέροντα θα ακυρώσει τα σχέδιά τους.
dimokratianews.gr
 pentapostagma.gr