Σάββατο, Δεκεμβρίου 17

Τα γυρίζει ο Παπανδρέου για την ημερομηνία εκλογών - Αντιδρά η ΝΔ


Τα γυρίζει ο Παπανδρέου για την ημερομηνία εκλογών - Αντιδρά η ΝΔ. Θεωρούν ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ
Και νέες φωτιές άναψαν οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος  μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, πήρε σαφή θέση υπέρ της αναβολής των εκλογών και της παράτασης του χρόνου ζωής της κυβέρνησης υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «είναι πολύ σημαντικό να μείνει αυτή η κυβέρνηση για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, για να μπορέσει να ολοκληρώσει ένα εθνικό έργο. Ένα εθνικό έργο για τη χώρα». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη ότι τα όποια νέα μέτρα χρειαστούν, θα πρέπει να ληφθούν από την τωρινή κυβέρνηση. «Προσέξτε τον παραλογισμό:
θα διαπραγματευτούμε τώρα με τους εταίρους μας, μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία συμμετέχουν οι κύριες πολιτικές δυνάμεις της χώρας, θα ψηφίσουμε αυτή τη συμφωνία με συντριπτική πλειοψηφία και, στη συνέχεια, θα ζητήσουμε μερικούς μήνες αργότερα αλλαγή αυτής της συμφωνίας! Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης και τώρα πρέπει όλες οι δυνάμεις να αναλάβουν τις ευθύνες τους, συμμετέχοντας σ’ αυτήν, με τις θέσεις τους, βεβαίως, με τις προτάσεις τους, για να είναι ακόμα καλύτερες οι διαπραγματεύσεις και το αποτέλεσμά τους».

«Έκρηξη» στη ΝΔ
Με το που έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Παπανδρέου στη ΝΔ σήμανε συναγερμός. Οι αντιδράσεις ήταν έντονες καθώς οι άμεσες εκλογές και μάλιστα στις 19 Φεβρουαρίου είχαν συμφωνηθεί μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαρά ενώπιον του Κάρολου Παπούλια. Στη ΝΔ, μάλιστα, επικρατεί οργή και θεωρούν ότι ο κ. Παπανδρέου παίζει παιχνίδια που έχουν να κάνουν με τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας έτσι να κερδίσει χρόνο για τις εξελίξεις σχετικά με τη διαδοχή του. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμου Χαρακόπουλου, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Ο κ. Παπανδρέου δεν ήξερε τι υπέγραφε όταν συμφωνούσε στο Προεδρικό Μέγαρο; Δεν μπορεί ο βίος της κυβέρνησης να συναρτάται από τις ισορροπίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ».
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, με δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», σε πολύ πιο ήρεμο ύφος, είπε ότι «η 19η Φεβρουαρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί μια μικρή μόνο παράταση, όπως είπε, μίας έως δύο εβδομάδων. Αναφερόμενος σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ζητούν παράταση της κυβερνητικής θητείας, ο κ. Μιχελάκης αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ να τα μεταφέρουμε στην πατρίδα;». Σε ερώτηση για το αν ο Αντώνης Σαμαράς θα επιδιώξει νέα εκλογική αναμέτρηση, αν δεν κερδίσει την αυτοδυναμία, κ. Μιχελάκης, επανέλαβε ότι μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και ότι ισχύουν όλες οι δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά. «Ο λαός θα φερθεί με σωφροσύνη και θα ψηφίσει αυτόν που θα βγάλει την πατρίδα από την κρίση και θα δώσει την εμπιστοσύνη στη Νέα Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά.

eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .