Σάββατο, Ιανουαρίου 2

Γ. Τράγκας: Το 2020 ήταν μια χαμένη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα Ο ιός έφερε μια ιδιότυπη «Χούντα» στην Ελλάδα και αποκάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Μας εγκαταλείπει το 2020. «Η χαμένη χρονιά», όπως την περιέγραψε το εξώφυλλο του περιοδικού Time. Απόψε στις 12πμ δεν θα αλλάξουμε χρόνο «πνιγμένοι» από αγκαλιές, φιλιά, φώτα και πυροτεχνήματα. Ακόμη και στο Λας Βέγκας οι θαμώνες των ξενοδοχείων και των καζίνων θα είναι μετρημένοι και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.

Απόψε το βράδυ φεύγει η χρονιά που άλλαξε την κανονικότητα της ζωής του ανθρώπου, που βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου άβυσσο ύφεσης, και που προσέθεσε στους φτωχούς 200 εκατομμύρια ανθρώπους. Μια χρονιά που έκανε το χρυσάφι της λέσχης των billionaires να φθάσει στα ύψη, στην κορυφή του Έβερεστ. Απόψε φεύγει το 2020 χωρίς ουδείς Έλληνας ή ξένος να περιμένει πολλά. Χωρίς να περιμένει πολλά και καλά από το 2021.

Η παγκόσμια ειδησεογραφία κατακλύζεται από τον ανταγωνισμό των εταιρειών που παράγουν εμβόλια, και από τα δισεκατομμύρια που καταβάλλονται είτε για τα δυτικά είτε για τα ρωσικά εμβόλια. Σίγουρα όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε δεν τα έφερε μόνο ένας «κατακόκκινος» ιός με ακίδες. Δεν είναι ανάγκη να είσαι συνωμοσιολόγος, σεναριογράφος ταινιών επιστημονικής φαντασίας του Χόλυγουντ ή αρνητής εκ πεποιθήσεως για να αντιληφθείς με μια ματιά ποιοι κέρδισαν από το παγκόσμιο lockdown. Δεν είναι ανάγκη να είσαι συνωμοσιολόγος για να καταλάβεις γιατί μειώθηκαν οι ανθρώπινες ελευθερίες σε όλη την υφήλιο, γιατί υπέστη έκπτωση η δυτική Δημοκρατία, και ποιους ευνοεί αυτός ο δικτατορικός υγειονομικός έλεγχος, μαζί με την απώλεια των ανθρώπινων ελευθεριών.

Φταίει η νυχτερίδα που μόλυνε τον μυρμηγκοφάγο; Φταίει ο Κινέζος που αγόρασε το μυρμηγκοφάγο στη λαϊκή αγορά της Ουχάν και τον έκανε γκουρμέ; Φταίει το «μαγείρεμα» των ιών στο κρατικό εργοστάσιο ιολογίας της Ουχάν;

Αν παρατηρήσεις πώς διαμορφώθηκαν τα πράγματα σε έναν χρόνο, βγάζεις το συμπέρασμα ότι αυτός ο ιός, ο υπερμεταδοτικός, με τη μηδαμινή θνησιμότητα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, βοήθησε την οικονομία της Κίνας. Πολλαπλασίασε τα κέρδη των πολυεθνικών των φαρμάκων, της Big Pharma, και έδωσε αμέτρητα πλούτη στους άρχοντες της SiliconValley. Επίσης ανέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ, και ενίσχυσε την κατάχρηση εξουσίας σχεδόν σε όλες τις περιοχές του κόσμου.

Ο ιός έφερε, ακόμη, μια ιδιότυπη «Χούντα» στην Ελλάδα και αποκάλυψε το αποκρουστικό πρόσωπο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Εγκατέστησε στη ζωή μας τον Σωτήρη, τον Χαρδαλιά, μια απωθητική προσωπικότητα που λέγεται Σύψας, μια πολύχρωμη Ματίνα Παγώνη που τρομοκρατεί καθημερινά εκατομμύρια ανθρώπους. Έφερε στη ζωή μας μια ομάδα λοιμωξιολόγων που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι παίζοντας το «παιχνίδι» του Μαξίμου έγιναν «τηλεοπτικοί μαϊντανοί» χάνοντας κάθε ίχνος σοβαρότητος.

Ήταν μια καταστροφική χρονιά. Μια χαμένη χρονιά για όλη την ανθρωπότητα. Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα έμαθε να ζει έναν εφιάλτη. Εκατομμύρια άνθρωποι απώλεσαν τις εργασίες τους, και ήδη έχουν καταστραφεί παρά τις ενισχύσεις-«αντίδωρα» που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη διαλαλώντας ότι έτσι «σώζει» την οικονομία.

Οι περισσότεροι Έλληνες, όπως και οι ξένοι, έχουν αντιληφθεί ότι οι επιστήμονες που βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα είναι είτε ελλιποβαρείς είτε έξω από την πραγματικότητα είτε καθοδηγούμενοι ως εργαλεία παραπληροφόρησης από την σημερινή εκτελεστική εξουσία. Επί ένα έτος υπήρξαν αντιφατικοί σε όλες τις οδηγίες τους.

Η κυβέρνηση θέλησε, προκειμένου να επιτύχει την απόλυτη απορρύθμιση της αγοράς και την εφαρμογή των μέτρων, να «αγιοποιήσει» τον Τσιόδρα. Επίσης θέλησε να φτιάξει μια «αγιογραφία» γύρω από έναν υγειονομικό πατερούλη. Ωστόσο, απέτυχε. Η Διαύγεια απέδειξε ότι ο κύριος Τσιόδρας είναι ένας ανήθικος άνθρωπος. Ένας ανήθικος επιστήμονας που δέχτηκε να μπει μπροστά από τον Μητσοτάκη, ενώ ήταν ανακατεμένος στη σκανδαλώδη υπόθεση της προμήθειας των εμβολίων H1N1, μαζί με τον Κοντοζαμάνη. Η επιλογή από τον Μητσοτάκη των δύο πρωταγωνιστών ενός σκανδάλου που απασχόλησε τη δικαιοσύνη, δείχνει τον αμοραλισμό του ιδίου του πρωθυπουργού αλλά και την ανηθικότητα του κυρίου Τσιόδρα. Ο τελευταίος, επιχορηγούμενος από την GlaxoSmithKline και από άλλες πολυεθνικές μαζεύοντας τσουβάλια χρυσού, όπως και ο Σύψας και άλλοι, δέχτηκε να αναλάβει την προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών..triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .