Τρίτη, Φεβρουαρίου 25

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ !--"Πνίγηκαν" στα δακρυγόνα η Μυτιλήνη και η Χίος ---Είναι άξιοι της μοίρας τους οι Μυτιληνιοί όταν υποδεχόταν με αγκαλιές τους λαθροεισβολείς δεν ήξεραν ότι έκαναν την αρχή για να πλημμυρίσει η Ελλάδα Ισλαμιστές και θα ζητούσαν μόνιμη εγκατάσταση ;; ;

ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ - ΕΙΚΟΝΕΣ "ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ" ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ - ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ
"Πνίγηκαν" στα δακρυγόνα η Μυτιλήνη και η Χίος
Zougla Newsroom
«Πολεμικό» κλίμα επικρατεί στη Μυτιλήνη και τη Χίο, με εκατοντάδες κατοίκους να παραμένουν συγκεντρωμένοι στα λιμάνια των νησιών τους, οχήματα του Δήμου να έχουν αποκλείσει το οδικό δίκτυο, και την ίδια ώρα να ταξιδεύουν τουλάχιστον 10 διμοιρίες των ΜΑΤ, μαζί με υδροβόλα οχήματα, προκειμένου να επιβάλλουν την κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης
μεταναστών.
Τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια και έγινε ευρεία χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στους δρόμους γύρω από το λιμάνι της Μυτιλήνης.
Δείτε τα βίντεο:
Τα επεισόδια έχουν επεκταθεί σε πολλούς δρόμους, ενώ κάτοικοι έχουν βάλει φωτιά σε κάδους.

Λίγο μετά τις 02:30 έδεσε στο λιμάνι το πλοίο που μεταφέρει «ενισχύσεις» στις δυνάμεις των ΜΑΤ. Στις 03:00, κι αφού αποβιβάστηκαν διμοιρίες, το πλοίο αναχώρησε.

Μετά την αποβίβαση των ΜΑΤ, ξεκίνησε νέος κύκλος έντασης, με τους αστυνομικούς να απωθούν τους κατοίκους κάνοντας χρήση χημικών.


Επεισόδια και χημικά και στη Χίο - Λιποθύμησε ο δήμαρχος
Παρόμοια εικόνα και σκηνικό έντασης και στη Χίο. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς τα Μεστά και δεν επιτρέπουν στους πολίτες να κινηθούν από την πόλη της Χίου και το Βροντάδο προς το λιμάνι των Μεστών.
Οι πολίτες επιχειρούν να συγκεντρωθούν στο λιμάνι για να εμποδίσουν την άφιξη πλοίου που μεταφέρει αστυνομικές δυνάμεις στο νησί.
Λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα της Τρίτης, σημειώθηκαν επεισόδια εντός του Λιμένα Μεστών όταν δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν στη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προς το συγκεντρωμένο πλήθος.

Δείτε το βίντεο:
Μάλιστα, μετά την επίθεση των ΜΑΤ και τη χρήση δακρυγόνων στο λιμάνι των Μεστών έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρεται επειγόντως στο Νοσοκομείο Χίου ο δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης.




Πολυάριθμες διμοιρίες αποβιβάστηκαν και στη Χίο:


Ολονύχτια ένταση στη Μυτιλήνη
Νωρίτερα, στις 23.20 το βράδυ της Δευτέρας, δυνάμεις των ΜΑΤ  κατέλαβαν τις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης, όπου μέχρι πρότινος βρίσκονταν τα απορριμματοφόρα του Δήμου, ενώ αναμένεται η απόβαση των 10 διμοιριών από την Αθήνα με το πλοίο «Πήγασος».

Στο λιμάνι, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του.

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου έχουν κλείσει κάθε πιθανή δίοδο από και προς το λιμάνι.
Δείτε το βίντεο από το lesvosnews.gr:





Σκοπός των πολιτών είναι να αποτρέψουν την είσοδο στην πόλη των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έρχονται στο νησί με το πλοίο «Πήγασος» προκειμένου να διευκολύνουν τις οικοδομικές εργασίες στην επιταγμένη περιοχή της Καράβας – Καβακλή Μανταμάδου.
Φορτηγά αυτοκίνητα και απορριμματοφόρα του δήμου δυτικής Λέσβου έχουν αποκλείσει το σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν την περιοχή Καράβας –Καβακλή.

