Τι ανακάλυψαν σε μια νέα έρευνα οι ερευνητές στην Χουμπέι.Σε μια νέα ανακάλυψη σχετικά με τον νέο κορονοϊό έφτασαν οι επιστήμονες εντοπίζοντας ένα σύμπτωμα που μέχρι τώρα αγνοούσαμε όλοι.
Η συντριπτική πλειοψηφία παρουσιάζει πυρετό και βήχα ως συμπτώματα, ωστόσο οι επιστήμονες μετά από εξέταση και παρατήρηση 204 ασθενών στην Χουμπέι της Κίνας, οδηγήθηκαν στο
συμπέρασμα πως και η ασυνήθιστη εντερική κίνηση μπορεί να κρύβει τον covid-19.
Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε στο American Journal of Gastroenterology, αναλύοντας τα ευρήματα των επιστημόνων. Το 50% των ασθενών είχε οξεία διάρροια, εμετό και πόνο στην κοιλιά.
Παράλληλα και η εφημερίδα Sun, της Μεγάλης Βρετανίας επιβεβαίωσε τα ευρήματα αυτά καθώς φιλοξένησε στις σελίδες της την αληθινή εξομολόγηση μιας ασθενούς, της Isla Haslam, η οποία έδωσε μάχη με τον φονικό ιό.
Η 29χρονη γυναίκα δήλωσε πως αρχικά πίστευε πως είχε τροφική δηλητηρίαση, καθώς ξεκίνησαν τα συμπτώματα με διάρροια, πονόκοιλο και εμετούς. Όμως όταν τα συμπτώματα χειροτέρεψαν, επισκέφτηκε κλινική του Λονδίνου, όπου διαπιστώθηκε πως είχε προσβληθεί από τον covid-19.
Οι ειδικοί αναφέρουν και προβλήματα στην πέψη, σε μικρότερο βαθμό, τα οποία ωστόσο θα πρέπει να μας θορυβήσουν.
Τέλος, οι ερευνητές του δείγματος των ασθενών από την Χουμπέι, σημειώνουν πως ο μεγάλος κίνδυνος είναι το γεγονός ότι οι ασθενείς με εντερικά προβλήματα, δεν παρουσιάζουν στην πλειοψηφία τους κάτι άλλο ώστε να καταλάβουν πως έχουν προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να τον μεταδίδουν και σε άλλους.
 Newsbomb.gr.