Πέμπτη, Ιουνίου 11

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται η τραγωδία στις ΗΠΑ- Αλλοι 1.082 θάνατοι σε 24 ώρες

ypalliloi-aerodromio-maska-usa
Την ώρα που οι ΗΠΑ ταλανίζονται από διαδηλώσεις και ανεργία, ο κορωνοϊός συνεχίζει να «θερίζει» την χώρα.
Το τελευταίο 24ωρο άλλοι 1.082 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο απολογισμός της χώρας έφτασε έτσι στους 112.833, μακράν ο μεγαλύτερος σε όλο τον πλανήτη. Παράλληλα, καταγράφηκαν άλλα 20.000 περίπου νέα κρούσματα, με το σύνολο να ανέρχεται σε 1.999.392.

Το ανησυχητικό για τους επιστήμονες είναι πως ενώ τα νούμερα πέφτουν σε ορισμένες Πολιτείες, σε άλλες αυξάνονται. Στο Τέξας και στη Βόρεια Καρολίνα οι ασθενείς που νοσούν από κορωνοϊό και έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία είναι σήμερα αισθητά περισσότεροι απ’ ό,τι πριν από έναν μήνα. Με μισό εκατομμύριο τεστ να γίνονται καθημερινά, η χώρα είναι παγκόσμια πρωταθλήτρια στις διαγνωστικές εξετάσεις ανά κάτοικο. Ιδια η ανησυχία και στην Καλιφόρνια που παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων τα τελευταία 24ωρα.
Ωστόσο, εκφράζονται ανησυχίες από ειδικούς ότι οι διαδηλώσεις εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες θα προκαλέσουν αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού στο Μεξικό
Το Μεξικό την ίδια ώρα ανακοίνωσε θλιβερό ρεκόρ κρουσμάτων με 4.883 νέα κρούσματα, καθώς και 708 νέους θανάτους. Ο απολογισμός της χώρας για τον κορωνοϊό, ανέρχεται σε 15.357 νεκρούς επί συνόλου 129.184 μολύνσεων. Στελέχη της κυβέρνησης επισημαίνουν καθημερινά ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν όσων έχουν διαγνωστεί επίσημα. Ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ προέβλεψε επιτάχυνση της εξάπλωσης της πανδημίας το προσεχές διάστημα.