ΒΟΜΒΑ>Oι χρυσοθήρες της Μαλακάσας--Ο Μιχάλης Καρχιμάκης καταγγέλει απευθείας ανάθεση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος εκατομμυρίων στη δομή

Πως οι 700 χιλιάδες έγιναν 4,5 εκατ. ευρώ

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 29 Μαίου 2020. Η άλωση του Μαξίμου από τα εχθρικά στίφη είχε αρχίσει από το τηλεοπτικό βράδι της Πέμπτης με τον Alpha να παραδίδεται για μία βραδιά στον Σύριζα και το Mega να βγάζει τη πρώτη δημοσκόπηση που δείχνει τη ΝΔ  2 μονάδες κάτω.
Από τον Aριστοτέλη Ανδρεάδη
Αιφνιδιασμένοι οι οξυδερκείς Δημητριάδης και Σκέρτσος ζητούν από τον Βλαστάρη οδηγίες για την επικοινωνιακή διαχείριση της απρόσμενης κρίσης.

-Παιδιά, να οργανωθούμε, να πάρουμε τους δικούς μας στα μέσα. Να επιμείνουμε στη μεγάλη διαφορά που δείχνει η δημοσκόπηση και όχι στη απώλεια των δύο μονάδων….Πάρτε τηλέφωνο επειγόντως τον Σάκη, τον Μάκη, την Πιπίτσα, τη Πρωτοψάλτη, ναι τη Πρωτοψάλτη, κλπ. Πρέπει να αλλάξουμε επειγόντως το κλίμα…

Στο Μαξίμου το πρώτο σοκ ήταν γεγονός λίγα 24ωρα μετά την όλο αυτοπεποίθηση διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι δεν πάει σε εκλογές επειδή δεν είναι τακτικιστής και δεν κάνει ανασχηματισμό, γιατί όλοι οι οξυδερκείς υπουργοί του είναι και άριστοι. Χα, χα, χα…
Την ίδια στιγμή βρισκόταν σε εξέλιξη το Γουέστερν της Μαλακάσας που θέλει-σύμφωνα με τον Μιχάλη Καρχιμάκη-κυβερνητικούς χρυσοθήρες να επελαύνουν στη γη και τα σπίτια που εγκαταλείπουν φοβισμένοι και απογοητευμένοι οι κάτοικοι από τις εκδηλώσεις βίας των μεταναστών.
Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ καταγγέλει μία ακόμη τρυφερή διασπάθιση του δημοσίου χρήματος με πρωταγωνιστές τον γλυκούλη Νότη Μηταράκη και κάποιον “δικό μας” εργολάβο.
Γράφει λοιπόν ο Μιχάλης Καρχιμάκης>
Π.Υπουργός, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.
Β Αθήνας Δυτικός Τομέας.

Ιστορίες,καθημερινής λεηλασίας,ασυδοσίας και αθέμιτου πλουτισμού ,σε βάρος του δημοσίου πλούτου, από ασυνείδητες πολιτικες ηγεσίες

19 Μαρτίου 2020 και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκδίδει απόφαση με την οποία χαρακτηρίζει ως απόρρητη κάθε σύμβαση ανάπτυξης, εγκατάστασης, λειτουργίας και συντήρησης των πληροφοριακών συστημάτων ελέγχου της πρόσβασης και διάθεσης παροχών καθώς και της πραγματοποίησης των απολύτως συναφών λοιπών υπηρεσιών και προμηθειών, στις δομές φιλοξενίας μεταναστών για την προστασία, όπως αναφέρει ουσιωδών συμφερόντων της ασφάλειας της χώρας.
Και κάπου εδώ αρχίζει η ιστορία μας η οποία διαδραματίζεται γύρω από την δημιουργία της πασίγνωστης πλέον δομής φιλοξενίας μεταναστών της Μαλακάσας.
Η πρώτη εκτίμηση για την κατασκευή του έργου γίνεται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ή εν συντομία ΔΟΜ που έχει την ευθύνη για την ένταξη του μεταναστευτικού πληθυσμού στις χώρες υποδοχής.
Οι πληροφορίες λένε πως ο ΔΟΜ εκτιμά το κόστος κατασκευής της δομής φιλοξενίας μεταναστών –προσφύγων στη Μαλακάσα, σε 700.000 ευρώ.
Η πολιτικη ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης ,εκμεταλλευόμενη την απόλυτη ελευθερία που της παρέχει η απόφαση του Υπουργού της περί απορρήτου χαρακτήρα των σχετικών συμβάσεων, το αναθέτει απευθείας, σε ανάδοχο, χωρίς διαγωνισμό σε τρεις ημέρες με 4,5 εκατομμύρια ευρώ!

Με κόστος δηλαδή πενταπλάσιο από αυτό που φέρεται να εκτίμησε ο αρμόδιος Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.
Η ευρωπαϊκή ένωση λέγεται ότι αντιδρά στο ύψος του ποσού ανάθεσης των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ και δεν πληρώνει για τις υπερτιμολογημενες εργασίες.
Προφανώς ενημερώθηκε είτε τυπικά είτε άτυπα από κάποιες υπηρεσίες του Δ.Ο.Μ στην Ελλάδα? Ουδείς γνωρίζει..
Tο βέβαιο είναι ότι η ανάθεση προχωράει κανονικά χωρίς πισωγυρίσματα.
Μήπως άραγε υπάρχει λόγος να ανατεθεί σε συγκεκριμένο εργολάβο με γνωστό παρελθόν σε διακυβερνητικές συναλλαγές?
Μήπως δεν είναι τυχαίο ότι ο εργολάβος που αναλαμβάνει τη Μαλακάσα ήταν διευθυντής διευθυντή real-estate του ομίλου που πρωταγωνιστούσε στην υπόθεση Βατοπεδίου?
Ποιος όμως θα πληρώσει τελικά?
Αφού το υπερτιμολογημενο αντικείμενο που υπεγράφη μεταξύ δημοσιου και εργολαβου πρέπει να το εισπράξει,ο ημέτερος εργολάβος, το μάρμαρο θα το πληρώσει και πάλι ο ελληνικός λαός.
Ποιός θα ελέγξει αν κατά τη σύναψη αλλά και την εκτέλεση της σύμβασης αυτών των κάμποσων εκατομμυρίων ευρώ , τηρήθηκαν έστω και στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις νομιμότητας?
Κανείς απολύτως. Η κυβέρνηση φρόντισε να σβήσει απολύτως τα ίχνη των συναλλαγών της, χωρίς να αφήνει το παραμικρό ίχνος δυνατότητας ελέγχου των αναθέσεων, έργων και προμηθειών του δημοσίου πάσης φύσεως.
Ψήφισε όποια διάταξη απαιτούνταν και όρισε την πλήρη απελευθέρωση και εξάιρεση των συμβάσεων του δημοσίου με ιδιώτες, από κάθε ισχύουσα διάταξη.
Βαφτίζοντας το ανήθικο νόμιμο.
Με πρόσχημα τον φοβο της πανδημίας και όχημα την περιβολή του νόμου.
Και οι πάσης φύσεως εφευρέτες φέρεται να συμμετέχουν και να συμπράττουν στη λεηλασία και την ληστεία του δημοσίου πλούτου.
Όποιες πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα αντιστέκονται σε αυτά τα φαινόμενα λεηλασίας και σπατάλης, σε βάρος του Ελληνικού λαού ΟΦΕΙΛΟΥΝ ,να επαναφέρουν χωρίς διακοπή καθημερινά επαναλαμβανόμενα,στη επιφάνεια αυτά τα φαινόμενα με κάθε δυνατό τρόπο,για να αντιλαμβάνεται και να μπορεί να κρίνει ο κόσμος που επιχειρείται η χειραγώγηση του,με τι έχει να κάνει.
Η σύγκρουση μας στο ΚΙΝ.ΑΛ ,με την διαφθορά την αδιαφάνεια και την δημόσια λεηλασία ,τα αίτια δηλαδή που μας οδήγησαν στη κρίση του 2009 και την χρεοκοπία από την κυβερνηση της δεξιάς και επαναλαμβάνονται και τώρα με αυτή την κυβέρνηση,
Θα είναι καθημερινή ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΕΙΛΙΚΤΗ.
kourdistoportocali.com