Πέμπτη, Ιουνίου 21

Καλοκαιρινά φρούτα, τι μας προσφέρουν και πως θα τα διαλέξουμε


Επιμέλεια Κλεοπάτρα Ζουμπουρλή,, μορ. Βιολόγος,  medlabnews.gr
Tα κεράσια, το καρπούζι και τα ροδάκινα είναι υγιεινές τροφές που μπορούν να ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για γλυκό το καλοκαίρι. Ο παρακάτω οδηγός παρέχει πληροφορίες για το πώς να διαλέξουμε το καλύτερο καλοκαιρινό φρούτο και το ποια είναι τα διατροφικά οφέλη του καθενός.
ΚΕΡΑΣΙΑ KAI ΒΥΣΣΙΝΑ
Είτε προτιμάτε τα γλυκά κεράσια ή τα βύσσινα, μπορούμε να τα απολαύσουμε φρέσκα για μία μικρή περίοδο του έτους.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥΣ: Τα κεράσια και τα βύσσινα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά: σε ανθοκυανίνες, που ενισχύουν τις αντιοξειδωτικές άμυνες του οργανισμού και σε κερκετίνη που πιθανόν βοηθά στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Είναι επίσης μία καλή πηγή ινών, καλίου και Βιταμινών Α και C.
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ: Προτιμήστε να καταναλώσετε κεράσια την εποχή τους (Μάιο – Ιούλιο). Επιλέξτε τα κεράσια με σφιχτή σάρκα, που είναι συμπαγή και γυαλιστερά χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: Διατηρήστε τα κεράσια στο ψυγείο αμέσως μετά την αγορά.
TIP: Αποτελούν ιδανική τροφή για μαθητές σε περιόδους εξετάσεων. Πλούσια σε Βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία, ενισχύουν την συγκέντρωση και μειώνουν την πνευματική κόπωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .