Πέμπτη, Αυγούστου 15

Εξιχνιάστηκε η κλοπή του χρηματοκιβωτίου του Βύρωνα Πολύδωρα

Εξιχνιάστηκε η κλοπή του χρηματοκιβωτίου του Πολύδωρα
Η παρατηρητικότητα ενός γείτονα οδήγησε στη σύλληψη ενός εκ των δυο διαρρηκτών που «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο του Βύρωνα Πολύδωρα από το εξοχικό του στο χωριό Περιβόλια στην Φιγαλεία Ηλείας στις 6 Αυγούστου.

Ο γείτονας του πρώην Προέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού είδε τους δύο Ρομά ηλικίας 22 και 39 χρόνων να φορτώνουν σε ένα αγροτικό φορτηγάκι το χρηματοκιβώτιο και συγκράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας.
Από αυτόν προέκυψε πως το φορτηγάκι ανήκε στον 39χρονο κάτοικο καταυλισμού Ρομά στην Μεσσήνη, ο οποίος είναι σεσημασμένος για κλοπές και ληστείες και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου οργάνωσαν επιχείρηση για να τον συλλάβουν.
Όμως, στην κατοχή του  δεν βρέθηκαν κάποια από τα κλοπιμαία και η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εκτιμάται ότι τα έχει ο 22χρονος συνεργός του, ο οποίος διέφυγε την ώρα της επιχείρησης στον καταυλισμό.
Οι δύο κακοποιοί παρακολουθούσαν το εξοχικό του πρώην υπουργού και όταν ο Βύρων Πολύδωρας έφυγε μαζί με την οικογένειά του για την εκκλησία, παραβίασαν ανενόχλητοι την κεντρική είσοδο.
Αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους, ανακάλυψαν το μικρό χρηματοκιβώτιο που ήταν εντοιχισμένο στο γραφείο του Βύρωνα Πολύδωρα και περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό, κοσμήματα και χρυσαφικά, αλλά και προσωπικά έγγραφα.
Το «ξήλωσαν» από τη θέση του, το έβαλαν στην καρότσα του αγροτικού και στη συνέχεια διέφυγαν προς τη Μεσσηνία..lykavitos.gr