Σάββατο, Νοεμβρίου 21

Λεφτά δεν υπάρχουν, σανό όμως άπλετο

 Το εφιαλτικό ποσον των 50 δις € τζίρου θα χάσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις το 2020 - ενώ τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές, θα οδηγήσουν πολλές στη χρεοκοπία. Πλήρης αδιαφορία για το επιχειρείν, το οποίο είναι αυτό που θα πληρώσει μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Ακριβώς ότι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή.

Πρέπει να γίνει κατανοητό: Τα επιδόματα Χριστουγέννων δεν είναι λεφτά του αέρα. Οι επιχορηγήσεις της ΕΕ δεν είναι "τζάμπα λεφτά", είναι ΔΙΚΑ ΜΑΣ, αφού θα ζητηθούν ανταλλάγματα, δηλαδή θα τα πάρουν πίσω με άλλο τρόπο (τόκοι, πλειστηριασμοί, ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση κλπ.). ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που αυτοπαρουσιάζεται ως δέντρο στο οποίο φυτρώνουν ευρώ. Ούτε καμία νίκη αποτελεί το ότι μας δανείζουν. Επιτυχία θα ήταν να εξυπηρετούμε τα χρέη μας και να δανείζουμε εμείς. Δηλαδή η κυβέρνηση βάζει το χέρι στη τσέπη μας, παίρνει χρήματα και μας τα δίνει πίσω σαν να μας κάνει κάποιο δώρο!

Και την ίδια στιγμή που τα χρηματισμένα ΜΜΕ κραυγάζουν "ζήτω ζήτω η κυβέρνηση", η Κομισιόν προβλέπει πως το δημόσιο χρέος μας ως προς το ΑΕΠ θα είναι στο 160% το ... 2030! Προφανώς η πρόβλεψη της θα είναι λανθασμένη ως συνήθως, αλλά ακόμη και αν ήταν σωστή, παραμένει εφιαλτική - ενώ όσο δεν συζητείται το θέμα του χρέους, δεν υπάρχει ελπίδα.

Θα μου επιτρέψετε να κάνω χρήση για μια μό φορά της πολιτικο-κοινωνικής αργκό: Δηλαδή "Λεφτά δεν υπάρχουν, σανό όμως άπλετο"


Βασίλης Βιλιάρδος

 https://www.ksipnistere.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .