Δευτέρα, Νοεμβρίου 4

Η γερμανική κυβέρνηση στις 10 πρώτες πιο διεφθαρμένες στον κόσμο

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Tax Justice Network, σχετικά με τις  Η Γερμανία βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της λίστας για πιο διεφθαρμένες κυβερνήσεις και επιβλαβείς οικονομίες στον κόσμο, καθώς ρίχνει στον «πάτο» της Ε.Ε οικονομίες άλλων χωρών. Ο Μάρκους Μάιτσερ μέλος της οργάνωσης, αναφέρει χαρακτηριστικά, πως υπάρχει συστηματοποιημένη φοροδιαφυγή στη χώρα.Πιο συγκεκριμένα είπε: «Συνεχίζουν να υπάρχουν στη Γερμανία 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3.000 δισεκατομμύρια ευρώ από ξένους, τα οποία παίρνουν επιτόκια αλλά δεν φορολογούνται.

Ένας Γερμανός τραπεζίτης έχει το δικαίωμα να δεχθεί χρήματα ακόμη και αν γνωρίζει ότι προέρχονται από φοροδιαφυγή που έχει γίνει σε άλλα κράτη, από απάτη, παθητική δωροδοκία ή εκβιασμό. Είναι σαν να λέμε: Όσο οι παρανομίες γίνονται στο εξωτερικό, εμείς ευχαρίστως να επωφεληθούμε από αυτό το βρώμικο χρήμα». Απλά, εταιρείες όπως η Ζήμενς και όχι μόνο, είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές της μίζας και του λαδώματος και οι άνθρωπο΄ι τους όπως ο Χριστοφοράκος έχουν την προστασία του γερμανικού κράτους. Και τέλος, οι μεγαλύτεροι διακινητές μαύρου χρήματος και παράνομης εισαγωγής χρυσού είναι οι γερμανικές τράπεζες.

Τελικά σκέφτεται κανείς πόσο δίκιο είχε ο Ουίνστον Τσώρτιλ όταν έλεγε ότι, “η Γερμανία πρέπει να βομβαρδίζεται κάθε πενήντα χρόνια. Οι ίδιοι Γερμανοί ξέρουν το γιατί”

 https://odosdrachmis.gr/?p=32951