Εμ δεν τους θέλουμε εμ δεν τους αφήνουμε να φύγουν κιόλας - Συνελήφθη Βούλγαρος ενώ μετέφερε αλλοδαπούς μέσα σε φορτηγό - ψυγείο από την Ελλάδα στη Ρουμανία

Χάρη στην παρατηρητικότητα των αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Λάρισας εντοπίστηκαν έξι Αφγανοί, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι.

Οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ξεπάγιαζαν σε φορτηγό-ψυγείο, που νόμιζαν ότι θα τους μετέφερε στο εξωτερικό. Έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς, που
σταμάτησαν το φορτηγό στα διόδια Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο ελέγχων με αφορμή το απαγορευτικό για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι αξιωματικοί αντιλήφθηκαν ήχους από το φορτηγό, που έκαναν οι πρόσφυγες με τα χέρια και τα πόδια τους.

Έπεσαν θύματα κυκλώματος διακίνησης

Οι αστυνομικοί, όταν άνοιξαν την πόρτα του ψυγείου, εκτός από τις φράουλες, είδαν τα έξι άτομα, που είχαν πληρώσει διακινητές με σκοπό να περάσουν από την Πάτρα στην Ιταλία. Όμως, αντί για την Ιταλία, θα κατέληγαν στη Ρουμανία, που ήταν και ο τελικός προορισμός του φορτηγού. Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον 51χρονο Βούλγαρο οδηγό του φορτηγού.

Οι αλλοδαποί αντιλήφθηκαν αργά τι συνέβαινε, καθώς το φορτηγό δεν ακινητοποιήθηκε μετά την επιβίβασή του σε καράβι, αλλά βρισκόταν σε κίνηση.

Κι ενώ οι τροχονόμοι του Τμήματος Τροχαίας σταμάτησαν το φορτηγό, που ως ψυγείο θα συνέχιζε το δρομολόγιό του, καθώς ήταν έμφορτο με οπωροκηπευτικά, μόλις ο οδηγός το έθεσε σε κίνηση, άκουσαν έναν έντονο θόρυβο. Οι αστυνομικοί επενέβησαν εκ νέου και θεωρώντας ότι πρόκειται ενδεχομένως για μηχανική βλάβη, ζήτησαν από τον οδηγό να σταματήσει το φορτηγό.

Αστυνομικοί οδήγησαν το φορτηγό – ψυγείο στο Τμήμα Τεμπών, όπου διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του ρυμουλκού ήταν κλειδωμένοι οι 6 Αφγανοί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών συνέλαβαν τον οδηγό που αρνείται πως γνώριζε για τη μεταφορά των ατόμων, δηλώνοντας ότι οι αλλοδαποί επιβιβάστηκαν παράνομα στο φορτηγό του. Οι έξι Αφγανοί είναι καλά στην υγεία τους.

Ο 51χροvos Βούλγαρος υπήκοος και οδηγός του φορτηγού κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί εκ νέου στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί..ksipnistere.com