Αυτό είμαστε! Ο καθένας πρέπει να πιστέψει πως είναι μοναδικός, ξεχωριστός και υπέροχος μέσα στη μοναδικότητα του. Είμαστε μοναδικοί γιατί ο καθένας μας γεννήθηκε διαφορετικος. Εξυπηρετώντας ένα συγκεκριμένο σκοπό και με την προοπτική να πραγματοποιήσει τα πράγματα που γεννήθηκε για να πραγματοποιήσει. Κανένας δεν μπορεί να μας αντικαταστήσει στην ολοκλήρωση του σκοπού μας πάνω στη γη. Ο καθένας μας παίζει τον δικό του ρόλο και βάζει το δικό του λυθαράκι σε αυτό που λέγεται ανθρωπότητα και εξέλιξη. Σκεφτείτε πόσο πολυσύνθετος είναι ο καθένας μας! Έχει τα δικά του συναισθήματα, την δική του εξυπνάδα, τους δικούς του τρόπους αντιμετώπισης των πραγμάτων...
                                        
Και όσο και αν μοιάζουμε ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε ίδιοι, γιατί το πνέυμα μας και οι ψυχές μας διαφέρουν και ξεχωρίζουν. Σε άτομα με ελεύθερη βούληση μπορούμε να κρατάμε τα κλειδιά για κάθε κλειστή πόρτα που συναντάμε. Να βρίσκουμε μοναδικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα. Να μετατρέπουμε τα πάντα με τον δικό μας ιδιαίτερο τρόπο σε χαρά, ευτυχία και ομορφιά. Να μετατρέπουμε τα πάντα στην δική μας μοναδική αλήθεια!
Δεν χρειάζεται να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους άλλους γύρω μας! Δεν υπάρχει ανάγκη συγκρισης ατόμων, αφού η σύγκριση ανόμοιων όντων δεν είναι εφυκτή. Αντί να σπαταλάμε χρόνο συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους γύρω μας, γιατί δεν εκμεταλλεύομαστε για να μάθουμε από τους άλλους;
Γιατί δεν τον εκμεταλλευόμαστε για να μοιραστούμε μαζί τους τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους;
Δεν πρέπει ποτέ να νιώθουμε ανώτεροι ή κατώτεροι σαν όντα από τους γύρω μας! Δεν πρέπει να θυματοποιούμαστε αλλά ούτε και να αισθανόμαστε οι κυρίαρχοι του κόσμου. Πρέπει πάντα να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό , τον πραγματικό μας εαυτό, αυτόν που αποτελεί ένα θαύμα από την πρώτη στιγμή της ύπαρξης του! Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν! Ποτέ μην το ξεχνάτε αυτό!
Ο καθένας μας έχει ένα μυαλό που λειτουργεί παρόμοια -αλλά ποτέ με τον ίδιο τρόπο -με όλων των άλλων ανθρώπων γύρω μας.Το μυαλό μας είναι ικανό να σκεφτεί και να δημιουργήσει υπέροχα πράγματα. Χρησιμοποιήστε το μυαλό σας στο max! Ο κόσμος μας , η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες που περιμένουν να τις εκμεταλλευτούμε. Σκεφτείτε όλα τα όμορφα πράγματα που μπορούμε να απολαύσουμε αν μάθουμε να χρησιμοποιούμε το ξεχωριστό μας μυαλουδάκι και το κάνουμε να δουλεύει για την ευτυχία μας!


Εάν συνειδητοποιήσουμε πόσο μοναδικοί και πόσο ξεχωριστοί είμαστε μπορούμε να αλλάξουμε ακόμα και αυτό τον κόσμο που ζούμε. Μπορούμε να αφήσουμε το στίγμα μας στα πράγματα ! Εάν εκπληρώνουμε τα όνειρα μας , εάν πραγματοποιούμε τις ιδέες μας , δεν προσφέρουμε μόνο στον εαυτό μας αλλά αλλάζουμε σημαντικά την οικογένεια μας , το περιβάλλον μας , τον κόσμο ολόκληρο!

Έχουμε μοναδικές ικανότητες και ο καθένας μας είναι ιδιοφυΐα με τον δικό του τρόπο! Αντιδράστε! Μην σκέφτεστε ότι ο δίπλα σας μπορεί να κάνει καλύτερα από εσάς αυτό που εσείς επιθυμείτε και να αποθαρρύνεστε. Εάν αποθαρρύνεστε και γίνεστε διστακτικοί τότε απλά χάνετε την ευκαιρία να προσπαθήσετε και να πετύχετε!
Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας με αγάπη , την αγάπη που του αξίζει. Τονώστε το ηθικό σας και μην σταματάτε ποτέ να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας ότι είστε δυνατότεροι από ότι νομίζετε , ότι οι προοπτικές εξέλιξης σας δεν έχουν όριο , ότι οι δυνατότητες σας είναι απεριόριστες και αξιόλογες , ότι κάθε μέρα εξελίσσεστε προς το καλύτερο και ότι σας αξίζει να είσαστε ευτυχισμένοι γιατί είστε μοναδικοί!