Καταπολεμήστε τον διαβήτη με πέντε πανίσχυρα βότανα

Οι ευεργετiκές επιδράσεις των βοτάνων της φύσης βοηθούν σημαντικά και αποδεδειγμένα όσους πάσχουν από διαβήτη ή βρίσκονται σε προ-διαβητική φάση. Τα πέντε βότανα που ακολουθούν αποτελούν μία πολύ καλή εναλλακτική μορφή θεραπείας για τους διαβητικούς ασθενείς: οι ενέσεις ινσουλίνης και τα χάπια για τον διαβήτη σαφώς και δεν αποτελούν την μοναδική θεραπεία -
1) Τζίνσενγκ - Είναι γνωστό για την ιδιότητα του να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα αποτελώντας ένα ισχυρότατο όπλο στην μάχη κατά του διαβήτη. Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το έτος 2000 από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά, κατέδειξε ότι μία απλή δόση τζίνσενγκ τριών γραμμαρίων βοηθά σημαντικά στην μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα έπειτα από ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε
υδατάνθρακες - η κατανάλωση τζίνσενγκ πρίν ή μετά το γεύμα βοηθά σημαντικά να παραχθούν ωφέλιμα αποτελέσματα.

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2001 έδειξε ότι ακόμη και πολύ χαμηλές δόσεις τζίνσενγκ (τόσο χαμηλές όσο ακόμη και ένα γραμμάριο) ήταν αρκετές για να παράξουν σχεδόν ίδια θεραπευτικά οφέλη.
Βασιζόμενοι στα αποτελέσματα των δύο ανωτέρω μελετών, οι ερευνητές συνέστησαν στους διαβητικούς ασθενείς να λαμβάνουν τουλάχιστον μία δόση τζίνσενγκ ενός γραμμαρίου 40 λεπτά πριν τα γεύματα τους ώστε να ομαλοποιούνται με φυσικό τρόπο τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.. Σαφέστατα η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: ο συνδυασμός τζίνσενγκ με μία διατροφή χαμηλή σε υδατάνθρακες και σάκχαρα μπορεί να βελτιώσει σε σημαντικό βαθμό την κατάσταση του διαβητικού ασθενούς.
2) Φύλλα του βοτάνου ''ιερός βασιλικός'' - Τα φύλλα του "ιερού βασιλικού" χρησιμοποιούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην Νότια Ασία για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Στις ημέρες μας, έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί ένα ισχυρότατο ρυθμιστή των επιπέδων τόσο του σακχάρου όσο και των λιπιδίων στο αίμα μας, συντελώντας αποτελεσματικά στην θεραπεία του διαβήτη . Σύμφωνα με κλινική μελέτη που πραγματοποιήθηκε έναντι εικονικού φαρμάκου (placebo-controlled study) που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Clinical Pharmacy and Therapeutics, η μέτρια λήψη του βοτάνου holy basil μπορεί να συντελέσει σε μία μείωση έως και 20 τοις εκατό στα επίπεδα σακχάρου του αίματος .
Το συγκεκριμένο βότανο καταναλώνεται συνήθως με την μορφή αφεψήματος, και συνηθέστερα ως μία εκδοχή του γνωστού μας τσαγιού.
3) Κανέλα - Η κανέλα συγκεντρώνει πολύ περισσότερες θεραπευτικές ιδιότητες από όσες γνωρίζουμε. Όπως και το τζίνσεγκ, αποτελεί μία εξόχως ρυθμιστική πηγή του επιπέδου σακχάρου στο αίμα - αλλά επίσης λειτουργεί θεραπευτικά και σε περιπτώσεις αυξημένης αρτηριακής πίεσης.
Η κατανάλωση κανέλας στο ενδιάμεσο των γευμάτων μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους διαβητικούς ασθενείς να "ανταπεξέλθουν" στις απότομες αυξήσεις και μειώσεις των επιπέδων σακχάρου. Οι θεραπευτικές δόσεις κανέλας συνεισφέρουν σημαντικά στην ενίσχυση της ινσουλινικής απόκρισης διορθώνοντας τα ίδια τα συμπτώματα που σχετίζονται με τον διαβήτη.
4) Δίκταμο Φρύγανο ενδημικό της Κρήτης με φαρμακευτικές ιδιότητες γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Χρησιμοποιείται ως φάρμακο με τη μορφή συνήθως του αφεψήματος. Χρησιμοποιείται σαν αντισπασμωδικό, τονωτικό, αντιδιαβητικό και επουλωτικό των πληγών (περιγράφεται έτσι ήδη από την εποχή του Θεόφραστου). Το αιθέριο έλαιο του δικτάμου, το δικταμέλαιο, χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό διαφόρων ηδυπότων, ιδίως του βερμούτ, καθώς και στην αρωματοποιϊα και τη φαρμακευτική.
5) Σκόρδο και κρεμμύδια - Το σκόρδο και τα κρεμμύδια γνωρίζουμε καλά ότι βοηθούν σημαντικά στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης - όμως η ευεργετική τους επίδραση επεκτείνεται και στην ιδιότητα μείωσης της γλυκόζης στο αίμα..
ΠΗΓΗ