Επίσης πάνω από 1500 κάτοικοι βρίσκονται από νωρίς το βράδυ της Δευτέρας στην επιταγμένη από την κυβέρνηση Καράβα δίνοντας δυναμικό παρών στο κάλεσμα- συναγερμό της καμπάνας, από Μανταμάδο, Κάπη και Κλειώ, ενώ καλείται και άλλος κόσμος να κατέβει, για να αποκρούσουν τις διμοιρίες ΜΑΤ που επιφύλαξε ο σχεδιασμός της κυβέρνησης.
«Ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά» νέα δομή λένε οι κάτοικοι και συνεχή ενημέρωση δίνει η σχετική ομάδα στο facebook.


Μεταφορά διμοιριών από την Αθήνα
Νωρίτερα το βράδυ της Δευτέρας, το zougla.gr πληροφορήθηκε πως το πλοίο «Blue Star Νάξος», ακύρωσε τα δρομολόγιά του για τις Κυκλάδες και άλλαξε προβλήτα φόρτωσης στον Πειραιά. Στο σκάφος ήδη έχουν φορτωθεί 15 κλούβες των ΜΑΤ με το αντίστοιχο προσωπικό που έχει επιβιβαστεί στο πλοίο, δύο «Αύρες», γκρέιντερ και εκσκαφείς που μεταφέρονται με φορτηγά.
Σε εξέλιξη βρίσκεται, προφανώς ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφοράς ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ καθώς και ειδικών οχημάτων (Αύρες) από την Αττική προς τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών Μέσων Ενημέρωσης της Χίου, αναχώρησε ήδη στις 14.30 το μεσημέρι της Δευτέρας, το πλοίο «Πήγασος Εξπρές» το οποίο εξυπηρετεί δρομολόγια για τη Λήμνο από το λιμάνι του Λαυρίου, με προορισμό τη Λέσβο και τη Χίο, αφού φόρτωσε 14 διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο Αύρες.
Το zougla.gr ήρθε σε επαφή με τον Περιφερειάρχη Βορειοανατολικού Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουτζούρη, ο οποίος ήταν ενήμερος για τη μεταφορά ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων και τεχνικής υποστήριξης στα νησιά Χίο και Λέσβο.
«Δεν είμαι υπέρ των δυναμικών λύσεων. Αλλά του διαλόγου. Πάντως πληροφορούμαι ότι οι δήμαρχοι ετοιμάζουν υποδοχή». Ο περιφερειάρχης Βορειοανατολικού Αιγαίου πρόσθεσε: «πως η αποστολή των αστυνομικών δυνάμεων είναι επίδειξη πυγμής του Αθηναϊκού Κέντρου. Δεν γνωρίζω εάν θα τελεσφορήσουν τέτοιες τακτικές. Θα εξαρτηθεί από την αντίδραση του κόσμου».
Το zougla.gr ήρθε σε επαφή και με τον δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, ο οποίος ήταν και αυτός ενημερωμένος για τη μεταφορά των αστυνομικών δυνάμεων στο νησί της Χίου. «Αναμένουμε το πλοίο να φτάσει στις 21:30 το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Χίου. Θα βρισκόμαστε όλοι εκεί. Ετοιμάζουμε μεγάλες κινητοποιήσεις».
Αυτές οι φωτογραφίες μέσα από το καράβι δημοσιεύτηκαν από το lesvospost.gr:



Αποκλεισμός του λιμανιού της Μυτιλήνης
Από τις 22:00 το βράδυ της Δευτέρας απορριμματοφόρα του Δήμου Μυτιλήνης έχουν τοποθετηθεί στο λιμάνι της πόλης αποκλείοντας τις προσβάσεις ώστε να αποτραπεί η απόβαση των δυνάμεων των ΜΑΤ και των ειδικών οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ. από το πλοίο Πήγασος. Τα απορριμματοφόρα απομακρύνθηκαν αργότερα από τους αστυνομικούς.
Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ιστότοπος stonisi.gr:



Παρόμοια εικόνα με παρατεταγμένα τα απορριμματοφόρα του Δήμου αντικρίζει κανείς από νωρίς το βράδυ και στο Σίγρι της Λέσβου, ώστε να μην είναι δυνατή η προσέγγιση του πλοίου και σε αυτό το λιμάνι.


