Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 16

Η διάγνωση είναι όταν ένα άτομο μιλάει στον εαυτό του. Γιατί είναι χρήσιμο να μιλάς με τον εαυτό σου.

Το να σκέφτεσαι δυνατά μόνος με τον εαυτό σου δεν δείχνει καθόλου ότι είσαι τρελός. Καθώς δεν φαίνεται περίεργο, τέτοιες συνομιλίες μπορούν να φέρουν απτά οφέλη. Θα μιλήσουμε για το γιατί είναι σημαντικό, τουλάχιστον μερικές φορές, να μιλήσετε δυνατά με τον εαυτό σας.

Παρατηρείται εδώ και πολύ καιρό ότι η συζήτηση δυνατά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία των πιο έξυπνων ανθρώπων. Πολλές ιδιοφυΐες διακρίνουν αυτό το χαρακτηριστικό. Αυτό επιβεβαιώνεται όχι μόνο από ιστορικά γεγονότα, αλλά αντανακλάται στα έργα της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής, ακόμη και σε επιστημονικά έργα. Είναι γνωστό ότι ο Albert Einstein μίλησε δυνατά ενώ σκέφτηκε τις θεωρίες του, ο Immanuel Kant είπε: "Να σκέφτεσαι σημαίνει να μιλάς στον εαυτό σου ... να ακούσεις τον εαυτό σου".
Τι είναι αυτό το φαινόμενο και γιατί το χρειάζεται ο άνθρωπος; Αποδεικνύεται ότι σχεδόν όλοι οι άνθρωποι τείνουν να μιλάνε δυνατά με τον εαυτό του. Και αυτό συμβαίνει αρκετά συχνά - τουλάχιστον μία φορά κάθε λίγες μέρες. Ψυχολόγοι από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison υποστηρίζουν ότι μια τέτοια συνήθεια δεν είναι απόκλιση, αλλά, αντιθέτως, έχει θετική επίδραση στον εγκέφαλο.
Μείνετε μαζί σας, κοιτάξτε και τα δύο.
Stanislav Jerzy Lec
Αν βαρεθείτε μόνοι με τον εαυτό σας, τότε είστε σε μια κακή κοινωνία.
  Ο Ζαν-Παύλος Σαρτρ

Ως αποτέλεσμα της ομιλίας δυνατά σε ένα άτομο με τον εαυτό του, ο εγκέφαλος αρχίζει να εργάζεται πιο αποτελεσματικά, και ως εκ τούτου το πρόσωπο:

1. Μπορεί να βρει στοιχεία γρηγορότερα

Πραγματοποιήθηκε ένα πείραμα στο οποίο ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να βρουν χαμένα αντικείμενα. Τέτοιες δραστηριότητες, σύμφωνα με τους ερευνητές, προκαλούν τους ανθρώπους να μιλάνε με τον εαυτό του. Κατά την εκτέλεση της αποστολής, μια ομάδα έπρεπε να παραμείνει ήσυχη και τα μέλη της δεύτερης ομάδας μπορούσαν να λογοδοτούν χωρίς περιορισμούς. Ως αποτέλεσμα, η δεύτερη ομάδα αντιμετώπισε με επιτυχία την εργασία, οι συμμετέχοντες γρήγορα βρήκαν τα χαμένα πράγματα. Οι επιστήμονες αποδίδουν αυτό στο γεγονός ότι ο λόγος αυξάνει σημαντικά την προσοχή, επιταχύνει την αντίληψη και τη διαδικασία σκέψης, που βοηθά τον εγκέφαλο να βρει γρήγορα τη σωστή λύση.
Μιλώντας με το όνομα του θέματος και μιλώντας με τον εαυτό μας για τις προηγούμενες ενέργειές μας, ενεργοποιούμε όχι μόνο το έργο της μνήμης, αλλά και την καλύτερη συγκέντρωση.

2. Ταχύτερη εκμάθηση και γρήγορη σκέψη

Έχει εδώ και καιρό σημειωθεί ότι ένα μαθηματικό (για παράδειγμα) πρόβλημα, που διαβάζεται δυνατά από τον ίδιο τον μαθητή, επιλύεται γρηγορότερα. Το γεγονός είναι ότι δύο κανάλια αντιλήψεων εμπλέκονται - ακουστικά και οπτικά, συν - η ανάγνωση δυνατά είναι κάπως πιο αργή από την ανάγνωση "για τον εαυτό του", και έτσι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται καλύτερα την κατάσταση του προβλήματος και η λύση έρχεται γρηγορότερα. Ως εκ τούτου, στη διαδικασία εκμάθησης, τα παιδιά συχνά προφέρουν και επαναλαμβάνουν αυτό που κάνουν. Αυτό επιτρέπει να θυμόμαστε για τους μελλοντικούς τρόπους επίλυσης των προβλημάτων που προκύπτουν.
Όταν το εκπαιδευτικό υλικό επαναλαμβάνεται δυνατά, το ίδιο συμβαίνει - ο εγκέφαλος εξομοιώνει και απομνημονεύει τις πληροφορίες καλύτερα (λόγω διαφόρων καναλιών αντίληψης), είναι δομημένη και οι μυς άρθρωσης αναπτύσσονται και προσαρμόζονται για να προφέρουν νέες λέξεις, γεγονός που διευκολύνει το παιχνίδι. Ως αποτέλεσμα, η μνήμη βελτιώνεται, ο λόγος και ο λεκτικός χειρισμός με σύνθετες έννοιες αναπτύσσονται.

3. Καλύπτει, οργανώνει με επιτυχία και διαρθρώνει σκέψεις

Σε στιγμές συναισθηματικής έντασης (και μερικές φορές σε μια ήρεμη κατάσταση), οι σκέψεις ενός ατόμου άλμα τυχαία και βιασύνη γύρω, και υπάρχει πλήρης σύγχυση στο κεφάλι μου. Μιλώντας στη φήμη για το τι ενθουσιάζει, επιβραδύνει τη διαδικασία του άγχους, επιβραδύνει την πορεία των σκέψεων. Αυτό σας επιτρέπει να ηρεμήσετε και να αποσαφηνίσετε τις σκέψεις. Πράγματι, σε μια κατάσταση ηρεμίας, είναι ευκολότερο να ταξινομηθούν τα πάντα, για να καταλήξουμε σε μια λογική, αν και μερικές φορές δύσκολη, απόφαση.

4. Ταχύτερη για να φτάσετε στο στόχο

Για μία φορά σε κάθε ζωή, ο καθένας από εμάς είπε στον εαυτό του: "Όλα, ξεκινώ μια νέα ζωή από τη Δευτέρα - κάθομαι σε μια δίαιτα, μαθαίνω αγγλικά, πηγαίνω στο γυμναστήριο". Αλλά τουλάχιστον μία φορά στη ζωή, ο καθένας από εμάς δεν έκανε τίποτα. Αν όμως συμφωνήσαμε να τρέξουμε το πρωί με έναν φίλο, τότε είναι πιο δύσκολο να υποχωρήσουμε από τη σύμβαση.
Μιλώντας δυνατά τους επιδιωκόμενους στόχους, συμφωνούμε με τον εαυτό μας να αρχίσουμε να κάνουμε κάτι, αναλαμβάνουμε ένα είδος δέσμευσης, το οποίο είναι πιο δύσκολο να σπάσει. Έτσι λειτουργεί η ψυχή.
Ταυτόχρονα, συζητώντας κάθε βήμα μαζί μας προετοιμάζουμε τον εγκέφαλο και την ψυχή, απομακρύνοντας έτσι την εσωτερική αντίσταση και διευκολύνοντας το έργο μας, καθιστώντας το λιγότερο περίπλοκο, σαφέστερο και πιο συγκεκριμένο. Έχουμε λιγότερη ενέργεια για να πολεμήσουμε με τον εαυτό μας, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει περισσότερη ενέργεια για να επιτευχθεί ο στόχος, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τα πράγματα από την οπτική γωνία, να προχωρήσουμε πιο δυνατά και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

5. Ξεφορτωθείτε τη μοναξιά

Οι σκέψεις λέγονται δυνατά πιο συχνά όταν ένα άτομο είναι μόνο σε ένα δωμάτιο. Εάν ένα άτομο είναι μόνο του ή δεν χρησιμοποιείται για να είναι μόνος, τότε αυτός είναι ένας από τους ασυνείδητους τρόπους για να απαλλαγούμε από τη μοναξιά.

6. Ξεφορτωθείτε την αυτοπεποίθηση

Μιλώντας δυνατά τα γεγονότα που συμβαίνουν, ο άνθρωπος χαλαρώνει και αρχίζει να αναλύει. Αυτοί οι μονόλογοι βοηθούν στην ανακούφιση της συναισθηματικής έντασης, στο συντονισμό των ενεργειών και στην τοποθέτηση των σκέψεων. Αλλά το πιο σημαντικό, βοηθούν να ακούσουν τον εαυτό τους, και όχι μόνο να δεχτούν τις αρνητικές απόψεις των άλλων. Και επίσης, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν είναι όλα τόσο κακά όσο φάνηκε στην πρώτη στιγμή.

Η αιτία της εσωτερικής ομιλίας

Οι εσωτερικοί διάλογοι, είτε λέγονται δυνατά είτε όχι, είναι φυσιολογικοί. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι ένα άτομο μιλάει στον εαυτό του, κατά μέσο όρο, περίπου το 70% του συνολικού χρόνου. Πώς προέκυψε αυτή η επικοινωνία με τον εαυτό μας, από πού προέρχεται η εσωτερική φωνή μας και πώς είναι;
1. Αρνητικός εσωτερικός διάλογος.   Εάν οι γονείς πιστεύουν ότι το παιδί πρέπει να κρατιέται στις «γροθιές», να κάνει συνεχώς σχόλια, να απαγορεύει, να επιπλήττει και να τιμωρεί, τότε η εσωτερική φωνή θα σας πει ότι είστε αδέξιος, τεμπέλης, bungler ή ηττημένος. Τέτοια παιδιά συχνά μεγαλώνουν απαισιόδοξοι, μη πρωτοβουλίες, ανασφαλείς, επιθετικοί και ακόμη και ηττημένοι. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η συχνότερη εσωτερική φωνή αυτού του παιδιού σχηματίζεται από ανθρώπους που φέρνουν αρνητικά και καταδικάζουν την πραγματική ζωή.
Αλλά υπάρχουν και καλά νέα! Συνίσταται στο γεγονός ότι η εσωτερική φωνή σας μπορεί να αναδιαμορφωθεί σε μια θετική στρατηγική. Τέλος, ακούστε τον έπαινο και την υποστήριξη από τον εαυτό σας. Πώς να εργαστείτε στον εαυτό σας;
Κατ 'αρχάς, μάθετε πώς να απενεργοποιείτε την εσωτερική φωνή εγκαίρως, ειδικά όταν ξεκινάτε όχι μόνο να επικρίνετε τον εαυτό σας, αλλά απλά να "μασάτε" για ένα λάθος. Για να γίνει αυτό, πρέπει να προσπαθήσετε να εστιάσετε, για παράδειγμα, στην ταυτόχρονη παρακολούθηση των αισθήσεων σε τρία διαφορετικά σημεία του σώματος ή να αντιληφθείτε τους τρεις ήχους από το περιβάλλον σας. Με ένα τέτοιο φορτίο συνείδησης, μια εσωτερική φωνή με αρνητικές πληροφορίες δεν θα σας φτάσει.
Δεύτερον, μάθετε να προσεγγίζετε θετικά τον εαυτό σας. Από τη δική σας κριτική, μάθετε να ρωτήσετε τον εαυτό σας την ερώτηση: «Και τι ήταν καλό και θετικό ήταν αυτό που έκανα ή τι συνέβη. Ήταν όλα τόσο απελπιστική; Μάθετε να βλέπετε και να εκτιμάτε όλη την τέχνη. περίπου που έχετε. Αξιολογώντας το γεγονός, πρώτα απ 'όλα να σκεφτείτε τι έγινε σωστά και καλά; Και τότε η εσωτερική κριτική-κατάρα δεν θα έχει δύναμη πάνω σου.
2. Θετικός εσωτερικός διάλογος.   Εάν το παιδί ακούσει από τους γονείς του ότι είναι αγαπημένος και αγαπητός, του παρέχεται υποστήριξη και προσφορά βοήθειας, ή αν είναι σε θέση να το κάνει, καλούνται να λύσουν το πρόβλημα και στη συνέχεια να δώσουν ουσιαστικό έπαινο (για παράδειγμα, "πόσο προσεκτικά και γρήγορα ! ", Και όχι μόνο -" καλά κάνει! "), Τότε η εσωτερική φωνή θα είναι υποστηρικτική, ενθαρρυντική, εποικοδομητική και συντονισμένη για να βρει λύσεις στα προβλήματα ή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Μια εσωτερική φωνή βασισμένη σε υψηλή, αλλά επαρκή αυτοεκτίμηση, βασισμένη στην αγάπη, την υποστήριξη και την αυτοεκτίμηση, θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων, δημιουργώντας εσωτερική αρμονία, ηρεμία, αυξάνοντας την εσωτερική δύναμη. Ο εσωτερικός μας διάλογος πρέπει να βοηθήσει στην προσωπική ζωή, στην εργασία και στη διαδικασία αυτο-ανάπτυξης. Θα πρέπει να είναι σύντομη και εποικοδομητική, να μην εκφοβίζει, να μην ανησυχεί, να μην πανικοβάλλεται, να μην μειώνει την αυτοεκτίμηση. Και, επίσης, να είναι σε θέση να κλείσει εγκαίρως, ώστε να μην αποσπά την προσοχή από τον έξω κόσμο και την πραγματική ζωή.

Παθολογία

Όλα τα παραπάνω, βέβαια, δεν ισχύουν για παθολογικές καταστάσεις όταν ένα άτομο μιλάει σε έναν αόρατο συνομιλητή, ειδικά εάν διαρκεί πολύ. Μια τέτοια περίεργη συμπεριφορά ενός αγαπημένου προσώπου θα πρέπει να ειδοποιείται, αυτό αποτελεί δικαιολογία για την κατ 'ανάγκην αναζήτηση επαγγελματικής βοήθειας. Επιπλέον, δεν είναι ρινική μύτη - δεν θα λειτουργήσει από μόνη της. Σας ευλογεί!
Οι πληροφορίες στον ιστότοπό μας είναι ενημερωτικές και εκπαιδευτικές. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες δεν είναι καθόλου αυτο-ιατρικό όφελος. Βεβαιωθείτε ότι συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Μιλήστε στον εαυτό σας  - είναι φυσιολογικό αν αυτό συμβαίνει ως εσωτερικός διάλογος. Θεωρείται επίσης ο κανόνας να μιλάτε με τον εαυτό σας δυνατά, αν αυτοί οι μονολόγοι βοηθούν ένα άτομο να συντονίσει τις πράξεις του, να ανακουφίσει το συναισθηματικό άγχος. Η εσωτερική μας φωνή είναι ο απαραίτητος βοηθός μας, ο οποίος βοηθά να βάλουμε τις σκέψεις μας σε τάξη, να σχεδιάσουμε μια μέρα ή να βρούμε ένα χαμένο πράγμα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι κάθε άτομο μιλάει με τον εαυτό του περίπου εβδομήντα τοις εκατό του χρόνου. Όταν λέμε κάτι δυνατά στους εαυτούς μας, αντιμετωπίζουμε συχνά ένα μη τυποποιημένο πρόβλημα ή αναζητούμε ένα χαμένο πράγμα. Οι ίδιοι επιστήμονες σχετικά με το θέμα της ομιλίας δυνατά με τον εαυτό του διεξήγαγαν ένα ενδιαφέρον πείραμα:
  Μια ομάδα ανθρώπων χωρίστηκε σε δύο μέρη. Μία υποομάδα ανατέθηκε για να βρει το χαμένο πράγμα, βοηθώντας τον εαυτό του σκέπτοντας δυνατά. Μια άλλη υποομάδα πρέπει να ψάξει για ένα χαμένο πράγμα, σιωπηλά.
Τα αποτελέσματα ήταν εύγλωττα - οι άνθρωποι της πρώτης υποομάδας βρήκαν το σωστό πράγμα γρηγορότερα από τα "σιωπηλά" θέματα. Αυτό το πείραμα μας δείχνει ότι μιλώντας με τους εαυτούς μας, αντιλαμβανόμαστε και επεξεργαζόμαστε γρήγορα τις πληροφορίες που λαμβάνουμε, επιταχύνοντας έτσι το έργο του εγκεφάλου.
Από πού προκύπτει η συνεχής επικοινωνία με τον εαυτό μας και γιατί είναι η εσωτερική φωνή μας τι είναι; Όπως πολλά άλλα πράγματα στο σχηματισμό της προσωπικότητας, ο χαρακτήρας της εσωτερικής φωνής σχηματίζεται στην παιδική ηλικία. Είναι οι γονείς που, καθώς οι άνθρωποι επηρεάζουν τη συνείδηση ​​του παιδιού όσο το δυνατόν περισσότερο, σχηματίζουν την εσωτερική φωνή του παιδιού. Συνεχώς ακούγοντας στη διεύθυνσή σας επιθετικές φράσεις που χαρακτηρίζουν ένα παιδί ως στύση, αδέξια, τεμπέληδες και ούτω καθεξής, σαφώς προσκρούουν στο υποσυνείδητο του παιδιού και η δική του εσωτερική φωνή θα φωνάξει τις προσβολές. Οι απαισιόδοξοι, οι απωθητικοί ή επιθετικοί άνθρωποι και οι απλώς ηττημένοι συχνά μεγαλώνουν από τέτοια παιδιά.
Εάν οι γονείς στην παιδική ηλικία έκαναν παρόμοιο λάθος ανατροφής, τότε δεν πρέπει να απελπίζεστε. Όλοι μπορούν να βοηθήσουν τον εαυτό τους. Εργάζομαι στον εαυτό μου ως αποτέλεσμα, θα είναι δυνατόν να ακούσω μια κραυγή από τον εαυτό μου - «τι καλός σύντροφος είμαι μετά από όλα!». Οι επιστήμονες εξέφρασαν την άποψή τους για την αρχική εσωτερική φωνή ενός ατόμου - σε εβδομήντα τοις εκατό των περιπτώσεων ο ιδιοκτήτης αυτής της φωνής είναι ένα πρόσωπο που στην πραγματική ζωή φέρει αρνητικά και καταδικάζει. Για ένα θετικό αποτέλεσμα, θα πρέπει να αλλάξετε την εσωτερική σας φωνή στον εαυτό σας, να τον υποτάξετε στον εαυτό σας. Οι συνηθισμένες αυταπάτες και οι επιλήψεις του υποσυνείδητου μπορούν να εκπροσωπούνται στην εκτέλεση ενός αστείου μικρού ζώου με μια λεπτή φωνή, ή το αντίστροφο, για να το καταστήσει πάρα πολύ θλιβερό. Συγκεντρώνοντας τον τρόπο της προφοράς, ένα άτομο θα αποσπαστεί από την ουσία της φράσης, δεν θα βλάψει την αυτοεκτίμηση.
Επόμενο είναι να μάθετε πώς να απενεργοποιείτε την εσωτερική φωνή, αν παρεμβαίνει, για παράδειγμα. Αυτό δεν είναι εύκολο, αλλά μερικές προπονήσεις θα απλοποιήσουν αυτό το έργο. Συγκέντρωση πολλών παραγόντων ταυτόχρονα θα είναι μια καλή άσκηση - θα πρέπει να προσπαθήσετε να κρατήσετε τρία πράγματα στην οπτική γωνία, να αντιληφθούν τους τρεις ήχους γύρω σας και να αισθανθούν τα τρία σημεία στο σώμα σας. Με ένα τέτοιο φορτίο στην εσωτερική φωνή απλά δεν έχουν αρκετούς "πόρους". Η εσωτερική φωνή που αγαπάει ένα άτομο σίγουρα θα βοηθήσει στην επίτευξη των στόχων και η απενεργοποίηση της εσωτερικής φωνής είναι πολύ χρήσιμη όχι μόνο στην προσωπική σας ζωή (μια εσωτερική φωνή που σας υπενθυμίζει τα προβλήματα πολύ συχνά καταστρέφει τη ρομαντική και οικεία διάθεση), αλλά και στην εργασία (με την εσωτερική φωνή απενεργοποιημένη ένα άτομο, για παράδειγμα, δεν σκέφτεται αρνητικά κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης).
Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ο εσωτερικός διάλογος - θα πρέπει να βοηθήσετε έναν άνθρωπο να επιτύχει στόχους, να είναι εποικοδομητικός και σύντομος, να μην εκφοβίσει και όχι συναγερμό και πανικό και να τελειώσει εγκαίρως, ώστε να μην αποσπά την προσοχή από τον κόσμο που περιστρέφεται γύρω.
Μερικές φορές οι άνθρωποι μιλάνε για τον εαυτό τους. Τις περισσότερες φορές αυτό είναι ένα σημάδι της μοναξιάς όταν θέλετε να μιλήσετε, αλλά όχι με κανέναν. Για αυτούς τους ανθρώπους, μπορείτε να συστήσετε να έχετε ένα κατοικίδιο ζώο. Μπορείτε να μιλήσετε ήρεμα μαζί του, είναι αστείο. Μερικές φορές τα παιδιά μιλούν δυνατά, συχνά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στην περίπτωση αυτή, προσπαθούν να εκφράσουν το ρόλο τους, στερούνται προσοχής. Ίσως ένα τέτοιο παιδί πρέπει να παίζει με τους συνομηλίκους του πιο συχνά, έτσι ώστε να μην συνηθίσει να μιλάει για τον εαυτό του και την κούκλα.
Εάν οι άνθρωποι μιλάνε για τον εαυτό τους δυνατά, τότε συχνά στερούνται ανθρώπινης προσοχής. Σε αυτή την κατάσταση, είναι απαραίτητο να επεκταθεί ο κύκλος της επικοινωνίας, πιο συχνά βγαίνουν, να επικοινωνούν με τους ανθρώπους. Για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, ένα χόμπι, δεν χρειάζεται να αποσύρετε τον εαυτό σας. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αναζητήσετε φίλους στο Διαδίκτυο, βοηθά επίσης.

Γιατί ένας άλλος άνθρωπος μιλάει στον εαυτό του δυνατά;

Επίσης, από την αφθονία του όγκου πληροφοριών, που ο εγκέφαλος λαμβάνει κατά τη διάρκεια της εργασίας, πολλοί αρχίζουν να προφέρουν αριθμούς ή λέξεις, έτσι ώστε να μην συγχέονται. Αυτό μιλάει για την ιδιαίτερη φροντίδα ενός ατόμου, τον φόβο του να είναι λάθος. Φυσικά, αυτή η παθολογία δεν μπορεί να κληθεί. Μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστο, αλλά όχι τρομακτικό. Μερικοί άνθρωποι αποκαλούν τέτοια πράγματα εγωκεντρικά έκκληση, δηλαδή, λόγια για τον εαυτό τους. Μπορεί να είναι επικάλυψη της μοναξιάς.

Ασθένειες της ψυχής

Ωστόσο, εκτός από τη συνηθισμένη προφορά του κειμένου ή των διαλόγων στη φωνή, πολλοί είναι πραγματικές αντιπαραθέσεις με τους απόντες άλλους. Μερικές φορές η συνομιλία φαίνεται αρκετά επιθετική. Μιλάει για ψυχική ασθένεια ενός ατόμου, μερικά από τα οποία είναι συγγενή.
Ποιες παθολογίες είναι:
  • Ψυχοπάθεια;
  • Schizophrenia;
  • Διαχωρισμός της προσωπικότητας και άλλων.
Η διάσπαση της ανθρώπινης προσωπικότητας είναι μια διάγνωση, μπορεί να ληφθεί ως αποτέλεσμα του έμπειρου τραύματος της ψυχής, συχνά προέρχεται από την παιδική ηλικία. Τα σεξουαλικά ή σωματικά εφέ επηρεάζουν τη συμπεριφορά ενός ενήλικου ατόμου. Φαίνεται σε αυτόν ότι αναπτύσσει διάφορες προσωπικότητες και διαφορετικά φύλα. Μπορεί να υπάρχουν περίπου μια ντουζίνα. Μπορεί να αντιμετωπίσει όχι μόνο την κατάθλιψη, αλλά και να βλάψει τον εαυτό του. Η σχιζοφρένεια επηρεάζει πολλούς ανθρώπους. Είναι επαρκείς μέχρι να αρχίσουν να μιλάνε για τον εαυτό τους. Συχνά οι δημιουργικοί άνθρωποι υποφέρουν από σχιζοφρένεια, σαν να απομακρύνθηκαν από τα άγχη του γύρω κόσμου.

Μην κάνετε τη διάγνωση μόνοι σας, συμβουλευτείτε γιατρό

Αυτές οι ασθένειες αντιμετωπίζονται ήδη από έναν ψυχίατρο γιατρό, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να εξεταστεί ένα άτομο και να μην γίνει μια διάγνωση γι 'αυτόν αβάσιμα. Εάν ένα άτομο έχει υποστεί σοβαρό άγχος, έχει από καιρό σε κατάσταση μοναξιάς, θέλει να σκεφτεί δυνατά, τότε θα συμπεριφέρεται συχνά περίεργα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι μιλάνε για τον εαυτό τους μπορεί να είναι διαφορετικοί και η παθολογία δεν είναι πάντα η περίπτωση. Ωστόσο, αν η οικογένεια είχε σχιζοφρένεια, πρέπει να ληφθεί υπόψη, τότε η ασθένεια συχνά κληρονομείται και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να επαναληφθεί.
Η εύρεση του λόγου για τον οποίο οι άνθρωποι μιλάνε για τον εαυτό τους δεν είναι δύσκολο, απλά πρέπει να επικοινωνήσετε με έναν ειδικό και θα το καλέσετε σε κάθε περίπτωση.
Δυστυχώς, ο σύγχρονος ρυθμός της ζωής είναι πέρα ​​από τη δύναμη των ανθρώπων με ψυχικά προβλήματα: καθημερινές πιέσεις, μεταβολές της ζωής που συμβαίνουν με ανησυχητικό ρυθμό - όλα αυτά έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη αδύναμη ψυχή.
Στις αρχές του 20ου αιώνα εμφανίστηκε ο ορισμός της «σχιζοφρένειας» - αυτό είναι το όνομα μιας νόσου όταν ένα άτομο μιλάει στον εαυτό του.

Αιτιολογία

Κατ 'αρχήν, σχεδόν κάθε άτομο μιλάει στον εαυτό του, αλλά το κάνει αθόρυβα και είναι φυσιολογικό ο καθένας να το παρατηρήσει και μπορεί να συνδεθεί με το άγχος ή είναι απλώς ότι ένα άτομο βαρεθεί ή το κάνει στη στιγμή που σκέφτεται σκληρά προσπαθώντας να λύσει έργο ή κάτι για να σχεδιάσει - σε αυτές τις στιγμές, τα λόγια της λογικής ξεσπώνουν εντελώς δυνατά.
Ωστόσο, αν κάποιος μιλάει στον εαυτό του έξω δυνατά, χωρίς να περιμένει την απάντηση ενός φανταστικού συνομιλητή και εάν το κάνει αυτό συναισθηματικά, χωρίς να δίνει προσοχή στους άλλους, αυτό είναι ένα πολύ ανησυχητικό σύμπτωμα της σχιζοφρένειας.

Παρατήρηση και συμπεράσματα

Για να καθορίσετε την ασθένεια ενός ατόμου που μιλάει δυνατά στον εαυτό του, θα πρέπει να εξετάσετε πώς το κάνει:
  • Σε περίπτωση που κάποιος συμμετέχει σε διάλογο με έναν αόρατο συνομιλητή, τότε οι συγγενείς ενός τέτοιου προσώπου πρέπει να εξετάσουν σοβαρά και να προσπαθήσουν να δείξουν το συγγενή τους σε έναν ψυχίατρο.
  • Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε προσεκτικά πόσο καιρό ένα άτομο έχει τέτοιες συνομιλίες. Εάν μόνο δύο ή τρεις ημέρες, τότε μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι μια ασθένεια, αλλά μια μικρή παθολογία, η οποία, φυσικά, είναι επίσης καλύτερο να θεραπευτεί.
Η ψύχωση συνοδεύεται από ψευδαισθήσεις, αλλά και η σχιζοφρένεια συνοδεύεται από επίμονες ψευδαισθήσεις (όταν ένας άρρωστος ακούει μια φωνή που τον διατάζει να κάνει κάποια συγκεκριμένη πράξη).
Η σχιζοφρένεια γενικά συνοδεύεται από απώλεια επικοινωνίας μεταξύ ασθενούς και πραγματικού κόσμου. Η συμπεριφορά του γίνεται περίεργη: η συναισθηματική εκφραστικότητα του ασθενούς μειώνεται, ο λόγος και η σκέψη μπορεί να διαταραχθούν. Αλλά ο ασθενής δεν θα έχει απαραίτητα όλα αυτά τα συμπτώματα.
Πρόσφατα, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η ψυχική ασθένεια γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη. Και αυτό είναι ένα αφιέρωμα στην εποχή μας. Επομένως, αν κάποιος από τους φίλους σας άρχισε να συμπεριφέρεται πολύ περίεργα ή άρχισε να μιλάει δυνατά για τον εαυτό του, τότε θα πρέπει σίγουρα να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια.
Αυτό δεν είναι κρύο και δεν θα περάσει - πρέπει να προσδιορίσετε την αιτία και να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε τη θεραπεία αυτής της ασθένειας. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο από εξειδικευμένο ειδικό. Εν πάση περιπτώσει, προτού καταλήξετε σε συμπεράσματα, θα πρέπει να δείξετε το άτομο στον γιατρό και μόνο τότε, βάσει των όσων λέει ο γιατρός, να καταλήξετε σε συμπεράσματα.
Όλοι διεξάγουμε εσωτερικούς διαλόγους με τους εαυτούς μας, όπως στο γνωστό τραγούδι: «Σιωπηλά με τον εαυτό μου, σιωπηλά με τον εαυτό μου, οδηγώ μια συζήτηση». Και αυτές οι "συνομιλίες" δεν προκαλούν έκπληξη σε κανέναν από τους ανθρώπους γύρω τους, επειδή κανείς δεν τους ακούει. Αλλά μερικές φορές πρέπει να ασχοληθείς με κάποιον που είναι πολύ ενθουσιώδης μιλώντας σε έναν αόρατο συνομιλητή έξω δυνατά. Είναι σαφές ότι ένα τέτοιο πρόσωπο δεν καταλαβαίνει καν ότι δεν σκέφτεται μόνο για μια σοβαρή ερώτηση, όπως όλοι κάνουμε, "μιλάμε" με τον εαυτό μας κατά νου, αλλά διεξάγει διάλογο, απαντώντας σε λέξεις που του φαίνεται να προέρχονται. από το εξωτερικό. Γιατί οι άνθρωποι μιλούν για τον εαυτό τους και γιατί δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν συνομιλητή;

Η αυτο-ομιλία είναι ένα σημάδι της ψύχωσης

Όταν ένα άτομο μιλάει στον εαυτό του, χωρίς να περιμένει μια απάντηση, αυτό μπορεί να είναι ένα πρόωρο σύμπτωμα της σχιζοφρένειας. Φυσικά, αν μπερδεύει κάτι κάτω από την αναπνοή του για μια μόνο μέρα ή δύο, τότε αυτό δεν είναι απαραίτητα σημάδι παθολογίας. Αλλά αν κάποιος γελάει χωρίς λόγο ή αν έχει μιλήσει δυνατά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και όλα αυτά μαζί με άλλες συμπεριφορικές ανωμαλίες - όπως ψευδαισθήσεις, κοινωνική απομόνωση, συναισθηματικές διαταραχές, παράξενη συμπεριφορά - τότε αυτός ο άνθρωπος Χωρίς αμφιβολία, χρειάζεται επειγόντως ψυχιατρική διαβούλευση.
Η πιο χαρακτηριστική εκδήλωση της ψύχωσης είναι η παρουσία ψευδαισθήσεων. Η ψευδαίσθηση είναι μια ψεύτικη αντίληψη της πραγματικότητας σε οποιαδήποτε από τις πέντε αισθητηριακές μεθόδους, όταν ένα εξωτερικό ερέθισμα δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά οι άνθρωποι που υποβάλλονται σε ψευδαισθήσεις βλέπουν, ακούν ή ανιχνεύουν ένα ανύπαρκτο αντικείμενο. Οι ψευδαισθήσεις μπορεί να εμφανιστούν στην κατάσταση λυκόφρενου μεταξύ ύπνου και αφύπνισης, παραλήρημα, παραλήρημα τριμήνου ή εξάντληση. Μπορούν επίσης να προκληθούν από την ύπνωση. Οι περισσότερες φορές οι ψευδαισθήσεις είναι οπτικές.
Οι επίμονες ψευδαισθήσεις είναι χαρακτηριστικές της σχιζοφρένειας. Με έναν τύπο αυτής της ασθένειας, οι άρρωστοι πιστεύουν ότι ακούν μια φωνή κατηγορητικής κατηγορίας, στην οποία αντιδρούν με πλήρη πανικό, με εκδήλωση πλήρους υπακοής ή με προσπάθεια αυτοάμυνας ή και αυτοκτονίας. Διαφέρουν κάπως από τις ψευδαισθήσεις μιας ψευδαίσθησης - αν εμφανιστούν ψευδαισθήσεις χωρίς διέγερση από το εξωτερικό, τότε οι ψευδαισθήσεις χαρακτηρίζονται από ψευδή αντίληψη για το πραγματικό ερέθισμα.
Η σχιζοφρένεια είναι μια σοβαρή ψυχική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία συμπτωμάτων. Μεταξύ αυτών είναι η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα, η οποία ήδη αναφέρθηκε παραπάνω παράξενη συμπεριφορά, ανοργάνωτη σκέψη και ομιλία, μείωση της συναισθηματικής έκφρασης και της κοινωνικής απομόνωσης. Συνήθως σε έναν ασθενή δεν υπάρχουν όλοι, αλλά μόνο μερικά από τα συμπτώματα και σε κάθε άτομο ο συνδυασμός αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να είναι μεμονωμένος.
Ο όρος "σχιζοφρένεια" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις "σχίζο" (που σημαίνει "σχίσιμο") και "φρένο" ("ψυχή") και μπορεί να μεταφραστεί ως "διαχωρισμός της ψυχής". Ωστόσο, σε αντίθεση με αρκετά κοινή άποψη, η σχιζοφρένεια δεν μπορεί να αποδοθεί σε ένα άτομο με διακεκριμένη προσωπικότητα ή με σύνδρομο πολλαπλής προσωπικότητας.


Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στη σχιζοφρένεια και τη διάσπαση της προσωπικότητας;

Συχνά, η σχιζοφρένεια και η διάσπαση της προσωπικότητας μπερδεύονται, και μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι είναι το ένα και το αυτό. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές ασθένειες. Η σχιζοφρένεια είναι μια διαταραχή στη λειτουργία του εγκεφάλου. Μερικοί άνθρωποι έχουν ήδη γεννηθεί με αυτή τη διαταραχή, επειδή μπορείτε να την κληρονομήσετε. Αλλά τα συμπτώματα της νόσου συνήθως δεν αναπτύσσονται για πολλά χρόνια. Στους άνδρες, τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται στα τέλη της εφηβείας ή σε ηλικία είκοσι ετών. οι γυναίκες χαρακτηρίζονται από συμπτώματα μεταξύ είκοσι και τριάντα ετών. Φυσικά συμβαίνει ότι τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας εμφανίζονται στην παιδική ηλικία, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια.
Όταν ένα άτομο πάσχει από σχιζοφρένεια, βιώνει παραισθήσεις και παραληρητικές ιδέες, βλέπει πράγματα που δεν υπάρχουν, μιλάει με κάποιον που βλέπει με σαφήνεια, πιστεύει σε πράγματα που σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθή στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα, μπορεί να δει τους δαίμονες που κάθονται μαζί του στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του γεύματος. ή μπορεί να πιστέψει ειλικρινά ότι είναι ο γιος του Θεού. Τα άτομα με τέτοιες διαταραχές υποφέρουν επίσης από διαταραγμένη σκέψη, μειωμένη συγκέντρωση και προβλήματα εστίασης. Χάνουν επίσης την ικανότητα να αναλάβουν πρωτοβουλία και να καταρτίσουν και να εφαρμόσουν ορισμένα σχέδια. Κατά κανόνα, τέτοιοι άνθρωποι δεν μπορούν να προσαρμοστούν κοινωνικά.
Συχνά, ένα άτομο που υποφέρει από σχιζοφρένεια πιστεύει ότι οι φωνές που ακούει υπάρχουν για να τον ελέγξουν ή να τον βλάψουν. Πιθανότατα φοβάται πολύ όταν τα ακούει. Μπορεί να καθίσει για ώρες χωρίς να κινείται και να μιλάει, να μιλάει ... Ένας λογικός άνθρωπος, παρακολουθώντας έναν σχιζοφρενικό ασθενή, δεν καταγράφει μια πτώση του νόημα στην ομιλία του. Μερικοί άνθρωποι με παρόμοια διαταραχή φαίνονται αρκετά ικανοποιημένοι. αλλά μόνο μέχρι να αρχίσουν να μιλούν και συχνά μιλούν με τους εαυτούς τους. Η σχιζοφρένεια χαρακτηρίζεται επίσης από αδέξια, ασυντόνιστα κινήματα και αδυναμία να φροντίσει επαρκώς.
Η κύρια διαφορά ανάμεσα στη σχιζοφρένεια και τη διάσπαση της προσωπικότητας είναι ότι η τελευταία διαταραχή δεν είναι εγγενής. Αυτή η διανοητική κατάσταση προκαλείται από ορισμένα γεγονότα που συμβαίνουν στη ζωή ενός ατόμου και συνδέονται, κατά κανόνα, με κάποια ψυχολογικά τραύματα που λαμβάνονται στην παιδική ηλικία. Αυτό μπορεί να είναι, για παράδειγμα, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση. Τα άτομα με αυτή την ασθένεια αναπτύσσουν επιπλέον προσωπικότητες, ως έναν τρόπο αντιμετώπισης ενός τραυματικού γεγονότος. Προκειμένου να διαγνωσθεί μια διακεκριμένη προσωπικότητα, ένα άτομο πρέπει να έχει τουλάχιστον ένα εναλλακτικό άτομο που ελέγχει σημαντικά τη συμπεριφορά του.
Μόνο ένας ασθενής μπορεί να αναπτύξει έως και εκατό άτομα, αλλά κατά μέσο όρο ο αριθμός τους είναι δέκα. Αυτά μπορεί να είναι "επιπλέον" άτομα του ίδιου φύλου, το άλλο φύλο ή και τα δύο φύλα ταυτόχρονα. Μερικές φορές διαφορετικές προσωπικότητες του ίδιου προσώπου παίρνουν ακόμη και διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, όπως έναν συγκεκριμένο τρόπο κίνησης ή διαφορετικά επίπεδα υγείας και αντοχής. Αλλά η κατάθλιψη και οι προσπάθειες αυτο-βλάβης μπορούν να γίνουν κοινές σε όλες τις πτυχές της προσωπικότητας του ίδιου προσώπου.
Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που είναι οι ίδιες για τη σχιζοφρένεια και τη διάσπαση της προσωπικότητας. Οι ασθενείς με σχιζοφρένεια μπορεί να έχουν παραισθήσεις. ενώ τα άτομα με πολλαπλές ταυτότητες δεν τα βιώνουν πάντα, περίπου το ένα τρίτο των ασθενών εξακολουθούν να έχουν ψευδαισθήσεις. Η διαχωρισμός της προσωπικότητας μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμπεριφοράς και δυσκολία συγκέντρωσης κατά τη φοίτηση σε νεαρή ηλικία. Αυτό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση για τους ειδικούς που συγχέουν μερικές φορές μια τέτοια διαταραχή με τη σχιζοφρένεια, καθώς αναπτύσσεται και εκδηλώνεται πιο συχνά στην εφηβεία.
Όπως βλέπετε, αν κάποιος μιλάει δυνατά με έναν αόρατο συνομιλητή, αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας πολύ σοβαρής κατάστασης. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να κάνετε ό, τι είναι δυνατόν, ώστε ένα πρόσωπο κοντά σας να λάβει την απαραίτητη βοήθεια το συντομότερο δυνατόν - διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εαυτό του!
pitersps.ru
Источник: https://pitersps.ru/el/sleep/diagnosis-when-a-person-talks-to-himself-why-is-it-useful-to-talk-to-yourself.html