Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 17

Καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Βελτίωση από το βράδυ





Ο καιρός σήμερα
Kαταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και το βορειοδυτικό Αιγαίο, προβλέπονται για σήμερα Δευτέρα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, ενώ αναμένεται βελτίωση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου.
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 24 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα ανατολικά από 17 έως 27 και στα δυτικά από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στο Ιόνιο πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ.

Ανεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στα κεντρικά και νότια θαλάσσια τμήματα πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων τοπικών βροχών στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Βελτίωση από το βράδυ στα νότια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τμήματα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.



Δορυφορική εικόνα από την ανατολική Μεσόγειο



Οι θερμοκρασίες στην Ελλάδα




Οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη



Δείτε τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες:



Για τις θαλάσσιες μετακινήσεις σας...

Μέσω του συστήματος Ποσειδών οι «θαλασσόλυκοι» μπορούν να πληροφορηθούν όλες τις πληροφορίες για τον καιρό. Για κάθε θαλάσσια μετακίνησή σας μπορείτε να παρακολουθείτε ανά τακτά διαστήματα τις αλλαγές στον καιρό.

Πατήστε εδώ και δείτε τις προγνώσεις ναυσιπλοΐας από το σύστημα Ποσειδών



Επίσης έχετε την ευκαιρία να μαθαίνετε όλες τις πληροφορίες για τον καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για την ένταση των ανέμων, για τις περιοχές, όπου θα σημειωθεί βροχόπτωση, χιονόπτωση, τις νεφώσεις και την θερμοκρασία.

Η πρόγνωση του καιρού για την Ελλάδα
Η πρόγνωση του καιρού για την Ευρώπη

Πατήστε
εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στην Αθήνα
Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει ο σταθμός στον Πειραιά

Καθημερινά η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εκδίδει δελτίο θυελλωδών ανέμων. Όλοι οι επαγγελματίες που ασχολούνται με τη γεωργία μπορούν να ενημερώνονται για τις καιρικές συνθήκες.



Τον Μάιο του 2010 η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) έλαβε Πιστοποίηση σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ ISO 9001: 2008 για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) που εφαρμόζει στην μετεωρολογική υποστήριξη για την αεροναυτιλία.
.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .