Δευτέρα, Νοεμβρίου 2

Είναι ένα αίσχος που πρέπει να αποκατασταθεί! Καλοφάγωτα από την εργολαβία, δουλικό των Βενιζέλου-Γιωργάκη-Κούλη;

Τι είναι αυτά τα χάλια, ρωτάνε πολλοί/ες με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με το τσιμεντάρισμα στο βράχο της Ακρόπολης. Απαντώ:
1. Είναι η κυριαρχία της εργολαβικής αντίληψης της αρπαχτής για τις... επεμβάσεις επί των μνημείων.
2. Είναι η υποχώρηση, υποβάθμιση, απαξίωση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ που υποκαθίστανται από τρίτους. Είναι το αποτέλεσμα της εκχώρησης σε άσχετα Ιδρύματα και εργολάβους, αρμοδιοτήτων του κράτους και των αρμόδιων υπηρεσιών της αρχαιολογικής υπηρεσίας.
3. Είναι η πολιτική επιλογή τα όποια έργα/επεμβάσεις να γίνονται για το θεαθήναι, για εγκαίνια και φιέστες, για να "πιαστούν" αυθαίρετα χρονοδιαγράμματα και πλάνα ταχύτητας και "αποτελεσματικότητας", αγνοώντας την ουσία της προστασίας.
4. Είναι ο ευτελισμός των διαδικασιών, του ΚΑΣ, της έννοιας της προμελέτης/οριστικής μελέτης/μελέτης κατασκευής.
5 Είναι η κυριαρχία μια αισθητικής ποιότητας που προσβάλει μνημείο και επισκέπτες, προδίδει άγνοια των υλικών και άυλων αξιών του μνημείου, τελικά γελοιοποιεί και υποβαθμίζει το μνημείο.
6. Είναι η προσχηματική επίκληση της προσβασιμότητας για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα, προκειμένου να επιβληθεί μια προσβλητική ασχήμια, δίχως καν τα τηρούνται οι προδιαγαφές προσβασιμότητας τις οποίες υποτίθεται πως υπηρετούν οι εμπνευστές της.
7. Είναι ένα αίσχος που πρέπει να αποκατασταθεί.
Stathis Gkotsis

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2020/10/blog-post_337.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .