Τσιόδρας: Οι Ρομά δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα


Τσιόδρας: «Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας σε αυτό το αγώνα»


«Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας σε αυτό το αγώνα»

Ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας κ. Τσιόδρας, κατά την τακτική του ενημέρωση για την εξάπλωση του κοροναϊού στη χώρα μας, στάθηκε στη σημερινή του επίσκεψή του σε καταυλισμό Ρομά στην Λάρισα, όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα. Ο κ. Τσιόδρας τόνισε κατηγορηματικά ότι οι Ρομά δεν κινδυνεύουν απαραίτητα περισσότερο, αλλά ότι οι συνθήκες υγιεινής στους καταυλισμούς είναι πιο δύσκολο να εφαρμοστούν.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να προασπίσουμε την υγεία όλων μας και των Ρομά συμπολιτών μας. Για αυτό βρεθήκαμε σήμερα κοντά τους. Μας αγκάλιασαν πραγματικά κι εμείς αισθανθήκαμε μέλος της κοινότητας τους και δικοί τους άνθρωποι. Το μήνυμά μας ήταν σήμερα να προστατεύσουμε τους ευπαθείς και να περιχαρακώσουμε όσο μπορούμε όσους ήταν θετικοί.
Καμιά φορά είναι δύσκολο, μπορεί να δεις επιδημίες σε αυτό τον χώρο και δεν θέλουμε να θρηνήσουμε νεκρούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας στη ενημέρωσή του και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι θα μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, τους έχω εμπιστοσύνη. Δεν είναι απειλή, είναι ευάλωτη ομάδα. Οι συμπολίτες μας αυτοί δεν θα μείνουν μόνοι τους, θα συνεχίσουν να έχουν ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα υγείας. Είμαστε μαζί τους και είναι μαζί μας σε αυτό το αγώνα».
Ο κ. Τσιόδρας κατέληξε, ότι οι Ρομά σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες στον κοροναϊό, καθώς πολλές φορές είναι δύσκολο να τηρηθούν τα μέτρα αποστασιοποίησης γιατί ζουν κάτω από αντίξοες συνθήκες μιας και αρκετοί άνθρωποι στεγάζονται συχνά σε περιορισμένο χώρο.