ΤΕΛΟΣ στα Αντιβιοτικά

Επιτέλους τέλος στα Αντιβιοτικά


Image by Emilian Danaila from Pixabay Επιτέλους τέλος στα Αντιβιοτικά
Θα έπρεπε πρώτα το πταίσμα να γίνει κακούργημα και τα ανθεκτικά στελέχη να γίνουν “ελέφαντες” για να θορυβηθεί το Υπουργείο Υγείας και να αποφασίσει για τα αυτονόητα.
Κάλιο αργά παρά ποτέ!
Έτσι από σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τη χορήγηση αντιβιοτικών αυστηρά και μόνο με ιατρική συνταγή.
Το κακό στην Ελλάδα είχε παραγίνει και σαφώς δεν έφταιγε μόνο η μανούλα που έτρεχε στο φαρμακείο να πάρει αντιβίωση γιατί ο κανακάρης φτερνίστηκε.

Μα ούτε και το φαρμακείο που το έδινε μιας και του το ζήτησαν.
Έφταιξε μια σειρά γεγονότων, κακής εκπαίδευσης και ασφαλώς άγνοιας κινδύνου.

Αναλυτικά:

Με τεράστια ικανοποίηση υποδέχθηκε το συγκεκριμένο νόμο ο Παννελήνιος Ιατρικός Σύλλογος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρώπη σε κατανάλωση αντιβιοτικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων) κατέγραψε διπλάσια χρήση αντιβιοτικών στη χώρα μας σε σχέση με το Μ.Ο. της Ε.Ε.

Έρευνα: Η ανατριχιαστική αλήθεια για τις αντιβιώσεις στην Ελλάδα 

Για αυτό το λόγο, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είχε ζητήσει από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και καιρό να ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές οδηγίες και στην ελληνική νομοθεσία. Έτσι, δεν έκρυψε την ικανοποίηση με την απόφαση αυτή όπως αναφέρει.
«Σήμερα τίθεται σε εφαρμογή ο νόμος για τη χορήγηση αντιβιοτικών ΜΟΝΟ με ιατρική συνταγή, μια κατάκτηση του ιατρικού κόσμου που χρειάστηκε σχεδόν 50 χρόνια για να εφαρμοστεί»

Στην ανακοίνωσή του ο Π.Ι.Σ. συμπλήρωνε το εξής:

«Τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στη Βουλή και δεσμεύτηκε να φέρει σχετική διάταξη που να απαγορεύει ρητά την χορήγηση φαρμάκου χωρίς ιατρική συνταγή.
Και με το Νόμο 4675/2020 το έπραξε, δίνοντας ένα περιθώριο 3 μηνών για την εφαρμογή λόγω της πανδημίας»
Από σήμερα η συνταγή χορήγησης αντιβιοτικών θα είναι ηλεκτρονική και θα αναγράφει τη συγκεκριμένη νόσο για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του όποιου φαρμάκου καθώς και την διάρκεια και δοσολογία.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η έκδοση ηλεκτρονικής συνταγής, η χειρόγραφη συνταγή πρέπει να περιέχει όλα τα στοιχεία της ηλεκτρονικής και κυρίως τη νόσο για την οποία κρίνεται αναγκαία η χορήγηση του συγκεκριμένου.

Επίλογος:

Η προσωπική μου θέση είναι γνωστή εδώ και χρόνια με πολλά δημοσιεύματα που μάλιστα τεκμηριώνουν το μέγεθος του εγκλήματος που έχει διαπραχτεί στην χώρα μας από την υπερβολική χρήση αντιβίωσης.
Το δυσάρεστο είναι ότι αυτοί που έκαναν την κατάχρηση στην αντιβίωση και δημιούργησαν εμμέσως πλην σαφώς ανθεκτικά στελέχη και μεταλλάξεις σε ιούς, βακτήρια και μύκητες, πήραν στο λαιμό τους και όσους δεν είχαν κάνει χρήση ποτέ. 
Μικρόβια: Βακτήρια-Ιοί-Μύκητες-Παράσιτα~Κατανοήστε πώς λειτουργούν και προστατευτείτε 
Τέλος με το σωστό αυτό μέτρο θα ήταν ατόπημα να φανταστεί κανείς πως θα υπάρξει αναχαίτιση του προβλήματος, όμως έστω και να σταματήσει εδώ το κακό θα είναι πραγματικά σπουδαίο.
Κλείνοντας θα θυμίσω σε όλους τις λύσεις που έχουμε από τα πράσινα φάρμακα ή φυσικά ιάματα και τα συμπληρώματα διατροφής.
Γιώργος Ερισιάνος Κυριακού, Φαρμακοποιός
bio365.blogspot.com 

~~~~~~~~~~~~~~

“Τροφή-Φάρμακο”:Βέβαια, αν αυτή η κίνησις δεν συνδυαστεί και με την ανάλογη δράση στα τρόφιμά μας, δεν θα έχει καμμία αξία και νόημα, Λέον Μάρσαλ: Επιτακτική ανάγκη η εκτροφή ζώων χωρίς αντιβιοτικά 
Το καλό της υπόθεσης είναι πως το ανοσοποιητικό μας σύστημα έχει τεράστιες δυνατότητες προσαρμογής τόσο σε νέες αντίξοες συνθήκες όσο και στη δυνατότητα καταπολέμησης νέων νοσογόνων παραγόντων που δεν είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν.
Έχει τη δυνατότητα να αυτοελέγχεται και να αυτοδιορθώνεται, ώστε να είναι πάντα αποτελεσματικό και ανανεωμένο.
Αυτό που χρειάζεται να φροντίζουμε είναι η διατήρηση σε καλά επίπεδα και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας, ώστε να μην χρειαστεί να εξελιχθεί μία λοίμωξη ή να εξελιχθεί ήπια.
Η καλλίτερη μακράν λύση που έχει η Φύσις για να στήσει γερό και λειτουργικό ανοσοποιητικό, στα θηλαστικά, είναι το μητρικό γάλα. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα να το εντάξουμε στην διατροφή μας ως συμπλήρωμα διατροφής σε κάψουλα: Πρωτόγαλα.

Για περισσότερα Bio Colostrum: Η Απαραίτητη Τροφή Ζωής & Ανοσοποιητικού

εν ανάγκη γνωρίστε την αντιβίωση της Φύσης, που δεν έχει τις παρενέργειες των χημικών παρασκευασμάτων: Πρόπολη – το φυσικό αντιβιοτικό! αλλά και το ταπεινό μας σκόρδο (άοσμο), όπως και την μαστίχα της Χίου επίσης ως διατροφικά συμπληρώματα.
Όποιος ενδιαφέρεται να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας, βιολογικό και υψηλής δραστικότητας πρωτόγαλα (29% IgG ΑΝΑΓΡΑΦΌΜΕΝΟ) και/ή πρόπολη, σκόρδο, μαστίχα μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ life@proionta-tis-fisis.com 
Μπορείτε να δείτε ακόμη: Αντιβιοτικά: 7 αλήθειες που πρέπει όλοι να ξέρουμε
προσοχή, όλα τα παραπάνω ισχύουν εν γένει για τα φάρμακα. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσες… πενηνταετίες θα χρειαστούν για να το παραδεχτεί και το ιατροφαρμακευτικό κατεστημένο: Κατάχρηση φαρμάκων: Αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αναστέλλει κάθε προσπάθεια αυτοΐασης 
Πιθανόν δε να καταναλώνετε αντιβιοτικά εν αγνοία σας: Ξετρυπώστε την «κρυμμένη» αντιβίωση!
Οπότε αυτό που επίσης χρειάζεται να κάνουμε (εάν και όταν η αντιβίωση είναι απολύτως απαραίτητη), πέραν της ΦΥΣΙΚΗΣ ενίσχυσης του ανοσοποιητικού είναι: Πως να αποκαταστήσετε την υγιή εντερική χλωρίδα, μετά την λήψη αντιβιοτικών.
και Αντικαταστήστε τα αντιβιοτικά με φυσική διατροφή!
Δείτε ακόμη: Η μεγάλη απάτη του παγκοσμιο-ποιημένου διατροφικού κώδικα (Codex Alimentarius), για καθολικό πόλεμο ενάντια σε όλα τα μικρόβια.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Δες τις επιπτώσεις των αντιβιοτικών στο σώμα σου
Επιτέλους τέλος στα Αντιβιοτικά