Πέμπτη, Μαΐου 2

ΠΙΚΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ... ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ... ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ...

Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου

Η επιστήμη προχωρά στην εποχή μας με ιλιγγιώδη ταχύτητα, όμως οι συνέπειές της δρουν σωρευτικά και κάνουν την εμφάνισή τους μετά την πάροδο πολλών ετών και οι βλάβες που προκαλεί ενίοτε,
είναι μηαναστρέψιμες.
Όλα αυτά τα χρόνια που μεσολαβούν από ένα επιστημονικό επίτευγμα, μέχρι τη διαπίστωση των βλαβερών για την υγεία επιπτώσεων που επιφέρει, οι εταιρείες ξοδεύουν δισεκατομμύρια δολλάρια για την ανάπτυξη και προώθηση του τεχνολογικού τους επιτεύγματος.
Έτσι όταν πλέον αρχίζουν να γίνονται εμφανείς οι επιπτώσεις, οι εταιρείες καλούνται να πληρώσουν τεράστιες αποζημιώσεις και να ανακαλέσουν το προϊόν τους, να διαθέσουν ογκώδη ποσά για την ασφαλή εξέλιξή του και….
Έτσι παρατηρείται να γίνονται διάφορες καθησυχαστικές μελέτες, πληρώνονται επιστήμονες, ΜΜΕ, για να γράφουν άρθρα για τη δήθεν μηεπικινδυνότητα του προϊόντος κ.λ.π.
Όταν εφευρέθηκε ο αμίαντος, επικράτησε ενθουσιασμός.
Μας πήρε 80 έτη για να διαπιστώσουμε ότι είναι δολοφόνος, καρκινογόνος.
Μέσα όμως σ’αυτά τα 80 έτη, δημιουργήθηκε πλήθος υδρευτικών συστημάτων πόλεων και χωριών, όπου χρησιμοποιήθηκαν αμιαντοσωλήνες.
Εν συνεχεία αυτοί σκεπάστηκαν με άσφαλτο, χτίστηκαν από επάνω οικοδομές κ.λ.π.
Ενώ πλέον αποδεδειγμένα οι αμιαντοσωλήνες είναι καρκινογόνοι και μετά από λίγο διάστημα χρήσης, ίνες αμιάντου μεταφέρονται  με το πόσιμο νερό στον ανθρώπινο οργανισμό και προσβάλλουν τα κύτταρα, παρόλα αυτά σήμερα πολλά δίκτυα ύδρευσης είναι ακόμα με αμιαντοσωλήνες.
Οι δημοτικές αρχές αποσιωπούν  το γεγονός, διότι πλέον απαιτούνται υπέρογκα ποσά για την αλλαγή τους.
Η ουσία είναι ότι ο καρκίνος θερίζει και εμείς λέμε:
«Γιατί Θεέ μου;»
Για να διαπιστώσουμε ότι το κάπνισμα σκοτώνει, μας πήρε 100 χρόνια κ.ο.κ.
Όμως για τις συνέπειες που επιφέρουν τα κινητά τηλέφωνα, επιστήμονες έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου πολύ νωρίς.
Και εδώ, δυστυχώς, πάνω από την υγεία τίθεται το κέρδος των εταιρειών.
Έτσι έχουμε κι εδώ αντικρουόμενες απόψεις.
Δυστυχώς όμως, όσο περνά ο χρόνος, επιστήμονες από διακεκριμένα πανεπιστήμια, ινστιτούτα και εργαστήρια των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας, της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.), βεβαιώνουν πλέον ότι η εκτεταμμένη χρήση του κινητού επιφέρει μακροπρόθεσμα μη αναστρέψιμα προβλήματα στην υγεία.
Είναι αδύνατον να αναφερθούμε εδώ αναλυτικά στις βλάβες που προκαλούν (καρκίνο του εγκεφάλου, καταστροφή νευρικών κυττάρων, συσσώρευση των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο αίμα, βλάβες στο DNA, λευχαιμία, καρκίνο ακουστικού νεύρου, αλτσχάϊμερ, άλλες μορφές εκφυλισμού των νευρικών δομών του εγκεφάλου, αύξηση επιληπτικών επεισοδίων, υπογονιμότητα κ.λ.π.)
Ανακοινώσεις για την αποφυγή της χρήσης κινητών τηλεφώνων και μάλιστα για ευαίσθητες ομάδες (όπως παιδιά, εγκύους κ.λ.π.), εκτός των άλλων έχουν εκδώσει και «η Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια, η Ρωσική Επιτροπή για την Προστασία από τη Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Μεγ. Βρετανίας, το Ινστιτούτο Καρκίνου του Παν/μιου Πίτσμπουργκ, η επιτροπή της βρετανικής κυβέρνησης “Independent Expert Group on Mobile Phones (IEGMP)”, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ και της Γαλλίας, η φιλανδική επιτροπή Προστασίας από τις Ακτινοβολίες, η Γερμανική Ακαδημία Παιδιατρικής κ.α.».
Μετά από έρευνες, ο Π.Ο.Υ. έχει εντάξει τις ακτινοβολίες του κινητού τηλεφώνου στις καρκινογόνες.
Οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι 24 ώρες το 24ωρο στην εν δυνάμει εχθρική επίδραση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από τα κινητά τηλέφωνα.
Πρόκειται για μια αδιάλειπτη ακτινοβολία, η οποία μάλιστα το μεγαλύτερο διάστημα στοχοποιεί τον εγκέφαλο.
Μετά από έρευνα για την όσο γίνεται πιο ασφαλή χρήση του κινητού, οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων, σας εκθέτουμε με αγάπη και προτείνουμε να μειώσετε όσο είναι δυνατόν την έκθεσή σας στην ακτινοβολία των κινητών, ακολουθώντας τις κάτωθι οδηγίες και ταυτόχρονα εμείς «έτι δεόμεθα και υπέρ υγείας».
1) Διορθώνουμε το φρόνημά μας ως προς την χρήση του κινητού.
Δεν είναι για παιχνίδι, για πολύωρα σερφαρίσματα στο διαδίκτυο.
Είναι ένα τεχνολογικό επίτευγμα, για να καλύπτει τις ανάγκες μας (λ.χ. φεύγει κάποιος για ένα μακρινό ταξίδι· έχει το κινητό του για να επικοινωνεί με τα παιδιά του.
Το έχει κάποιος στο αυτοκίνητό του και αν σε ένα σημείο του δρόμου πάθει ζημιά το αυτοκίνητό του, ανοίγει το τηλέφωνό του και ενημερώνει την οδική βοήθεια, για να σπεύσει να τον βοηθήσει κ.ο.κ.
Συνεπώς, το χρησιμοποιούμε λογικά, σύντομα και για την κάλυψη μιας ανάγκης· και όχι για παιχνίδι ή για ψυχαγωγία.
2) Απομακρύνετε το κινητό από το κεφάλι σας κατά τη διάρκεια των κλήσεων, χρησιμοποιώντας το σύστημα της ανοιχτής ακρόασης ή καλώδιο hands-free.
Όταν μπορείτε, επικοινωνήστε καλύτερα με SMS.
3) Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο σε σημεία με κακό ή περιορισμένο σήμα, διότι τότε το τηλέφωνο προσπαθώντας να συνδεθεί με την κοντινότερη κεραία, εκπέμπει στην πλήρη ισχύ του,πολλαπλασιάζοντας έτσι την ακτινοβολία του.
Το ίδιο συμβαίνει κι όταν μιλάμε με χαμηλή μπαταρία ή κατά τη διάρκεια φόρτισης του κινητού.
Προτιμήστε να κάνετε τις κλήσεις σας όταν έχετε πλήρες δίκτυο ή σήμα 3G και 4G, καθώς η εκπεμπόμενη ακτινοβολία του κινητού είναι πολύ λιγότερη απ’ ό,τι όταν έχουμε σήμα περιορισμένο (σήμα 2G).
Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, όταν έχουμε περιορισμένο σήμα (2G), το κινητό μας εκπέμπει κατά μέσο όρο 28 φορές περισσότερη ακτινοβολία από ό,τι όταν έχουμε σήμα 3G.
Επίσης μην το χρησιμοποιείτε όταν έχει απομείνει λίγη μπαταρία.
4) Αποφύγετε την χρήση του κινητού τηλεφώνου στο αυτοκίνητο, τραίνο, αεροπλάνο, πλοίο, λεωφορείο, ασανσέρ κ.λ.π., διότι τότε η ακτινοβολία του ανακυκλώνεται εσωτερικά ανακλώμενη στις μεταλλικές επιφάνειες, ενώ καθώς μετακινείσθε το κινητό αναγκάζεται να εκπέμπει σε πλήρη ισχύ, γιατί αλλάζοντας θέση συνεχώς προσπαθεί να συνδεθεί με την πλησιέστερη κεραία.
Αν παραστεί ανάγκη να μιλήσουμε στο αυτοκίνητο (όχι ο οδηγός), καλό είναι να ανοίγουμε τα παράθυρα, και το ιδανικότερο είναι η χρήση εξωτερικής κεραίας.
Προσοχή στα δάχτυλά μας, να μην καλύπτουν την κεραία που συνήθως βρίσκεται ψηλά στο πίσω μέρος της συσκευής (στα δε iphones, η κεραία δικτύου βρίσκεται στην κάτω άκρη του iphone, αριστερά από το κουμπί “home”).
5) Μην αφήνετε το τηλέφωνο ανοιχτό δίπλα σας όταν κοιμάστε, αφού και σε λειτουργία stand-by, στέλνει σήμα κάθε λίγα λεπτά στην πλησιέστερη κεραία κινητής τηλεφωνίας σε 2G mode.
Kλείστε τη νύχτα το κινητό σας και απενεργοποιείστε το WIFI.
Aν περιμένετε κάποιο τηλεφώνημα, βάλτε το κινητό σας σε άλλο δωμάτιο (π.χ. σαλόνι).
6) Αν χρησιμοποιείτε smartphone, ενεργοποιείτε τη δυνατότητα κατεβάσματος δεδομένων μέσω WIFI ή μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, μόνο την ώρα που θέλετε να περιηγηθείτε στο ίντερνετ.
Έχετε δε υπόψη σας ότι τα περισσότερα applications, κατεβάζουν συνέχεια δεδομένα όταν μπορούν, αυξάνοντας σημαντικά την ακτινοβολία που εκπέμπει το κινητό σας.
Κάντε όσο μπορείτε λιγότερη χρήση του WIFI.
7) H χρήση ακουστικού Bluetooth δεν συνιστάται, αφού αποτελεί ασθενή μεν, αλλά μόνιμη πηγή ακτινοβολίας (εξαίρεση: όταν μιλάτε πολύ στο κινητό τηλέφωνο και ιδιαίτερα σε χώρους με κακό σήμα, είναι προτιμότερο να έχετε το τηλέφωνο μακριά και να μιλάτε από το Bluetooth).
8) Τα κινητά εκπέμπουν πολλαπλάσια ακτινοβολία σε ισχύ και χρόνο κατά τη διενέργεια βιντεοκλήσης ή τη χρήση mobile internet.
Απενεργοποιήστε επιλογές WIFI, bluetooth και data, όταν δεν χρησιμοποιούνται.
Μην παίζετε παιχνίδια στο κινητό τηλέφωνο on line.
9) Mην τοποθετείτε το κινητό σας σε κάποια τσέπη σας. Απομακρύνετέ το όσο το δυνατόν από το σώμα σας (λ.χ. βάλτε το στην τσάντα σας).
Η τοποθέτηση του κινητού τηλεφώνου στην τσέπη των παντελονιών, υποβάλλει τα ιδιαίτερα ευαίσθητα γεννητικά όργανα σε αυξημένη ποσότητα ακτινοβολίας. 
«Κάποτε χρησιμοποιούσαμε τα μικροκύματα για αντισύλληψη.
Σήμερα τηλεφωνούμε με αυτά.
Βγάλτε συμπέρασμα…», είπε ο Huai Chiang, σύμβουλος του Π.Ο.Υ. σε θέματα ακτινοβολιών.
Ο οργανισμός “EM Radiation Research Trust”, προειδοποιεί ότι το κινητό τηλέφωνο στην τσέπη προκαλεί υπογονιμότητα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται μάλιστα σ’αυτούς που χρησιμοποιούν handsfree και διατηρούν το κινητό στην τσέπη τους κατά την ώρα ομιλίας.
Μην κάνετε χρήση του κινητού όταν υπάρχουν παιδιά ή έγκυες γυναίκες γύρω σας, διότι λόγω του λιγότερο ανεπτυγμένου ανοσοποιητικού τους συστήματος, οι αναπτυσσόμενοι οργανισμοί είναι πιο ευάλωτοι στις επιπτώσεις των ακτινοβολιών.
Παιδιά δε κάτω των 14 ετών, καλό είναι να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα.
Πολλοί επιστήμονες πλέον συνδέουν τη μεγαλύτερη έκθεση των παιδιών και των γονέων τους στις ασύρματες ακτινοβολίες, με την έξαρση των παιδικών κρουσμάτων καρκίνου του εγκεφάλου και των προβλημάτων νόησης και συμπεριφοράς.

10) Μην αγοράζετε μεταλλικές θήκες για το κινητό σας.
Αν φοράτε βηματοδότη ή έχετε οποιαδήποτε άλλη ιατρική πάθηση που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε.Ε Π Ι Λ Ο Γ ΟΣ
Όταν χτυπά την πόρτα μας ο καρκίνος, αμέσως απευθύνουμε προς τον Θεό το ερώτημα:    «γιατί;»…

Οι καρκινογενέσεις κ.λ.π., δεν οφείλονται στο θέλημα του Θεού, οφείλονται στις συνέπειες που επιφέρει ο τεχνολογικός πολιτισμός (και σε πλήθος άλλες αιτίες της διατροφικής αλυσίδας, της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κ.λ.π.), στην ηθελημένη άγνοια αυτών των συνεπειών, και πάνω από όλα στη δική μας αδιαφορία. 
Έτσι όταν μας βρίσκουν οι συνέπειες, μας είναι πιο εύκολο (κακώς φρονούντες) να επιρρίψουμε λανθασμένα την ευθύνη στον Θεό και να τον ρωτήσουμε: «γιατί;».
Ας φροντίσουμε εγκαίρως, λοιπόν, να διώξουμε την άγνοια και την αδιαφορία μας, για να μην κληθούμε να υποστούμε τις φυσικές συνέπειες των επιλογών μας. 
Μαζί με τις 10 εντολές του Μωϋσή, ας τηρήσουμε και τις 10 οδηγίες, ώστε να μην υπερβαίνουμε τα ασφαλή όρια έκθεσής μας στις επιβλαβείς ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες!
Αυτά για τους διαδικτυακούς μας φίλους με «πολλή αγάπη… και το κινητό σας όσο μπορείτε ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ από το σώμα σας και Συντομότερα τελειώστε τη σύνδεσή σας».