Σε αναβρασμό και η Χίος
"Λες και δεχόμαστε επίθεση από εχθρικές δυνάμεις", χαρακτήρισε νωρίτερα το όλο σκηνικό ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, που βρίσκεται ήδη στο λιμένα Μεστών, υπερασπιζόμενος τους δημότες του και προσπαθώντας να αποτρέψει τα χειρότερα.
Σε ανακοίνωσή της η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα σημειώνει:
"Το κράτος ΔΕΝ μπορεί να προασπίσει το εθνικό του συμφέρον, αλλά είναι πανέτοιμο να χτυπήσει τους ΑΚΡΙΤΕΣ με τα ΜΑΤ.
Σε πιο άλλο κράτος θα είχαμε δήλωση ομολογίας για εποπτεία, στο πως θα χειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα εντός της επικράτειας του και από κάτω να τον χειροκροτούν όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές ;
Κι όμως, στην κυνική δήλωση του Πρωθυπουργού, ομολογεί ότι εντός της Χώρας μας κουμάντο για το πως θα διαχειριστούμε το μεταναστευτικό, το κάνει η Τουρκία!
ΠΟΥΘΕΝΑ στη δήλωση Ε.Ε. - Τουρκίας δεν αναφέρεται ότι οι επιστροφές πρέπει να γίνουν αποκλειστικά από τα νησιά και βέβαια όταν κάποιος ταυτοποιηθεί είναι γνωστό αυτόματα το σημείο εισόδου, εν προκειμένω τα νησιά, σε ΟΛΗ την Ευρωπαϊκή Επικράτεια. Αυτό το νόημα έχει άλλωστε το βιομετρικό σύστημα ταυτοποίησης.
Από την μία πλευρά βλέπουμε την δήλωση αποτυχίας και του ''φρόνιμου παιδιού'' προς Ε.Ε. και Τουρκία και από την άλλη επίδειξη δύναμης με τις δυνάμεις καταστολής προς τους Ακρίτες νησιώτες.
Οι πολιτικοί είναι να βρίσκουν λύσεις για το εθνικό συμφέρον και ΟΧΙ να ακρωτηριάζουν  τις πιο ευαίσθητα γεωγραφικά περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας.
Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ανάλογο, αλλά σίγουρα οι επόμενες μέρες θα γραφτούν με τα μελανότερα  χρώματα στην ιστορία της Ελλάδας και των ακριτικών νησιών."
Το ταξίδι των ΜΑΤ
Σύμφωνα με τις τελευταίες λεπτομέρειες το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» θα πιάσει στο λιμάνι Σίγρι της Λέσβου, ενώ το «Blue Star Naxos» στα Μεστά της Χίου περίπου στις 02:00 το πρωί της Τρίτης.
Στις 21:15 το πλοίο Blue Star Naxos βρισκόταν μεταξύ Αίγινας και Βουλιαγμένης, όπως δείχνει το στίγμα του στον χάρτη ναυσιπλοΐας του Marine Traffic
Στις 21:15 το πλοίο Blue Star Naxos βρισκόταν μεταξύ Αίγινας και Βουλιαγμένης, όπως δείχνει το στίγμα του στον χάρτη ναυσιπλοΐας του Marine Traffic
Στο παρακάτω γράφημα αποτυπώνεται η θέση του πλοίου «Εξπρές Πήγασος», το οποίο βρίσκεται περίπου στον δίαυλο μεταξύ Καρύστου και Τζιας στις 16:30 το απόγευμα της Δευτέρας με κατεύθυνση βορειοανατολική. Αμέσως μετά το πλοίο «Εξπρές Πήγασος» έσβησε τον πομπό αποστολής μέσω GPS του στίγματός του με αποτέλεσμα να μην ανιχνεύεται από το Marine Traffic.

Πηγές: lesvosnews.gr, stonisi.gr, lesvospost.gr, alithia.gr
Browser does not support embedded objects.<br/>Visit directly <a href="http://www.marinetraffic.com/">www.marinetraffic.com</a>