Τετάρτη, Μαρτίου 18

Να μπει «λουκέτο» σε όλο τον πλανήτη! SOS από την καθηγήτρια Ανοσολογίας Βάσω Αποστολοπούλου

newsbreak.gr
Παγκόσμιο συναγερμό σημαίνει ομογενής καθηγήτρια στην Αυστραλία, επισημαίνοντας ότι για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του Covid-19 ουσιαστικά πρέπει ολόκληρος ο πλανήτης να μπει σε καραντίνα και «να κλείσουν τα πάντα τώρα και για έναν μήνα».


Η ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια Ανοσολογίας του πανεπιστημίου Victoria στην Αυστραλία Βάσω Αποστολοπούλου, όπως αναφέρει η ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος», τόνισε ότι όλος ο πλανήτης θα πρέπει να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της ραγδαίας εξάπλωσης του νέου κορονοϊού. «Δεν καταλαβαίνω γιατί καθυστερούμε. Αν η κατάσταση βρεθεί εκτός ελέγχου, δεν θα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα» είπε, προσθέτοντας ότι «η Αυστραλία, αλλά και ο κόσμος πρέπει να πάρουν δραστικά μέτρα τώρα. Να κλείσουν τα πάντα σήμερα». Τόνισε δε ότι πρέπει επίσης να απαγορευτούν η είσοδος και η έξοδος από τις χώρες, διότι «μόνο έτσι θα συγκρατηθεί ο φονικός ιός».

Η πρώτη ερευνήτρια στην ανάπτυξη της θεωρίας της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού

  •  
Η Βάσω Αποστολοπούλου, που είναι και αντιπρόεδρος του Τμήματος Έρευνας του πανεπιστημίου Victoria, ενώ ήταν η πρώτη ερευνήτρια στον κόσμο που τη δεκαετία του ’90 ανέπτυξε τη θεωρία της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού, είχε απευθύνει και προ ημερών την ίδια έκκληση στην παγκόσμια κοινότητα, αλλά δεν εισακούστηκε.

Στη συνέχεια, με τα κρούσματα του Covid-19 να αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό στην Αυστραλία, η κυβέρνηση της χώρας πήρε την απόφαση να απαγορεύσει τις πτήσεις από την Κίνα. Επίσης, συνειδητοποιώντας την κρισιμότητα της κατάστασης που περιέγραψε η Αποστολοπούλου, ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντάνιελ Αντριους έθεσε την πολιτεία στην οποία ζει η ομογενής ερευνήτρια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, με προοπτική το μέτρο να επεκταθεί.