Σάββατο, Μαΐου 30

754 προσλήψεις μονίμων εκτός ΑΣΕΠ - Ειδικότητες

Ολόκληρη η διαδικασία

Η επιλογή των νέων υπαλλήλων θα γίνει ακριβώς όπως έγινε με τους Ειδικούς Φρουρούς

Στις... ράγες της τελικής επεξεργασίας και έκδοσης μπαίνουν πάλι οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας.
Συνολικά, θα επιλεγούν 754 σωφρονιστικοί υπάλληλοι και επιστημονικό προσωπικό:ιατροί, νοσηλευτές, κοινωνιολόγοι, ψυχολόγοι, φύλακες, εξωτερικοί φρουροί κ.α.
Όπως αναφέρει στο workenter.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, "ο σχεδιασμός για την ενίσχυση των Καταστημάτων Κράτησης δεν έχει αλλάξει".

"Θα συνεχίσει να υλοποιείται από εκεί που είχε διακοπεί", (σ.σ. λόγω κορωνοϊού), συμπληρώνει η ίδια πηγή.
Εφόσον δεν υπάρξουν τροποποιήσεις, εξαιτίας του ότι ένα μεγάλο κομμάτι των προσλήψεων του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να πέσει στο χώρο της Υγείας, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
(1) Η επανέναρξη των εργασιών της Βουλής επιτρέπει την επικύρωση σχετικών τροπολογιών που περιλαμβάνονται σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
(2) Αναμένεται να εκδοθούν δύο προκηρύξεις: 381 και 373 θέσεις. Το σενάριο των δύο προκηρύξεων ενισχύεται από το γεγονός ότι έχει βγει η κατανομή θέσεων για έναν από τους δύο διαγωνισμούς.
(3) Η επιλογή θα γίνει ακριβώς όπως έγινε με τους Ειδικούς Φρουρούς. Με τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, αλλά χωρίς να εμπλέκεται η Ανεξάρτητη Αρχή στις διαδικασίες διεκπεραίωσης.
Το workenter.gr παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

 workenter.gr