Τετάρτη, Οκτωβρίου 7

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός πιθανόν να μεταδίδεται και αερογενώς

ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός πιθανόν να μεταδίδεται και αερογενώς

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ επικαιροποίησαν σήμερα τις οδηγίες τους για την Covid-19, αναφέροντας ότι ορισμένες φορές ενδέχεται να μεταδίδεται αερογενώς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ορισμένες μολύνσεις μπορεί να οφείλονται σε έκθεση στον ιό σε μικροσταγονίδια ή αερολύματα που παραμένουν στον αέρα από λίγα λεπτά μέχρι και ώρες

(https://bit.ly/3ndJxIi).

Η επικαιροποίηση αυτή αναγνωρίζει δημοσιευμένες αναφορές που έδειξαν ότι υπήρξαν κάποιες περιορισμένες, ασυνήθιστες περιστάσεις στις οποίες άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από την Covid-19 μόλυναν άλλους ενώ βρίσκονταν σε απόσταση μεγαλύτερη των 2 μέτρων μεταξύ τους ή ότι κάποιοι μολύνθηκαν λίγη ώρα αφότου ένας θετικός στον νέο κορωνοϊό άνθρωπος είχε φύγει από τον χώρο όπου βρίσκονταν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα CDC σημείωσαν ότι η μετάδοση έγινε σε κλειστούς χώρους με κακό εξαερισμό όπου γίνονταν δραστηριότητες οι οποίες αναγκάζουν τους ανθρώπους να ανασαίνουν βαριά (για παράδειγμα, τραγουδούσαν ή αθλούνταν).

Τον περασμένο μήνα τα CDC είναι ανεβάσει στον ιστότοπό τους μια οδηγία, την οποία όμως κατέβασαν σχεδόν αμέσως, με την οποία έκαναν λόγο για πιθανή αερογενή μετάδοση του νέου κορωνοϊού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .