Παρασκευή, Μαρτίου 16

ΦΩΤΟ: Οι ανοιξιάτικοι επισκέπτες της Πρέσπας

ΦΩΤΟ: Οι ανοιξιάτικοι επισκέπτες της Πρέσπας
Με το άσπρο χρώμα της ελπίδας, ότι σύντομα θα τελειώσει ο φετινός βαρύς χειμώνας, «βάφτηκε» η Πρέσπα.
Με καθυστέρηση ενός μήνα, λόγω καιρού, άρχισαν να καταφτάνουν στη χιονισμένη Πρέσπα οι πρώτοι αργυροπελεκάνοι, «αναπτερώνοντας» τη διάθεση των κατοίκων, καθώς η άφιξη τους σημαίνει ότι ο χειμώνας τελειώνει και η άνοιξη είναι προ των πυλών.


Η Πρέσπα κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης αποικίας Αργυροπελεκάνων στον κόσμο. Το μέγεθος του συνολικού πληθυσμού του παγκόσμια απειλούμενου αυτού είδους εκτιμάται σε 10.400-13.900 ζευγάρια (Κόκκινος Κατάλογος IUCN 2008), αναφέρει το real.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .