Παρασκευή, Αυγούστου 21

Dance me to the end of love στη χώρα του Κουφοντίνα και των χοτζετιών

200 χρόνια στον ίδιο παρονομαστή--Ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα, μεγαλύτερος ακόμη και από τον Ερντογάν παραμένει το πελατειακό κράτος

Υπάρχει μόνο μία διέξοδος κι αυτή είναι η φυγή προς τα εμπρός. Ο μεγαλύτερος εχθρός του Έλληνα, μεγαλύτερος ακόμη και από τον Ερντογάν παραμένει το πελατειακό κράτος.
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Ενα πελατειακό κράτος που στηρίζεται στη βάναυση φορολόγηση του Ελληνα φορολογούμενου αλλά και επιχειρηματία.
Είμαστε η τελευταία χώρα του πλανήτη που έπρεπε να αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα κι αυτό εξαιτίας της μοναδικής της θέσης στον πλανήτη. Αλλά βλέπετε όλα αυτές τις δεκαετίες είχαμε την ατυχία να τις σπαταλήσουμε με τις αριστερές και δεξιές ιδεοληψίες μας. Κοιτάζαμε το δένδρο και χάναμε το δάσος. Επιλέξαμε να είμαστε η χώρα του Κουφοντίνα ως αντίπαλο δέος της
διαπλοκής. Αντιλαμβάνεστε πόσο κολλημένος στις ιδεοληψίες λαός ζούσε σ΄αυτό το πανέμορφο περιβάλλον που σίγουρα δεν μας αξίζει.
Ξοδέψαμε έναν αιώνα με την ίδια ευκολία που σπαταλήσαμε τα 50 και πλέον χρόνια της μεταπολίτευσης.
Γύρευε πόσες Διεθνείς Εκθέσεις Θεσσαλονίκης καταναλώσαμε σε δημαγωγίες, ιδεοληψίες, λαικισμούς. Και να που βρισκόμαστε πάντα στο μηδέν. Αυτό το οδυνηρό μηδέν.
Καταφέραμε να καταπιούμε 10 ολόκληρα χρόνια μνημόνια με ΔΝΤ και ευρωπαίους επιτηρητές. Κι όμως το κράτος δεν άλλαξε. Το διαφυλάξαμε ως κόρη οφθαλμού.
Διαφυλάξαμε ως  κόρη οφθαλμού την γραφειοκρατία πάνω στην οποία στηρίζεται. Η γραφειοκρατία είναι αυτή που δικαιολογεί τόσους πολλούς υπουργούς, γραμματείς και φαρισαίους. Η γραφειοκρατία είναι αυτή που εκλέγει κυβερνήσεις.
Ακόμη και ο μεταρρυθμιστής Κυριάκος δεν τόλμησε να ακουμπήσει τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι μάλιστα πλέον έχουν τη  χαρά να δουλεύουν από το σπίτι τους σαν Νορβηγοί υπάλληλοι του facebook.
Kαι είναι οι μόνοι που έχουν σιγουράτζα τα μισθά τους. Αυτό πετύχαμε μετά από 200 χρόνια ελευθερίας.
Την οποία ούτε κι αυτή υπερασπισθήκαμε λες και οι Τούρκοι μας την άφησαν παρακαταθήκη μαζί με τα χοτζέτια τους.
Γκουβέρνο και εκκλησία πορεύθηκαν αντάμα όλα αυτά τα χρόνια και να που καταντήσαμε. Ανήμποροι να υπερασπισθούμε την ελευθερία μας. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει και εντελώς ατιμωτικό για τους ήρωες του 1821.
Το κράτος ήρθε να αντικαταστήσει τον Τούρκο κατακτητή και οι πολίτες εξακολουθούν να λειτουργούν σαν ραγιάδες προσπαθώντας με κάθε ευρηματική απάτη να γλιτώσουν από το φοροδυνάστη κράτος.
Αυτό μας άξιζε;
Προφανώς και αυτό μας άξιζε και αυτό μας αξίζει.
Έτοιμοι να γίνουμε ραγιάδες ξανά. Με σκυμμένο το κεφάλι να παραδοθούμε αμαχητί στον Τούρκο κατακτητή. Εκπαιδευθήκαμε στον ραγιαδισμό εξαιτίας του χυδαίου φορομπηχτικού κράτους, εξαιτίας των εργατοπατέρων και των ιδεοληψιών.
Κανείς ηγέτης δεν τόλμησε να κάνει την μεταρρυθμιστική επανάσταση που είχε ανάγκη η χώρα σε όλους τους τομείς: Στη παιδεία, στην άμυνα, στο επιχειρείν, στη δικαιοσύνη.
Και να που φθάσαμε: Mε τον σουλτάνο απέναντι έτοιμο να μπουκάρει εκ νέου και με φορολογικό συντελεστή 24% και αντίστοιχη φορολόγηση στους μισθούς των στελεχών. Το 40-50% μιας επιχείρησης καταλήγει στα ταμεία του κράτους κατακτητή.
Και να το αποτέλεσμα.
Τώρα λέει ο Κυριάκος επιχειρεί να μειώσει τους φόρους. Φτου και από την αρχή. 200 χρόνια μετά στον ίδιο παρονομαστή.
– Μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα φυσικά πρόσωπα από τον Ιανουάριο του 2021. Η εισφορά επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ και ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει την σταδιακή κατάργησή της έως το τέλος του 2023
– Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες
Τα νέα μέτρα μείωσης της φορολογίας αναμένεται να περιληφθούν στο κείμενο του προϋπολογισμού για το 2021 που θα κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο.
Ποιο 2021, αδέλφια;
Ποιος ζει και ποιος πεθαίνει;

 https://kourdistoportocali.com/news-desk/dance-me-to-the-end-of-love-sti-chora-toy-koyfontina-kai-ton-chotzetion/