Κυριακή, Ιουνίου 30

Η εποχή των κουνουπιών και η εποχή του Repel!

Αοσμο, χωρις συντηρητικα και χωρις parabens

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, λαμπρό και πανέμορφο, ωστόσο και οι καθιερωμένοι ενοχλητικοί επισκέπτες που φέρνει αυτή η εποχή είναι επίσης εδώ: τα κουνούπια!
Η ανάγκη για αντικουνουπική προστασία είναι μεγάλη για κάθε ηλικία, αφού υπάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποια κουνούπια να είναι μολυσμένα και να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ενημερώνει ότι -καθώς ξεκίνησε η περίοδος κυκλοφορίας των κουνουπιών- θα πρέπει να λαμβάνετε μέτρα για να προφυλάσσεστε από τα κουνούπια, ώστε να μειώσετε τον κίνδυνο λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου.
Κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν τα έτη 2010-2014 και 2017-2018 σε πολλές περιοχές της χώρας μας, σε όλες σχεδόν τις Περιφέρειες. Μάλιστα, κατά την περσινή περίοδο 2018, υπήρξε ιδιαιτέρως πρώιμη έναρξη της κυκλοφορίας του ιού και αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στη χώρα μας, με την εμφάνιση ανθρώπινων περιστατικών από τα τέλη Μαΐου 2018 (που σημαίνει ότι οι πρώτοι ασθενείς τσιμπήθηκαν κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου).
Ο ΕΟΔΥ υπενθυμίζει, ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.
Καθώς η επιδημιολογία του ιού καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, οι περιοχές που (πιθανά) θα κυκλοφορήσει ο ιός δεν μπορούν να προβλεφθούν με ασφάλεια. Ως εκ τούτου, ο ΕΟΔΥ συνιστά να τηρείτε τα ατομικά μέτρα προστασίας από τα κουνούπια, σε όλη την επικράτεια, καθ’ όλη την περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους με ιδιαίτερη συνέπεια.

Προστασία με Repel για μικρούς και μεγάλους
Τα εξειδικευμένα εργαστήρια της Uni-Pharma δημιούργησαν το Repel®, ένα προϊόν το οποίο σε αντίθεση με πολλά συνήθη σκευάσματα, κρατά τα έντομα μακριά χωρίς να μυρίζει στον άνθρωπο και ταυτόχρονα ενυδατώνει (με υαλουρονικό). Έτσι, μπορούμε να το χρησιμοποιούμε χωρίς ενόχληση, κάθε ώρα της ημέρας που χρειαζόμαστε προστασία.
Η εντομοαπωθητική δράση του Repel® διαρκεί 8 ώρες και χαρίζει στο δέρμα την απαραίτητη προστασία από τα τσιμπήματα των εντόμων και όλους τους κινδύνους που αυτά ενέχουν.
Eίναι δερματολογικά ελεγμένο και είναι κατάλληλο για ενήλικες, παιδιά και βρέφη από 12 μηνών.
Έχει ως δραστικό συστατικό το IR3535, απωθητικό φυσικής προέλευσης, που συστήνεται και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τον ΕΟΔΥ, για την αποφυγή τσιμπημάτων από τα γνωστά μας έντομα και είδη που συναντά κανείς όταν ταξιδεύει σε τροπικές χώρες. Επομένως το Repel® είναι ιδανικό για όσους σκοπεύουν να ταξιδέψουν στις χώρες αυτές.
Το IR 3535 είναι ένα εντομοαπωθητικό σώματος που απωθεί και προστατεύει από ένα ευρύ φάσμα εντόμων: κουνούπια, και το κουνούπι-τίγρη, σκνίπες, ψύλλους, τσιμπούρια, μύγες, μέλισσες, σφήκες.
Το Repel® είναι άοσμο, χωρίς συντηρητικά και χωρίς parabens, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με το αντηλιακό μας. Είναι ιδιαίτερα πρακτικό, και δεν αφήνει λιπαρότητα.
Το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι όλα τα προϊόντα Repel σχεδιάζονται και παράγονται στην Ελλάδα, με υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες στο εργοστάσιο της ελληνικής Uni-pharma, φαρμακοβιομηχανία του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη.

 https://kourdistoportocali.com/ipeople/health/epochi-