Κυριακή, Ιανουαρίου 24

Πάνω από 12.400 κάτοικοι του Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στον ιό αφού είχαν εμβολιασθεί!

Οι εξηγησεις του φαινομενου

Όλα είναι φλου, περισσότερο από τον Μπάμπη τον Φλου

Περισσότεροι από 12.400 κάτοικοι του Ισραήλ βρέθηκαν θετικοί στο COVID-19 μετά τον εμβολιασμό, μεταξύ των οποίων 69 άτομα που είχαν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση, η οποία άρχισε να χορηγείται στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, ανέφερε το Υπουργείο Υγείας. Αυτό αντιστοιχεί στο 6,6% των 189.000 εμβολιασμένων ατόμων που έλαβαν τεστ κοροναϊού μετά τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, 5.348 άτομα βρέθηκαν μολυσμένα έως και μια εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου, από τα 100.000 άτομα που εμβολιάστηκαν και στη συνέχεια

δοκιμάστηκαν μια εβδομάδα αργότερα – ποσοστό μόλυνσης 5,4% αυτών που εμβολιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου-μεταδίδει ο ιστότοπος της Haaretz.

Άλλα 5.585 άτομα είχαν εντοπιστεί θετικά για τον ιό μεταξύ της όγδοης και της 14ης ημέρας μετά τη λήψη του πρώτου εμβολίου – 8,3 τοις εκατό από τα 67.000 άτομα που εμβολιάστηκαν και ελέγχθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μετά τον εμβολιασμό.

Εμβολιασθέντες εντοπίσθηκαν θετικοί στον ιό μετά από δύο εβδομάδες και πλέον από τη λήψη της πρώτης δόσης- μεταξύ της 15ης και της 21ης ημέρας-, μια περίοδο κατά την οποία η μερική ανοσία έχει ήδη αρχίσει να ισχύει.

Από τα 20.000 άτομα που εξετάσθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μετά το εμβόλιο, 1.410 άτομα ήταν θετικά, περίπου 7,2 τοις εκατό.

Από τα 3.199 άτομα που έκαναν τεστ κοροναϊού από την 22η ημέρα έως την 28η ημέρα μετά το πρώτο εμβόλιο, 84 βρέθηκαν να είναι θετικά (2,6%), συμπεριλαμβανομένων 69 ατόμων που είχαν ήδη εμβολιαστεί δύο φορές.

Περίπου 2,15 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί στο Ισραήλ τον τελευταίο μήνα, εκ των οποίων 300.000 έχουν ήδη λάβει μια δεύτερη δόση.

Σε αυτό το στάδιο είναι ακόμη δύσκολο να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, προς το καλύτερο ή το χειρότερο (;).

Σε ορισμένες ομάδες εμβολιασμένων ατόμων κατά τις διάφορες περιόδους μετά το εμβόλιο, η αναλογία των θετικών εξετάσεων αντιστοιχεί στην αναλογία των θετικών εξετάσεων στο γενικό πληθυσμό, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων δεν εμβολιάστηκε ακόμη!!!

Θα μπορούσαν επίσης να υπάρξουν ζητήματα που σχετίζονται με το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς που εμβολιάστηκαν πρώτα και που έχουν συσσωρεύσει τον περισσότερο χρόνο μετά τον εμβολιασμό είναι άνω των 60 ετών.

Εν τω μεταξύ, οι ορολογικές δοκιμές που έγιναν σε υπαλλήλους του Sheba Medical Center στο Tel Hashomer μια εβδομάδα αφότου είχαν λάβει τη δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer έδειξαν ότι από τους 102 υπαλλήλους που δοκιμάστηκαν, οι 100 είχαν επίπεδα αντισωμάτων μεταξύ 6 έως 20 φορές υψηλότερα από αυτά που είχαν παρουσιάσει την εβδομάδα νωρίτερα.

Οι υπάλληλοι της Sheba ενθαρρύνονται πολύ από αυτά τα αποτελέσματα, και σύμφωνα με τον καθηγητή Gili Regev-Yohai, διευθυντή της μονάδας πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων του νοσοκομείου, «Είναι συναρπαστικό. Αυτό σημαίνει ότι το εμβόλιο λειτουργεί θαυμάσια και ελπίζουμε να δούμε μια μείωση της συχνότητας μόλυνσης σε λίγες μέρες. ”

Τα στατιστικά στοιχεία για τη μόλυνση μεταξύ εκείνων που έχουν εμβολιαστεί στον γενικό πληθυσμό δείχνουν τη σημασία του χρόνου που περνά στην ανοσία. Σύμφωνα με την Pfizer, το μεγάλο άλμα στην ασυλία προορίζεται να γίνει μεταξύ της ημέρας 15 και της 21ης ημέρας, όταν η αποτελεσματικότητα του εμβολίου προορίζεται να πάει από 52% σε 89%, με τη δεύτερη δόση να προορίζεται να προσφέρει στο άτομο που έχει εμβολιασθεί 95% προστασία.

Ωστόσο, αυτές οι στατιστικές, ενθαρρυντικές ως έχουν, δεν μπορούν να καθορίσουν το επίπεδο προστασίας που παρέχει το εμβόλιο σε κάθε άτομο. Επιπλέον, όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται, τόσο πιο πιθανά θα εντοπιστούν κενά μεταξύ των αποτελεσμάτων της Pfizer στις κλινικές δοκιμές και των αποτελεσμάτων στη πραγματική ζωή, όχι μόνο όσον αφορά το επίπεδο αποτελεσματικότητας του εμβολίου για τα άτομα, αλλά και σχετικά με τη γενική αποτελεσματικότητά του και την ικανότητά του να παρέχει «ασυλία κοπαδιών».

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα επειδή δεν είναι ακόμη σαφές σε ποιο βαθμό το εμβόλιο προστατεύει από μεταλλάξεις του ιού.

Μέχρι σήμερα, το 86 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 70 έως 79 έχουν εμβολιαστεί.

Η Pfizer είχε αναφέρει ότι το εμβόλιο ήταν πολύ αποτελεσματικό μεταξύ αυτών των 65 και άνω, παρέχοντας 95% προστασία μεταξύ των 7.000 συμμετεχόντων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις δοκιμές του. Αυτή η στατιστική θα πρέπει να αποδειχθεί στην πραγματική ζωή, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα του ατόμου διαβρώνεται με την πάροδο του χρόνου και γίνεται λιγότερο ισχυρό σε σύγκριση με αυτό ενός νεότερου ατόμου.
Κάποιος μπορεί να το δει αυτό στο εμβόλιο της γρίπης, για παράδειγμα, το οποίο είναι λιγότερο από 60 τοις εκατό αποτελεσματικό μεταξύ αυτών των 65 και άνω, ενώ είναι 80 έως 90 τοις εκατό αποτελεσματικό στους νεότερους ανθρώπους, ακόμη και όταν το συστατικό του εμβολίου είναι προσαρμοσμένο στα στελέχη της γρίπης πιο συχνά κατά τη διάρκεια μιας δεδομένης περιόδου.

Αλλά η ηλικία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που παίζει ρόλο. Η διάβρωση του ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να επηρεαστεί από την κληρονομικότητα, τον τρόπο ζωής, την έκθεση στο περιβάλλον και πολλά άλλα. Γι ‘αυτό με τα χρόνια έχουν αναπτυχθεί διάφοροι δείκτες για τη μέτρηση της «ανοσολογικής ηλικίας» ξεχωριστά. «Η διαφορά στις ανοσολογικές αντιδράσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι τεράστια», λέει ο καθηγητής Yoram Reiter, ειδικός στη μοριακή ανοσολογία στο Technion – Israel Institute of Technology.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις χορηγούμε εμβόλια, αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη δύναμη της απόκρισης ή του επιπέδου προστασίας, είτε στο επίπεδο των αντισωμάτων είτε στο επίπεδο της κυτταρικής προστασίας».
Η πιο εμφανής διαφορά μέχρι σήμερα είναι η ανταπόκριση και οι παρενέργειες των εμβολιασμένων ατόμων ηλικίας 55 ετών και κάτω σε σύγκριση με εκείνους που είναι μεγαλύτεροι. Οι δοκιμές Pfizer διαπίστωσαν ότι η συχνότητα εμφάνισης παρενεργειών ήταν διαφορετική για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.

«Αυτό δεν είναι μοναδικό για το εμβόλιο κοροναϊού», λέει ο Reiter, σημειώνοντας ότι ο «μηχανισμός ενεργοποίησης» του σώματος ή ο τρόπος με τον οποίο το ανοσοποιητικό σύστημα ανταποκρίνεται μερικές εβδομάδες μετά από ένα εμβόλιο, είναι διαφορετικός για τους νεότερους από τους ηλικιωμένους.

«Με τα ηλικιωμένα άτομα είναι γενικά σε χαμηλότερο επίπεδο, γι ‘αυτό η έκθεση στη δεύτερη δόση, η οποία μιμείται τον ιό, δημιουργεί μια λιγότερο ισχυρή απόκριση. Γι ‘αυτό βλέπουμε λιγότερες αντιδράσεις ή παρενέργειες που εκφράζουν την ενεργή απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος. ”
Ωστόσο, τόνισε, η έλλειψη αντιδράσεων ή παρενεργειών δεν δείχνει ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό ή ότι το ανοσοποιητικό σύστημα είναι ανεπαρκές.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Zvika Granot, έναν εμπειρογνώμονα ανοσολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου, «Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ηλικιωμένου είναι λιγότερο αποτελεσματικό και αυτός είναι προφανώς ο λόγος για τις διαφορές στις αντιδράσεις. Ένας 70χρονος θα αντιδρά διαφορετικά σε έναν ιό από έναν 20χρονο. Η απόκριση στη δεύτερη δόση, σε αντίθεση με την πρώτη, είναι ήδη η απόκριση του σώματος στον ιό, ή στην περίπτωση αυτή η πρωτεΐνη που παράγει το κύτταρο μιμείται τον ιό. ”

«Σε γενικές γραμμές, ένας επίκτητος ανοσοποιητικός μηχανισμός είναι λιγότερο ευέλικτος μεταξύ των ηλικιωμένων και γενικά λιγότερο ανταποκρίνεται. Αυτό σημαίνει μια πιο αργή και λιγότερο ισχυρή αντίδραση. Αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι λιγότερο αποτελεσματικό. Αλλά σίγουρα εξηγεί γιατί στους ηλικιωμένους μια συχνή αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος με παρενέργειες είναι λιγότερο συχνή. “

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .