Δευτέρα, Απριλίου 23

ΔΝΤ: Ούτε και το 2013 ανάπτυξη

Την εξαμηνιαία έκθεσή του για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας εξέδωσε το ΔΝΤ, στην οποία προβλέπεται ότι η ελληνική οικονομία δεν θα εμφανίσει ανάπτυξη ούτε και το 2013, αλλά θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς από το 2014. Η έκθεση εκτιμά πως το 2011 η ύφεση θα φτάσει στο 6,9% και φέτος στο 4,7%.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα παραμείνει, ωστόσο, το τεράστιο ποσοστό της ανεργίας, καθώς από το 17,3% επί του εργατικού δυναμικού για το 2011 θα φτάσει στο 19,4% για φέτος
και το 2013, κάτι που σημαίνει πως η πραγματική ανεργία θα είναι ακόμα μεγαλύτερη από αυτό το ποσοστό ξεπερνώντας τα 1,2 εκατ. άτομα.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να βρεθεί στο -0,5% για φέτος και στο -0,3% για το 2013, ενώ το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών προβλέπεται πως θα συρρικνωθεί από το 9,7% του ΑΕΠ για το 2011 στο 7,4% για φέτος και στο 6,6% του ΑΕΠ για το 2013.
Στην έκθεση αναφέρεται πως τα υπόλοιπα κράτη της ΕΕ δείχνουν να ανακάμπτουν, εκτός από τις δύο "μνημονιακές" χώρες, Ελλάδα και Πορτογαλία, αλλά και την Ισπανία και την Ιταλία, στις οποίες παρά τις προσπάθειες "συμμαζέματος" των δημοσιονομικών στοιχείων, τα spreads των ομολόγων τους αυξάνονται.
Τέλος, όσον αφορά την παγκόσμια οικονομία εν γένει, το ΔΝΤ προβλέπει πως ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει από το 4% του 2011 στο 3,5% για το 2012, ενώ, όπως αναφέρεται, οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας παρουσιάζουν σταδιακά βελτίωση, παρά το ότι διατηρούνται αυξημένοι οι κίνδυνοι μίας καθοδικής απόκλισης.

Πηγη: www.emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .