ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣeΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ! (ΒΙΝΤΕΟ)

m
Μια “σεξουαλική κακοποίηση” που εξαφανίστηκε από το ιατροδικαστικό πόρισμα κι ένας θάνατος που κανείς δεν ξέρει την αιτία του.
Τι δηλώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας. Ενδέχεται να υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις για αυτό το λάθος.
Απόλυτη ανατροπή στην υπόθεση με το νεκρό βρέφος στου Ζωγράφου όπως έδειξε σήμερα η ιατροδικαστή έκθεση νεκροτομής. Συγκεκριμένα ενώ οι πρώτες δηλώσεις του
ιατροδικαστή κ. Σ. Μπουζιάνη έκαναν λόγο για σεξουαλική κακοποίηση με «παρά φύσιν στοιχεία», η τελική έκθεση νεκροτομής, δεν αναφέρει πουθενά για σεξουαλική κακοποίηση. Μάλιστα είχε πει πως πρώτη φορά βλέπει τέτοια κακοποίηση.
Η έκθεση αναφέρει πως από τη νεκροτομή παρατηρήθηκαν στην πρωκτική και την περιπρωκτική περιοχή του βρέφους σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος οργάνου:
«Το ανωτέρω βρέφος σήμερα 1) δεν φέρει κακώσεις σώματος, 2) ο παρθενικός υμένας εν διαπλάσει, δε φέρει κακώσεις, 3) στην είσοδο του πρωκτού και στην περιπρωκτική χώρα παρατηρούνται σαφή στοιχεία εισόδου αμβλέος τινός οργάνου».
Στο γιατί έγινε μια τόσο λανθασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, απάντηση δίνει στο indokinds ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Δρ. Γρηγόρης Λέων
«Εμείς οι ιατροδικαστές ως επιστήμονες πρέπει να λειτουργούμε με επιστημονικούς κανόνες. Όταν λειτουργούμε έτσι, αποφεύγονται τα λάθη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μια βεβιασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, πρώτα ανεπίσημα και μετά επίσημα, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Μια κλινική εξέταση, ένα βασικό σημείο που περιλαμβάνει είναι η ενδελεχής λήψη ιστορικού. Αν σε μια ανάλογη περίπτωση ένας ιατροδικαστής λάμβανε σωστά το ιστορικό του μωρού, της φαρμακευτικής του αγωγής και του τρόπου χορήγησης του φαρμάκου, θα είχε αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία.
Αυτό που αντιλαμβάνομαι, τόσο εγώ όσο και όποιος επιστήμονας διαβάζει είναι, ότι εδώ δεν έχουμε ακόμα αιτία θανάτου (περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις) και από ό,τι φαίνεται οι κακώσεις στην πρωκτική περιοχή πιθανότατα οφείλονται στην θεραπεία που έκανε το μωρό.
Δεν τηρήθηκαν, λοιπόν, οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια.
Ο ιατροδικαστής πρέπει να είναι 100 φορές σίγουρος πριν βγει να δηλώσει το οτιδήποτε», τόνισε ο κ. Λέων στο infokinds.
Όσο για το αν θα υπάρξουν επιπτώσεις στους ιατροδικαστές που έκαναν τις σχετικές δηλώσεις ο κ. Λέων δηλώνει πως το θέμα πάει από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στην οποία ανήκουν και από εκεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, στο οποίο έγκειται το αν θα υπάρξει κάποια επίπληξη.
«Αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή», είπε ο κ. Λέων, εξηγώντας ως Πρόεδρός της ότι η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία δεν έχει κάποιο ξεχωριστό όργανο που να γνωμοδοτεί τέτοια θέματα.
«Είμαστε βέβαιοι, ότι θα αναλάβει το υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο διαθέτει αξιόλογους συναδέλφους, με επικεφαλής τον κ. Καρακούκη που κοσμεί την υπηρεσία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με αυτά τα θέματα, οπότε πιστεύω ότι θα πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι γονείς έχουν όλα τα νόμιμα μέσα για να κινηθούν αναλόγως», κατέληξε.Ξεκινάμε με τα πρώτα καίρια ερωτήματα!
Έγκυος στο 4ο της παιδί η αλλοδαπή μητέρα του βρέφους που ειπώθηκε αρχικά από τον ιατροδικαστή ότι είχε κακοκοποιηθεί σeξουαλικά μέχρι θανάτου σε πρωτοφανή βαθμό, και δεν γνώριζε η μαντάμ από παιδιά; Δεν ήξερε τι πρέπει να κάνει όταν ένα βρέφος χρειάζεται ειδική μεταχείριση ούτε παρά τις οδηγίες του γιατρού; Γιατί παρότι η μητέρα ομολογεί ότι το βρέφος είχε αιμορραγίες και έκλαιγε, δεν το πήγαν από την πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο; Πως είναι δυνατόν ένα υπόθετο ειδικό για μωρά να δημιουργήσει όσα αρχικά είπε ο ιατροδικαστής;
Η είδηση από μόνη της, φρικιαστική: ένα μωρό 11 μηνών μεταφέρεται νεκρό στο νοσοκομείο Παίδων. Η δήλωση ενός έμπειρου ιατροδικαστή για «σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν» η οποία είναι «για τα ελληνικά δεδομένα και τη μέχρι τώρα εμπειρία μας είναι πρωτοφανής» προκαλεί αλυσιδωτές «εκρήξεις» και αντιδράσεις.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! Αυτός είναι ο δικηγόρος της οικογένειας αλλοδαπών του νεκρού βρέφους – Ποιός πραγματικά είναι ο Σύριος που συμμετείχε και στo μπάρμπεκιου
Και ξαφνικά, όλα αλλάζουν. Οι αστυνομικοί κρατούσαν αποστάσεις από τις δηλώσεις των ιατροδικαστών. Και ο ίδιος ο ιατροδικαστής που έκανε την παραπάνω δήλωση, επιχείρησε το πρωί της Τρίτης να τη «μαζέψει». Μίλησε μόνο για κακοποίηση και όχι για «σεξουαλική κακοποίηση». Και μετά, ήρθε η πλήρης ανατροπή, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι, για το θάνατο 11 μηνών βρέφους από την Συρία. Για έναν θάνατο που ακόμη κανείς δεν ξέρει την αιτία του. Αυτό θα το δείξουν οι ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις.
Ελεύθεροι οι γονείς του βρέφους from Makeleio WebTV on Vimeo.
Η ιατροδικαστική έκθεση,δεν αναφέρει πουθενά την έκφραση σεξουαλική κακοποίηση. Πρόκειται για την έκφραση που χρησιμοποίησε στις αρχικές του δηλώσεις στους δημοσιογράφους, έξω από το Νεκροτομείο Αθηνών, ο ιατροδικαστής κ. Μπουζιάνης, όταν πια είχε ολοκληρώσει την νεκροτομή στο άτυχο βρέφος.
Ωστόσο σήμερα νωρίς το πρωί που έφτασε η ιατροδικαστική έκθεση στα γραφεία του Τμήματος Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής δεν έγραφε πουθενά την έκφραση, “σεξουαλική κακοποίηση παρά φύσιν”, παρά μόνο: «… διαπιστώθηκαν στικτικές εκδορές του πρωκτού και είσοδος αμβλέος οργάνου. Δεν διαπιστώθηκαν σωματικές κακώσεις».

 http://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%95%ce%92%ce%91%ce%96%ce%91-%ce%91%ce%a0%ce%9f-%ce%a0%ce%99%ce%a3%ce%a9-%ce%9a%ce%91%ce%9b%ce%91-%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%a0%ce%a1%ce%9f%ce%a3%ce%95%ce%9e%ce%95-%ce%9a/