Δευτέρα, Ιανουαρίου 13

Κουτσούμπας μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: Βρισκόμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή μας

Κουτσούμπας: Σε δίνη σοβαρών εξελίξεων η περιοχή - Είμαστε βαθιά ανήσυχοι - ΒΙΝΤΕΟ

Τον Δημήτρη Κουτσούμπα υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκληρώνοντας τον κύκλο συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Στη δήλωση που έκανε μετά τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης
Κουτσούμπας τόνισε ότι "βρισκόμαστε στη δίνη σοβαρών εξελίξεων, έντονων ανταγωνισμών, αντιθέσεων και συγκρούσεων στην περιοχή. Αυτό μας κάνει ιδιαίτερα ανήσυχους. Εκφράσαμε την αντίθεση του ΚΚΕ με τη νέα ελληνοαμερικανική συμφωνία που επεκτείνει τις αμερικάνικες και Νατοϊκές βάσεις στην Ελλάδα και εμπλέκει τη χώρα μας σε νέους τυχοδιωκτισμούς και σε πολεμικούς, ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή".

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι "φυσικά εκ μέρους της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, δυστυχώς όμως βλέπουμε άλλα κόμματα όπως η σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση παλαιότερα να έχει άλλες θέσεις αλλά ως κυβέρνηση προετοίμασε αυτή την απαράδεκτη αμερικανονατοϊκή συμφωνία. Εκφράσαμε την αντίθεσή μας με τις τοποθετήσεις και τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του με τον Τραμπ σχετικά με τη δολοφονική ενέργεια κατά του Σουλεϊμανί και έπρεπε να εκφραστεί καθαρά στις ΗΠΑ και μάλιστα όχι για το πρόσωπο αλλά επειδή εδώ πρόκειται για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων εκτός από το γεγονός της δολοφονικής ενέργειας κατά ενός αξιωματούχου. Από αυτή τη σκοπιά μπαίνουμε σε δίνη εξελίξεων που μας ανησυχούν και βεβαίως θα την πληρώσουν οι λαοί, θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός"
Δείτε το βίντεο από την ΕΡΤ1:

http://www.enikonomia.gr