Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

To NBC… ανακοίνωσε το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών!

trump

Στο NBC «βλέπουν» νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές της Τρίτης και πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα σοκάρει και πάλι τους Δημοκρατικούς για τους ίδιους ακριβώς λόγους για τους οποίους τους κέρδισε και το 2016.

Μένει να φανεί την Τρίτη ποιος θα δικαιωθεί: Το σύνολο των δημοσκοπήσεων, ή οι αναλυτές που «αφουγκράζονται» κάποια επιπλέον πράγματα σε μια πολιτική σύγκρουσή που το αποτέλεσμά της θα κριθεί στην «γραμμή»;

«O πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κερδίσει τον πρώην αντιπρόεδρο Joe Biden για τους ίδιους λόγους για τους οποίους το 2016 κατάφερε να σοκάρει την υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton» αναφέρει ο σχολιαστής του NBC Keith Koffler.

Όπως λέει χαρακτηριστικά «είναι κατανοητό γιατί η συμβατική σοφία θα αποδειχθεί και πάλι λάθος. Ο Τραμπ είναι και πάλι πίσω στις δημοσκοπήσει, η δημογραφική σύνθεση του έθνους συνεχίζει να αλλάζει με τρόπους που δεν συμφέρουν τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους (εννοεί τις αθρόες αμερικανοποιήσεις αλλοδαπών που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια οι Δημοκρατικοί με σκοπό να κυριαρχήσουν στο εκλογικό σώμα), ο κορωνοϊός έφερε θάνατο και οικονομική καταστροφή σε όλη την χώρα και η προσωπικότητα του Τραμπ προκαλεί αντιπαλότητες κυρίως στις γυναίκες ψηφοφόρους και στους κατοίκους των προαστίων.

Αλλά ο Biden και οι συνεργάτες του κάνουν τα ίδια λάθη που θα εξασφαλίσουν ότι τίποτε από αυτά δεν θα μετρήσει. Το μόνο ερώτημα είναι κατά πόσο θα συμβεί αυτό.

Η οικονομία γυρίζει και συνεισφέρει στην δύναμη του Τραμπ. Ο πρόεδρος έκανε σημαντική προσέγγιση των μειονοτήτων και αρκετοί μαύροι ψηφοφόροι αλλάζουν από Δημοκρατικοί σε Ρεπουμπλικάνους και αυτό μπορεί να τους εξασφαλίσει πολιτείες όπως η Georgia, η Florida, το Ohio, η Pennsylvania, το Michigan και η North Carolina.

Να μην προσθέσουμε το γεγονός ότι ο Τραμπ αντίθετα με τον Biden περιοδεύει συνεχώς.

Σκεφτείτε ότι η Χίλαρι Κλίντον κλωτσάει τον εαυτό της επειδή δεν εμφανίστηκε ούτε μια φορά στο Wisconsin.

Στο μεταξύ ο Biden ξεκίνησε καθυστερημένα λιγάκι τις περιοδείες. Αυτό είναι ένα πείραμα μεγάλου ρίσκου. Όλοι οι σύγχρονοι υποψήφιοι ταξίδεψαν όσο ανθρωπίνως δυνατόν γίνονταν και ακόμα περισσότερο. Το να συναντάς και να μιλάς με τους ψηφοφόρους υπεύθυνα είναι το κλειδί.

Οι περιοδείες δεν αγγίζουν απλώς τους ψηφοφόρους, δίνει μια αίσθηση κοινωνικότητας που ο κόσμος την θέλει σε έναν ηγέτη.

Άλλωστε όπως ανακοίνωσε το Commerce Department το τρίτο τρίμηνο το ΑΕΠ αναπτύχθηκε κατά 33% και αυτό ευθέως θα ενισχύσει το επιχείρημα του Τραμπ ότι είναι ο καλύτερος για να σώσει την οικονομία.

Ο Τραμπ παραπονιέται για τις επιστολικές ψήφους αλλά αυτό μπορεί να τον βοηθήσει διότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα ψηφίσουν αυτοπροσώπως αντίθετα πολλές επιστολικές ψήφοι το πιθανότερο είναι ότι θα απορριφθούν λόγω των λαθών που έχουν γίνει κατά την συμπλήρωσή τους είτε γιατί ταχυδρομήθηκαν αργά είτε γιατί χάθηκαν.

Το ότι ανεβαίνουν τα νούμερα του Covid-19 δεν ευνοεί απαραίτητα τον Μπάιντεν. Ο Trump λέει πως είναι ώρα να ανοιχτεί η οικονομία και αν σταματήσουμε να ανησυχούμε τόσο για την διάδοση του ιού. Ο κόσμος έχει κόπωση από την πανδημία και είναι ανυπόμονος να επιστρέψει στην κανονική του, προ-Covid ζωή ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να βάλουν σε κάποιο κίνδυνο την ζωή τους.

Ακόμα και οι εθελοντές του Biden μένουν στα σπίτια τους με τους γονείς τους αντί να βλέπουν ψηφοφόρους.

Μόλις πρόσφατα η εκστρατεία του Biden βγήκε από τα υπόγεια ενώ στο μεταξύ ο Τραμπ επί μήνες έρχεται σε επαφή με τους ψηφοφόρους στις πόρτες τους.

Όλα δείχνουν πως ο Μπάιντεν αγνοεί βασικούς κανόνες σύγχρονης πολιτικής εκστρατείας.

Φυσικά έχει στοιχίσει στον Μπάιντεν και η εισήγησή του να «εξολοθρεύσει» την πετρελαϊκή βιομηχανία! Όταν ρωτήθηκε γιατί απάντησε «επειδή μολύνει πάρα πολύ».

Οι Αμερικανοί υποφέρουν από την οικονομική κρίση του ιού και ο Μπάιντεν διέπραξε γκάφα ιστορικών διαστάσεων. Το σχόλιό του μπορεί να του στοιχίσει την Πενσιλβανία όπου το σχιστολιθικό πετρέλαιο έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Σε ότι αφορά τις δημοσκοπήσεις αδυνατούν να προβλέψουν το κενό ενθουσιασμού ανάμεσα στους ψηφοφόρους του Μπάιντεν και του Τραμπ και δεν μπορούν να «δουν» τους λεγόμενους «ντροπαλούς ψηφοφόρους» του Τραμπ.

Ο κόσμος που φοβάται να πει ότι υποστηρίζει τον Τραμπ είναι «πιο ντροπαλός από ποτέ».

Το φαινόμενο αυτό μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από του 2016».

 

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/to-nbc-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b1%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b9/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .