Τετάρτη, Ιουνίου 7

Πυρηνικός εφιάλτης στην Ζαπορίζια: Σε κατάσταση συναγερμού το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης

Μετά την καταστροφή του φράγματος της Κακχόβκα που έριξε την στάθμη του νερού
Πυρηνικός εφιάλτης στην Ζαπορίζια: Σε κατάσταση συναγερμού το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης
Σε κατάσταση συναγερμού έχει μπει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο της Ευρώπης, αυτό της Ζαπορίζια, μετά την ανατίναξη του φράγματος της Κακχόβκα.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνή Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) πρόκειται να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μετά την ανατίναξη του φράγματος της Κακχόβα.

Ο Grossi σημείωσε ότι εάν η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την

ψύξη των αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου, πέσει κάτω από τα 12,7 μέτρα, δεν θα είναι δυνατόν να συνεχιστεί η άντληση από εκεί.

Ο Grossi σημείωσε ότι εάν η στάθμη του νερού στον ταμιευτήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται για την ψύξη των αντιδραστήρων του πυρηνικού εργοστασίου, πέσει κάτω από τα 12,7 μέτρα, δεν θα είναι δυνατόν να συνεχιστεί η άντληση από εκεί.

Σε περίπτωση παρατεταμένης απουσίας νερού ψύξης των αντιδραστήρων, η γεννήτρια ντίζελ έκτακτης ανάγκης ενδέχεται να παρουσιάσει βλάβη.

Ρωσία: Συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μετά την ανατίναξη του φράγματος της Κακχόβκα

Στον ΟΗΕ πηγαίνει η Ρωσία το θέμα με την πλημμύρα της Χερσώνας και περιοχών της Ζαπορίζια, μετά την ανατίναξη του φράγματος της Κακχόβκα.

Η Μόσχα πηγαίνει το θέμα με την πλημμύρα της Χερσώνας και περιοχών της Ζαπορίζια στον ΟΗΕ.

Πιο συγκεκριμένα, η Ρωσία θα συγκαλέσει Σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σχετικά με την καταστροφή του φράγματος της Κακχόβκα.

Αυτό έκανε γνωστό ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη, Αντιπρόσωπος Nebenzya.

Θυμίζουμε πως 5 είναι τα μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Κίνα.

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ εκφράζουν την ανησυχία τους για την ανατίναξη του φράγματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ» μετά τις αναφορές για την έκρηξη στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία φράγμα στην Ουκρανία και προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τις πιθανές επιπτώσεις, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη 

Σε ανάρτησή του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σχολίασε την έκρηξη στο φράγμα, λέγοντας ότι:

«Ρώσοι τρομοκράτες. Η καταστροφή του φράγματος του υδροηλεκτρικού σταθμού της Καχόβκα επιβεβαιώνει σε όλο τον κόσμο ότι πρέπει να εκδιωχθούν από κάθε γωνιά της ουκρανικής γης. Ούτε ένα μέτρο δεν πρέπει να τους μείνει, γιατί χρησιμοποιούν κάθε μέτρο για τον τρόμο. Μόνο η νίκη της Ουκρανίας θα επιστρέψει την ασφάλεια. Και αυτή η νίκη θα έρθει. Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να σταματήσουν την Ουκρανία με νερό, πυραύλους ή οτιδήποτε άλλο».

Ενώ σύμφωνα με τον Πεσκόφ, «πρόκειται για σαμποτάζ το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολύ σοβαρές συνέπειες για δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της περιοχής, περιβαλλοντικές συνέπειες και συνέπειες άλλης φύσης που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί».

 pronews.gr στο Instagram

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .