Κυριακή, Νοεμβρίου 22

Θεσσαλονίκη: Στήθηκε κινητό νοσοκομείο στο παρκινγκ του 424 ΣΝΘ

Θεσσαλονίκη: Στήθηκε κινητό νοσοκομείο στο παρκινγκ του 424 ΣΝΘ

Πρωτόγνωρες είναι οι καταστάσεις που βιώνει το ιατρικό προσωπικό σε αρκετά νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Επίκεντρο των τραγικών συνθηκών που έχει προκληθεί στις δομές υγείας από το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι η Θεσσαλονίκη.

Σε ορισμένα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, όπου οι κλίνες ΜΕΘ δεν επαρκούν για τον όγκο των περιστατικών με κορωνοϊό, οι διασωληνωμένοι αναγκαστικά δεν είναι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά σε κοινούς θαλάμους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, σε νοσοκομεία της Κατερίνης, της Βέροιας και του Πολύγυρου οι διασωληνωμένοι ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στον χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης στήθηκε ένα κινητό νοσοκομείο εκστρατείας το οποίο χρησιμοποιείται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Αποτελείται από κοντέινερς που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ. Ο λόγος που στήθηκε το κινητό νοσοκομείο είναι για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός των ασθενών με covid-19.

Πηγή: thestival.gr, open TV

Photo:  Screenshot βίντεο Open TV

 zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .