Πέμπτη, Μαρτίου 5

Τα βολικά ψέματα και η πικρή αλήθεια για τον λαθροεποικισμό στην Ελλάδα του 2020...

Τραγικές οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών για την αναίμακτη κατάληψη νησιών και ενδοχώρας…
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!!!

Τραγικές οι ευθύνες των Ελλήνων πολιτικών για την αναίμακτη κατάληψη νησιών και ενδοχώρας…
Στην πατρίδα μας έχουν καλλιεργηθεί διάφοροι βολικοί μύθοι γύρω από το φαινόμενο της μαζικής λαθρομετανάστευσης, με στόχο κυρίως να δικαιολογήσουν την αδιανόητη παραλυσία της ελληνικής πολιτείας ενώπιον της κορυφαίας υπαρξιακής απειλής που αντιμετωπίζει το έθνος στο διάστημα του τελευταίου μισού αιώνα.
Ο πρώτος και κυρίαρχος μύθος που εκπορεύεται από τις διαδοχικές κυβερνήσεις, τα επιδοτούμενα έξωθεν κέντρα «δικαιωματισμού» και τα μεγάλα διεθνή συμφέροντα που έχουν ανάγει την τριτοκοσμική μετανάστευση σε προσοδοφόρο μπίζνες, είναι το αξίωμα της μοιρολατρίας.
Ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να υποδεχόμαστε παθητικά και αδιαμαρτύρητα τα κύματα λαθρο-εποίκων, γιατί αυτό επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς μας υποχρεώσεις, καθώς και οι σύγχρονες επιταγές του ανθρωπισμού.
Αυτό λοιπόν είναι ένα μεγάλο ψέμα.
Βολικό για τους Έλληνες πολιτικούς, αλλά χυδαίο και ξεδιάντροπο απέναντι σε αυτούς που τους εξέλεξαν.
Γιατί ακόμη και στην σημερινή «Γερμανική Ένωση της Ευρώπης», όταν απειλείται η κοινωνική συνοχή, η εδαφική κυριαρχία και η εθνική ασφάλεια ενός κράτους-μέλους, παρέχονται δυνατότητες για την άσκηση μονομερούς πολιτικής.
Αρκεί η κυβέρνηση της χώρας που απειλείται να θέσει το ζήτημα επιτακτικά στα ανώτατα ευρωπαϊκά όργανα, επισημαίνοντας την διάσταση εθνικού κινδύνου.
Εάν το ζήτημα τεθεί στις πραγματικές του διαστάσεις, έξω από κλαψουρίσματα, ανθρωπιστικά στερεότυπα και επαιτεία οικονομικής αρωγής, το θιγόμενο κράτος μπορεί να απελευθερωθεί από τις όποιες συλλογικές δεσμεύσεις για να ασκήσει μονομερή πολιτική προστασίας και αποτροπής απέναντι στην απειλή.
Το έχουν πράξει ήδη χώρες όπως η Αυστρία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία, η Βουλγαρία και πολύ σύντομα θα επανέλθει στην πρώτη γραμμή η γειτονική Ιταλία με πρωθυπουργό τον εμπνευστή της περιοριστικής πολιτικής στην λαθρο-εισβολή, Ματέο Σαλβίνι.
Όσο εμείς επιμένουμε να κλωθογυρίζουμε στα Δουβλίνα-2, τις Συμβάσεις της Γενεύης, τις ευρωπαϊκές οδηγίες για το άσυλο, τα κελεύσματα των γερμανικών μέσων ενημέρωσης και τα τάχα μου, ανθρωπιστικά προτάγματα του χρεοκοπημένου, από πάσης απόψεως, Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, τόσο το πρόβλημα θα γιγαντώνεται, καθιστώντας την Ελλάδα ελκυστικό και σε βάθος χρόνου μοναδικό στην Ευρώπη, προορισμό λαθρομεταναστών.
Οι Αφγανοί στην Ελλάδα
Το 2019 σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Frontex, μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των «παράτυπων διελεύσεων» από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013.
Αυξήθηκε όμως κατά 46% στην Ανατολική Μεσόγειο.
Δηλαδή στα μεθοριακά ελληνικά νησιά.
Με βάση τα ίδια στοιχεία, στην διάρκεια του 2019,συνολικά 82.000 παράτυποι μετανάστες σε σύνολο 139.000 επέλεξαν την θαλάσσια οδό της Ανατολικής Μεσογείου (ελληνικά νησιά) σε αντίθεση με την Κεντρική και Δυτική Μεσόγειο (Ιταλία-Μάλτα-Ισπανία) όπου οι ροές σχεδόν εκμηδενίστηκαν.
Στην μεγάλη τους πλειονότητα οι λαθρο-έποικοι, όπως αυτοί που στοιβάζονται στη Μόρια ήταν Αφγανοί.
Και οι Αφγανοί μουσαφιραίοι κατά ένα περίεργο τρόπο στην Ελλάδα, γίνονται αποδεκτοί σχεδόν στο σύνολο τους ως πρόσφυγες, με ποσοστό εγκρίσεων 76%, σε αντίθεση με άλλες χώρες όπως η Βουλγαρία, όπου το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 25%.
Έχουν βλέπετε, «ευάλωτα χαρακτηριστικά» όπως οι ασυνόδευτοι, κατά δήλωση τους, ανήλικοι…
Στις 30 Οκτωβρίου, ο τότε «αρμόδιος» υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατέθεσε αυτά τα συνταρακτικά στοιχεία στην ελληνική βουλή, διερωτώμενος μάλιστα πώς μπορούμε να έχουμε τόσο υψηλά ποσοστά εγκρίσεων για τους Αφγανούς, εφάμιλλα με αυτά της Φινλανδίας (Εφ. Συντακτών 31/10/2019).
Πρακτικά τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Ότι η Ελλάδα που τις περασμένες δεκαετίες άντεξε καιαφομοίωσε με αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα από όμορες βαλκανικές χώρες και πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, πληρώνοντας βαρύ τίμημα στον δείκτη της εγκληματικότητας, έρχεται τώρα αντιμέτωπη με ένα τσουνάμι μουσουλμάνων λαθροεποίκων το οποίο δεν είναι σε θέση ούτε να υποδεχθεί, ούτε φυσικά να ενσωματώσει.
Τα βολικά ψέματα
Προσοχή:
Ένα άλλο βολικό ψέμα που διακινεί, αυτή τη φορά η σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι οι ροές θα ανασχεθούν και τα νησιά θα αποσυμφορηθούν με το νέο σύστημα ταχύτερης επεξεργασίας των αιτήσεων ασύλου.
Ουδέν ψευδέστερον.
Με το που καταγράφονται και υποβάλουν αίτηση ασύλου όλοι ανεξαιρέτως οι παράνομα εισερχόμενοι σε ελληνικό έδαφος, έχουν δεν έχουν διαβατήρια ή άλλα έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας, αποκτούν άδεια παραμονής, προϋποθέσεις κοινωνικής ασφάλισης, δωρεάν σίτιση και περίθαλψη καθώς και μηνιαίο επίδομα στήριξης 150 ευρώ.
Ταυτόχρονα όμως αποκτούν και δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης σε όλη την επικράτεια(!), χάρις σε μία επιεικώς αψυχολόγητη αλλαγή του νόμου τον Απρίλιο του 2018, από το ευαγές ΣτΕ της κυρίας Σακελλαροπούλου.
Αν ήταν επομένως να αδειάσουν οι δομές φιλοξενίας αυτό θα συνέβαινε, πριν φτάσουν οι τελεσίδικες εγκρίσεις ή απορρίψεις των αιτημάτων ασύλου που πράγματι καθυστερούν έως δύο χρόνια για τους παλαιότερους «αιτούντες» (σ.σ. μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο εκκρεμούσαν 83.683 αιτήσεις παροχής διεθνούς προστασίας!).
Οι δομές δεν αδειάζουν, όχι επειδή απαγορεύεται η αναχώρηση των «φιλοξενούμενων», αλλά επειδή οι περισσότεροι από αυτούς (κυρίως Αφγανοί, Ιρακινοί και μετανάστες από την Υποσαχάρια Αφρική) δεν έχουν που αλλού να μείνουν και περιμένουν την οργανωμένη μεταφορά και στέγαση τους στην ενδοχώρα με έξοδα του ελληνικού κράτους και…πρόνοια των ΜΚΟ.
Οι υποσχέσεις επίσης για μαζικές επαναπροωθήσεις στην Τουρκία είναι επίσης ένα εφήμερο, πολιτικάντικο ψέμα.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι και 200 να φεύγουν την εβδομάδα όπως διατείνεται η κυβέρνηση, τουλάχιστον διπλάσιοι θα καταφθάνουν στα νησιά, ειδικά τώρα που βελτιώνονται οι καιρικές συνθήκες.  
Στην κυριολεξία λοιπόν έχει χαθεί η μπάλα.
Από αρμόδια χείλη ειπώθηκε ότι τουλάχιστον 100 χιλιάδες νέες αφίξεις αναμένονται στην διάρκεια του 2020.
Όμως οι επίσημοι αριθμοί είναι στην κυριολεξία για πέταμα.
Αν ρωτήσει κανείς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους σε Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λέρο πόσοι είναι οι λαθρομετανάστες που φιλοξενούνται σήμερα στις δομές, θα ακούσει νούμερα σημαντικά μεγαλύτερα από αυτά που δίνονται από τις κρατικές υπηρεσίες και την Frontex με τα θαλάσσια…ταξί υποδοχής.
Και οι αριθμοί αυτοί είναι βεβαίως  πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Επιπλέον είναι δεκάδες χιλιάδες εκείνοι που σε ετήσια βάση περνούν από τον Εβρο και την ελληνο-βουλγαρική μεθόριο, χωρίς να καταγράφονται πουθενά.
Όταν εντοπιστούν όμως, μπορούν κι αυτοί να δηλώσουν «πρόσφυγες» για να διεκδικήσουν «διεθνή προστασία» και άσυλο.
Είναι αστείο επομένως να συζητάμε για πραγματικούς αριθμούς παράνομων μεταναστών που σήμερα διαμένουν σε ελληνικό έδαφος, καθόσον δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος έγκυρης καταμέτρησης τους.
Μόνο και μόνο η ασύλληπτη πυκνότητα τροχαίων ατυχημάτων με οχήματα διακινητών «αδήλωτων» λαθραίων στην Βόρειο Ελλάδα μαρτυρά την πλήρη απώλεια ελέγχου στις πύλες εισόδου.
Είναι πολύ άδικη αυτή η εξέλιξη για την πατρίδα μας.
Γιατί ουδέποτε στη νεότερη ιστορία μας υπήρξαμε αποικιακή δύναμη όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Δεν αρμέξαμε εμείς τις χώρες του Μαγκρέμπ, της Μέσης Ανατολής και της Υποσαχάριας Αφρικής για να πληρώνουμε σήμερα τα επίχειρα με ισλαμικά γκέτο και φαβέλες εξαθλιωμένων μεταναστών στα νησιά και τον αστικό ιστό της ενδοχώρας.
Ακόμη πιο άδικο είναι όμως ότι δεν υπάρχουν σήμερα Ελληνες πολιτικοί αποφασισμένοι να σπάσουν αυγά για να λύσουν το πρόβλημα, προστατεύοντας τον γηγενή πληθυσμό και κλείνοντας τα αυτιά τους στις υποκριτικές κορώνες ανθρωπισμού των εγχώριων «αλληλέγγυων», της “Bild”  της “FAZ”,  του “Spiegel” και της  «Suddeutsche Zeitung»
Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση έχει μεγαλύτερες ευθύνες και από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.
Γιατί η «πρώτη φορά Αριστερά» του Αλέξη Τσίπρα ουδέποτε έκρυψε τις αριστερές της ιδεοληψίες σχετικά με το δικαίωμα των λαθρομεταναστών να…λιάζονται στην Ομόνοια.
Ευτυχώς όμως, το 2015 η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως σταθμός transit για το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες που πλημμύρισαν την Κεντρική Ευρώπη, ενθαρρυμένοι από το «Willκommen» της Μέρκελ και των άλλων…δουλέμπορων-ανθρωπιστών της παγκοσμιοποίησης.
Σήμερα αντίθετα, οι περισσότεροι από τους απρόσκλητους επισκέπτες βλέπουν την χώρα μας ως έναν ελκυστικό τελικό προορισμό.
Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελέγη με την σημαία ενός κεντροδεξιού κόμματος που είχε ως πρωτεύουσες αξίες την ευνομία και την ευταξία.
Όχι ασφαλώς την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από φανατικούς μουσουλμάνους με τριτοκοσμική προέλευση.
Αυτούς που θα αναλάβουν ασμένως, μεταξύ άλλων, να λύσουν και το δημογραφικό πρόβλημα όπως ανερυθρίαστα ομολόγησε ο πρωθυπουργός από το βήμα της ελληνικής βουλής…
ΠΗΓΗ