Κυριακή, Μαρτίου 15

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Σε καραντίνα δύο χωριά της Κοζάνης;

Ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων φέρεται να έχει φτάσει στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με σημαντικά συμπτώματα που θεωρούνται ύποπτα για κορωνοϊό.
Ορατό είναι το ενδεχόμενο να τεθούν σε καραντίνα τα χωριά της Δαμασκηνιάς και της Δραγασιάς του Δήμου Βοΐου της Κοζάνης, στα οποία ήδη υπάρχουν τέσσερα επιβεβαιωμένα και πολλά ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το Kozanimedia, ζευγάρι ηλικιωμένων κατοίκων φέρεται να έχει φτάσει, με συμπτώματα σημαντικά, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, ως ύποπτα κρούσματα της νόσου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, o ΕΟΔΥ έδωσε εντολή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας να μη φτάσει κανείς στα εν λόγω χωριά για να κάνει απολύμανση καφενείου της Δαμασκηνιάς -και όχι μόνο-, όπως ήταν η αρχική πρόθεση της περιφερειακής αρχής.
Οπως τόνισε ο διοικητής του Μποδοσάκειου νοσκοκομείου Σταύρος Παπασωτηρίου: «Η δυνατότητα του νοσοκομείου είναι ακόμα πολύ μεγάλη, έχει θάλαμο αρνητικής πίεσης και χώρο απολύμανσης των ασθενοφόρων»
Τρία επιβεβαιωμένα περιστατικά του κορονοϊού νοσηλεύονται στο Μποδοσάκειο, όπως ανέφερε ο διοικητής του Σταύρος Παπασωτηρίου. Έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στο νοσοκομείο και η δυνατότητά του είναι ακόμα πολύ μεγάλη. Στο Μαμάτσειο και στην Καστοριά κλινικές έχουν μπει σε καραντίνα υπογράμμισε ο διοικητής με το Μποδοσάκειο να εξυπηρετεί και αυτά τα περιστατικά.
«Το Μποδοσάκειο έχει αξιόμαχο νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και θάλαμο αρνητική πίεσης για τα περιστατικά. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, απλά να είμαστε προσεχτικοί σε αυτά που λέμε» σημείωσε ο ίδιος.
Πηγή: www.prlogos.gr/


Κορωνοϊός στην Ελλάδα: Όλες οι εξελίξεις της ημέρας